Jména dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14637
5.7.15 10:43

@Slečna Ferka Občas je ale někde napsáno: „Origin of the name Nina: A Russian diminutive form of Anne (gracious, full of grace) and Antonia.“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3796
5.7.15 11:04

@Slečna Ferka I mně to přijde ruské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1952
5.7.15 11:16

Pro me nejkrasnejsi zenske jmeno…mame syna a pokud druhe bude holcicka, bude to Nina :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
5.7.15 11:17

Ahoj holky, my mame Nikolu a ted vybirame jmeno pro druhe. Co by k ni slo? Me se libi Magdalena a Gabriela, jo a Ema ale ta asi neprojde, kluk Simon, Tobias a Tadeas. Diky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
546
5.7.15 11:18

Já bych chtěla kdyby to bylo holka Sharlota :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4107
5.7.15 11:33

Sousedi mají Ninu a tohle mě fakt nenapadlo. Je to krásné jméno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
5.7.15 12:06

Taky mi evokuje ruskou děvušku :D Nicméně se mi ani nelíbí, je to takové uníkané:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
5.7.15 12:07
@00.katka píše:
Ahoj holky, my mame Nikolu a ted vybirame jmeno pro druhe. Co by k ni slo? Me se libi Magdalena a Gabriela, jo a Ema ale ta asi neprojde, kluk Simon, Tobias a Tadeas. Diky :lol:

je to úplně fuk.. nechápu, proč by se jméno druhého dítěte mělo jakýmkoli způsobem hodit k prvnímu? :nevim: Důležité je, aby to šlo příjmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.15 12:13

Chci se zeptat, jestli vám přijde nevhodné když jméno a příjmení začíná na stejná písmena? Nechci sem psát naše příjmení ale dám příklad: třeba Stella Staňková. Díky za názory a anonym(zatím jsem na začátku těhu) ;) :kytka:

• Citovat
  • Upravit
38864
5.7.15 12:16

Nina je můj velkej favorit! Pokud jednou u nás bude třetí, máme ji na seznamu (i když u nás by to byl beztak třetí kluk :mrgreen: ) Je to krásný jméno. Rusky na me nepůsobí. Vždycky se mi vybaví Nina Diviskova. Tu mám moc ráda :)Jen nevím, nenapadá mě, jak malé Nině říkat. Ninečka nebo Ninuška už mi ruštinu připomíná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38864
5.7.15 12:20
@Lejaa píše:
je to úplně fuk.. nechápu, proč by se jméno druhého dítěte mělo jakýmkoli způsobem hodit k prvnímu? :nevim: Důležité je, aby to šlo příjmení.

Ty jo. Tak ja jsem asi divna, ale my teda volime tak, aby se ty jmena k sobe hodila aspon trosku. Aby jednou nemeli pocit, ze jsme nekomu krivdili. Me teda prijde blbe, kdyz se jedno dite jmenuje treba Nela nebo Charlotta a druhe pak treba Helena nebo Josef a treba Tadeáš. Prijde mi to takove nevyrovnane. Blbe se mi to vysvetluje… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
5.7.15 12:29
@AvajBr píše:
Ty jo. Tak ja jsem asi divna, ale my teda volime tak, aby se ty jmena k sobe hodila aspon trosku. Aby jednou nemeli pocit, ze jsme nekomu krivdili. Me teda prijde blbe, kdyz se jedno dite jmenuje treba Nela nebo Charlotta a druhe pak treba Helena nebo Josef a treba Tadeáš. Prijde mi to takove nevyrovnane. Blbe se mi to vysvetluje… :zed:

To jsem divný dvě. My máme takhle jména se sestrou, každá z jiného soudku a zní to blbě, i lidi kterým se představíme se nad tím pozastavují. Já bych to nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
5.7.15 12:30
@Slečna Ferka píše:
Prosím vás o radu z hlediska jazykového citu. Jak to máte se jménem „Nina“? Na mě působí hrozně rusky…

Vím, že není ruského původu, ale stejně prostě mi přijde, že Nina je z 90% Ruska.

Máte taky takový pocit, nebo je to jen moje „úchylka“?

Nepřijde mi Nina jako ruské :nevim: Je to hezké jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
5.7.15 12:32
@AvajBr píše:
Ty jo. Tak ja jsem asi divna, ale my teda volime tak, aby se ty jmena k sobe hodila aspon trosku. Aby jednou nemeli pocit, ze jsme nekomu krivdili. Me teda prijde blbe, kdyz se jedno dite jmenuje treba Nela nebo Charlotta a druhe pak treba Helena nebo Josef a treba Tadeáš. Prijde mi to takove nevyrovnane. Blbe se mi to vysvetluje… :zed:

Tak já myslím, že zase panuje určitý styl rodičů.. Je jasné, že jedno dítě nepojmenují Josefína a druhé Charlotta. Co znám z okolí, tak buď milují staročeská jména nebo moderní.. Myslím ale, že když vemu kalendář, a vyberu jakékoli jméno, tak je to v pohodě a mému Davidovi „půjde“ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
5.7.15 12:32

@AvajBr Taky to tak vnímám. Jedno dítě Libuše a druhé Nella Sophie. :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze