Jména dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25179
6.7.15 10:18
@Ivčis píše:
My budeme mit Libušku a prvorozený je Radim. Nemyslím si že by se to k sobě mělo nějak hodit. Dokonce bych řekla že se ani nehodí. Ale jsou to jediná jména na kterých jsme se jakštakš shodli.

Libuška s Radimkem mi ladí. K Libuši se hodí jakékoli tradiční, ideálně ne trendové jméno. Nemusí to být Kazi nebo Horymír :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
6.7.15 12:19
@Morrígan Ní_Boii píše:
Libuše je krásné jméno :potlesk: :palec:

Děkuji, snad se nenarodí kluk :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
6.7.15 12:22
@pe-terka píše:
Libuška s Radimkem mi ladí. K Libuši se hodí jakékoli tradiční, ideálně ne trendové jméno. Nemusí to být Kazi nebo Horymír :kytka:

Já chtěla hrozně Renatku ale manžel o tom nechce ani slyšet. Radim a Renata je i krásné sladěný, ale co hlavně že jsme se nakonec shodli :-D. Jinak mo děkuji za pěkná slova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1275
29.9.16 20:43

S přítelem plánujeme:
Holčička - Lily, Clementine (protože česky se nám jméno nelíbí)

Chlapeček - Aiden, Tristan

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.6.17 15:33

Co říkáte na tyto jména?

Zahraniční: Henrieta, Harriet, Angus, Luna, Juno, Jenovefa, Brigid, Freya/Freja, Alan, Markus, Odin, Tórsten, Teobald

České: Doubravka, Drahomíra, Ludiše, Liběna, Braňo, Zbyšek, Živan, Zlatan, Zlatko, Živa, Hvězdoslava, Ludomír, Vlastibor, Vlastek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
18.6.17 17:42
@Morrígan Ní_Boii píše:
Co říkáte na tyto jména?

Zahraniční: Henrieta, Harriet, Angus, Luna, Juno, Jenovefa, Brigid, Freya/Freja, Alan, Markus, Odin, Tórsten, Teobald

České: Doubravka, Drahomíra, Ludiše, Liběna, Braňo, Zbyšek, Živan, Zlatan, Zlatko, Živa, Hvězdoslava, Ludomír, Vlastibor, Vlastek

nedala bych žádné z nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
18.6.17 17:56

@Morrígan Ní_Boii žádné mi nepřijde použitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
18.6.17 22:59

@Morrígan Ní_Boii Henrietu si umím představit, Alana dokonce znám (je i v českém kalendáři), Brigid je jak frigid (když už, tak Brigita), Jenovéfa je IMHO naopak dost české (cizí by bylo Genevieve). Jinak pokud by dítě mělo cizí/mezinárodní příjmení, tak by podle mě šla i další.

Z těch českých by mi nedělala problém Doubravka a snesla bych i Drahomíru, Liběnu, Zbyška (jako že bych se nedivila, pokud by ho mělo jiné dítě, ne že bych ho dala svému). Braňo když už, tak Branislav. Ostatní nebrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59389
18.6.17 23:07

@Morrígan Ní_Boii záleží jestli se dítěti chci pomstít sotva se narodí :mrgreen: :mrgreen: nedala bych ani jedno. Chudák kluk který by se představil jménem Živan :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
19.6.17 11:36
@Morrígan Ní_Boii píše:
Co říkáte na tyto jména?

¨
Líbí se mi Luna, Freja :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
25.6.17 09:53
@Morrígan Ní_Boii píše:
Co říkáte na tyto jména?

Ahoj, promiň, ale všechny jsou hrozný. Vždyť existuje tolik krásných jmen, tak proč se dítěti mstít necim jako Živa nebo Hvezdoslava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.6.17 14:25
@Markéta80 píše:
@Morrígan Ní_Boii záleží jestli se dítěti chci pomstít sotva se narodí :mrgreen: :mrgreen: nedala bych ani jedno. Chudák kluk který by se představil jménem Živan :mrgreen: :mrgreen:

Tak to tě zklamu, ale nějací slovenští rodiče dali toto jméno: :mrgreen: :pankac:
 http://www.ved.sk/…ske.mena.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.6.17 18:26
@Slečna Ferka píše:
@Morrígan Ní_Boii Henrietu si umím představit, Alana dokonce znám (je i v českém kalendáři), Brigid je jak frigid (když už, tak Brigita), Jenovéfa je IMHO naopak dost české (cizí by bylo Genevieve). Jinak pokud by dítě mělo cizí/mezinárodní příjmení, tak by podle mě šla i další.Z těch českých by mi nedělala problém Doubravka a snesla bych i Drahomíru, Liběnu, Zbyška (jako že bych se nedivila, pokud by ho mělo jiné dítě, ne že bych ho dala svému). Braňo když už, tak Branislav. Ostatní nebrat.

Brigid se mi docela líbí, je to pro mě úcta k tej keltské bohyni :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.6.17 18:41
@Lejaa píše:
Ahoj, promiň, ale všechny jsou hrozný. Vždyť existuje tolik krásných jmen, tak proč se dítěti mstít necim jako Živa nebo Hvezdoslava.

Každé jméno je krásné, když se hezky řekne takže proč zrovna pomstít :roll: Tyto jména se někomu líbí třeba, že chce uctít tu jistou bohyni. Živa je třeba slovanská bohyně plodnosti, mateřství a úrody.
I ty rodiče co dali svojím dcerám jména Stella či Ester - též je pojmenovaly Hvězda :lol: To samý platí i u Evy a Zoe - obě znamenají „živá“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
25.6.17 19:39

@Morrígan Ní_Boii Dyk já Ti to neberu. Řekla jsem jen svůj názor. A myslím, že by to okolí holce (hlavně v pubertě) nejspíš dalo sežrat. Jasně že nadávka se dá udělat z každého jména, ale myslím, že není třeba škodolibcům nahrávat… Ale pokud dáš, Tvoje věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze