Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Ivčis píše:
My budeme mit Libušku a prvorozený je Radim. Nemyslím si že by se to k sobě mělo nějak hodit. Dokonce bych řekla že se ani nehodí. Ale jsou to jediná jména na kterých jsme se jakštakš shodli.
Libuška s Radimkem mi ladí. K Libuši se hodí jakékoli tradiční, ideálně ne trendové jméno. Nemusí to být Kazi nebo Horymír ![]()
@Morrígan Ní_Boii píše:
Libuše je krásné jméno![]()
Děkuji, snad se nenarodí kluk
![]()
@pe-terka píše:
Libuška s Radimkem mi ladí. K Libuši se hodí jakékoli tradiční, ideálně ne trendové jméno. Nemusí to být Kazi nebo Horymír
Já chtěla hrozně Renatku ale manžel o tom nechce ani slyšet. Radim a Renata je i krásné sladěný, ale co hlavně že jsme se nakonec shodli
. Jinak mo děkuji za pěkná slova.
S přítelem plánujeme:
Holčička - Lily, Clementine (protože česky se nám jméno nelíbí)
Chlapeček - Aiden, Tristan
Co říkáte na tyto jména?
Zahraniční: Henrieta, Harriet, Angus, Luna, Juno, Jenovefa, Brigid, Freya/Freja, Alan, Markus, Odin, Tórsten, Teobald
České: Doubravka, Drahomíra, Ludiše, Liběna, Braňo, Zbyšek, Živan, Zlatan, Zlatko, Živa, Hvězdoslava, Ludomír, Vlastibor, Vlastek
@Morrígan Ní_Boii píše:
Co říkáte na tyto jména?Zahraniční: Henrieta, Harriet, Angus, Luna, Juno, Jenovefa, Brigid, Freya/Freja, Alan, Markus, Odin, Tórsten, Teobald
České: Doubravka, Drahomíra, Ludiše, Liběna, Braňo, Zbyšek, Živan, Zlatan, Zlatko, Živa, Hvězdoslava, Ludomír, Vlastibor, Vlastek
nedala bych žádné z nich.
@Morrígan Ní_Boii Henrietu si umím představit, Alana dokonce znám (je i v českém kalendáři), Brigid je jak frigid (když už, tak Brigita), Jenovéfa je IMHO naopak dost české (cizí by bylo Genevieve). Jinak pokud by dítě mělo cizí/mezinárodní příjmení, tak by podle mě šla i další.
Z těch českých by mi nedělala problém Doubravka a snesla bych i Drahomíru, Liběnu, Zbyška (jako že bych se nedivila, pokud by ho mělo jiné dítě, ne že bych ho dala svému). Braňo když už, tak Branislav. Ostatní nebrat.
@Morrígan Ní_Boii záleží jestli se dítěti chci pomstít sotva se narodí
nedala bych ani jedno. Chudák kluk který by se představil jménem Živan
![]()
@Morrígan Ní_Boii píše:¨
Co říkáte na tyto jména?Zahraniční: Henrieta, Harriet, Angus, Luna, Juno, Jenovefa, Brigid, Freya/Freja, Alan, Markus, Odin, Tórsten, Teobald
@Morrígan Ní_Boii píše:
Ahoj, promiň, ale všechny jsou hrozný. Vždyť existuje tolik krásných jmen, tak proč se dítěti mstít necim jako Živa nebo Hvezdoslava.
@Markéta80 píše:
@Morrígan Ní_Boii záleží jestli se dítěti chci pomstít sotva se narodí![]()
nedala bych ani jedno. Chudák kluk který by se představil jménem Živan
![]()
Tak to tě zklamu, ale nějací slovenští rodiče dali toto jméno:
![]()
http://www.ved.sk/…ske.mena.htm
@Slečna Ferka píše:
@Morrígan Ní_Boii Henrietu si umím představit, Alana dokonce znám (je i v českém kalendáři), Brigid je jak frigid (když už, tak Brigita), Jenovéfa je IMHO naopak dost české (cizí by bylo Genevieve). Jinak pokud by dítě mělo cizí/mezinárodní příjmení, tak by podle mě šla i další.Z těch českých by mi nedělala problém Doubravka a snesla bych i Drahomíru, Liběnu, Zbyška (jako že bych se nedivila, pokud by ho mělo jiné dítě, ne že bych ho dala svému). Braňo když už, tak Branislav. Ostatní nebrat.
Brigid se mi docela líbí, je to pro mě úcta k tej keltské bohyni ![]()
@Lejaa píše:
Ahoj, promiň, ale všechny jsou hrozný. Vždyť existuje tolik krásných jmen, tak proč se dítěti mstít necim jako Živa nebo Hvezdoslava.
Každé jméno je krásné, když se hezky řekne takže proč zrovna pomstít
Tyto jména se někomu líbí třeba, že chce uctít tu jistou bohyni. Živa je třeba slovanská bohyně plodnosti, mateřství a úrody.
I ty rodiče co dali svojím dcerám jména Stella či Ester - též je pojmenovaly Hvězda
To samý platí i u Evy a Zoe - obě znamenají „živá“.
@Morrígan Ní_Boii Dyk já Ti to neberu. Řekla jsem jen svůj názor. A myslím, že by to okolí holce (hlavně v pubertě) nejspíš dalo sežrat. Jasně že nadávka se dá udělat z každého jména, ale myslím, že není třeba škodolibcům nahrávat… Ale pokud dáš, Tvoje věc.