Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Slečna Ferka Občas je ale někde napsáno: „Origin of the name Nina: A Russian diminutive form of Anne (gracious, full of grace) and Antonia.“ ![]()
Pro me nejkrasnejsi zenske jmeno…mame syna a pokud druhe bude holcicka, bude to Nina ![]()
Ahoj holky, my mame Nikolu a ted vybirame jmeno pro druhe. Co by k ni slo? Me se libi Magdalena a Gabriela, jo a Ema ale ta asi neprojde, kluk Simon, Tobias a Tadeas. Diky ![]()
Sousedi mají Ninu a tohle mě fakt nenapadlo. Je to krásné jméno
Taky mi evokuje ruskou děvušku
Nicméně se mi ani nelíbí, je to takové uníkané:)
@00.katka píše:
Ahoj holky, my mame Nikolu a ted vybirame jmeno pro druhe. Co by k ni slo? Me se libi Magdalena a Gabriela, jo a Ema ale ta asi neprojde, kluk Simon, Tobias a Tadeas. Diky
je to úplně fuk.. nechápu, proč by se jméno druhého dítěte mělo jakýmkoli způsobem hodit k prvnímu?
Důležité je, aby to šlo příjmení.
Chci se zeptat, jestli vám přijde nevhodné když jméno a příjmení začíná na stejná písmena? Nechci sem psát naše příjmení ale dám příklad: třeba Stella Staňková. Díky za názory a anonym(zatím jsem na začátku těhu)
![]()
Nina je můj velkej favorit! Pokud jednou u nás bude třetí, máme ji na seznamu (i když u nás by to byl beztak třetí kluk
) Je to krásný jméno. Rusky na me nepůsobí. Vždycky se mi vybaví Nina Diviskova. Tu mám moc ráda
Jen nevím, nenapadá mě, jak malé Nině říkat. Ninečka nebo Ninuška už mi ruštinu připomíná ![]()
@Lejaa píše:
je to úplně fuk.. nechápu, proč by se jméno druhého dítěte mělo jakýmkoli způsobem hodit k prvnímu?Důležité je, aby to šlo příjmení.
Ty jo. Tak ja jsem asi divna, ale my teda volime tak, aby se ty jmena k sobe hodila aspon trosku. Aby jednou nemeli pocit, ze jsme nekomu krivdili. Me teda prijde blbe, kdyz se jedno dite jmenuje treba Nela nebo Charlotta a druhe pak treba Helena nebo Josef a treba Tadeáš. Prijde mi to takove nevyrovnane. Blbe se mi to vysvetluje… ![]()
@AvajBr píše:
Ty jo. Tak ja jsem asi divna, ale my teda volime tak, aby se ty jmena k sobe hodila aspon trosku. Aby jednou nemeli pocit, ze jsme nekomu krivdili. Me teda prijde blbe, kdyz se jedno dite jmenuje treba Nela nebo Charlotta a druhe pak treba Helena nebo Josef a treba Tadeáš. Prijde mi to takove nevyrovnane. Blbe se mi to vysvetluje…
To jsem divný dvě. My máme takhle jména se sestrou, každá z jiného soudku a zní to blbě, i lidi kterým se představíme se nad tím pozastavují. Já bych to nedala.
@Slečna Ferka píše:
Prosím vás o radu z hlediska jazykového citu. Jak to máte se jménem „Nina“? Na mě působí hrozně rusky…Vím, že není ruského původu, ale stejně prostě mi přijde, že Nina je z 90% Ruska.
Máte taky takový pocit, nebo je to jen moje „úchylka“?
Nepřijde mi Nina jako ruské
Je to hezké jméno.
@AvajBr píše:
Ty jo. Tak ja jsem asi divna, ale my teda volime tak, aby se ty jmena k sobe hodila aspon trosku. Aby jednou nemeli pocit, ze jsme nekomu krivdili. Me teda prijde blbe, kdyz se jedno dite jmenuje treba Nela nebo Charlotta a druhe pak treba Helena nebo Josef a treba Tadeáš. Prijde mi to takove nevyrovnane. Blbe se mi to vysvetluje…
Tak já myslím, že zase panuje určitý styl rodičů.. Je jasné, že jedno dítě nepojmenují Josefína a druhé Charlotta. Co znám z okolí, tak buď milují staročeská jména nebo moderní.. Myslím ale, že když vemu kalendář, a vyberu jakékoli jméno, tak je to v pohodě a mému Davidovi „půjde“ ![]()
@AvajBr Taky to tak vnímám. Jedno dítě Libuše a druhé Nella Sophie.
![]()