Jména dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25179
25.6.17 20:42
@Morrígan Ní_Boii píše:
Každé jméno je krásné, když se hezky řekne takže proč zrovna pomstít :roll: Tyto jména se někomu líbí třeba, že chce uctít tu jistou bohyni. Živa je třeba slovanská bohyně plodnosti, mateřství a úrody.
I ty rodiče co dali svojím dcerám jména Stella či Ester - též je pojmenovaly Hvězda :lol: To samý platí i u Evy a Zoe - obě znamenají „živá“.

probůh, a jak chceš Živu zdrobňovat? Živko, Živuško? Jedno horší než druhé :think: Jistě že se občas najde…individualista…, který takové jméno dá. Ale masy Živ, Hvězdoslavů, Květoslavů či Drahomír neočekávám. Okolí jim to dá pocítit, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
25.6.17 21:16
@Morrígan Ní_Boii píše:
Každé jméno je krásné, když se hezky řekne…

Ne, není :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
10.7.17 13:33
@Morrígan Ní_Boii píše:
Každé jméno je krásné, když se hezky řekne takže proč zrovna pomstít :roll: Tyto jména se někomu líbí třeba, že chce uctít tu jistou bohyni. Živa je třeba slovanská bohyně plodnosti, mateřství a úrody.
I ty rodiče co dali svojím dcerám jména Stella či Ester - též je pojmenovaly Hvězda :lol: To samý platí i u Evy a Zoe - obě znamenají „živá“.

Jedna věc je co jméno znamená, nebo jaký má význam a druhá věc je jak zní a jak dítěti říkáš. Je dost rozdíl jestli říkáš Ester, Stelo a nebo Hvězdo. Hvězdo ji můžeš říkat doma, děcka se jí budou smát a dál radši nemluve, až bude terčem ironického „naše hvězda přišla“ atd. Všechny tyhle Esmeraldy, Hvězdy, Luny a nebo já nevím co všechno, je u nás trochu mimo. Ovšem pokud se ti to líbí, tak se nemusíš ptát názor (když ho pak.mimo jiné ani nechceš slyset,) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
10.7.17 15:17

Mně s elíbí jména končící na IE.. Olivie, Julie, Natalie, Sofie, Emilie.. :-) jednou budu volit z těch :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
13.7.17 20:26

Jako neobvyklá, ale hezká jména beru např. Nat(h)an, Verona, Hedvika, Alisa, Erika, Lora, Narcisa, Nefrika, Jasmina, Astrid, Arleta, Amáta, Winona, Felicita, Emerencie, Penelopa, Apolena… Drtivou většinou jmen bych ale své děti nepojmenovala, ale to je každého věc :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.9.17 01:41

Éponine

Co říkáte na jméno Éponine? :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
17.9.17 09:12
@Morrígan Ní_Boii píše:
Že je jak z Řecké mytologie.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
17.9.17 09:43

To je francouzské jméno a pro francouzskou holčičku proč ne. Pro českou holčičku leda k opravdu mezinárodnímu příjmení. Éponine Kučerová nebo Éponine Žižková nebo tak něco je prostě horor.

A já třeba bych to dítěti neudělala ani s takovým příjmením, protože žijeme v Česku a mám odmala základní požadavek na jméno, aby to lidi uměli napsat - u mě jde jen to, že může být krátké/dlouhé písmeno, a i to mě štvalo, že se ptají. Představa, že dítě hláskuje takhle cizí… no ani smykem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
17.9.17 10:39
@Morrígan Ní_Boii píše:

Připomíná mi to svalový úpon, takže ne, nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
17.9.17 17:09

U nás to musí být holčička :D protože na klučičim se nedohodneme. Na holčičím jsme se domluvili na Elisabeth. A kluka bych moc moc chtěla Artura, ale příteli se to nelíbí chce Teodora. Myslíte že, když je tak moc proti, že ještě změní názor a mám šanci na Artura?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
20.9.17 04:17

Ahoj holky. :mavam:
Jdu si k vam pro inspiraci. Manzel je cizinec a tak hledame jméno takové, aby bylo i u nas. Pro holcicku se mi libi Emma. I kdyz i tohle je posledni dobou velmi popularni. Ale jake pro kluka? :think:
Nejake tipy? Dekuju moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
20.9.17 08:31

@LucienneN S tima klučičíma je problém asi všude, kde jsou zavrženy klasický český jako Jan, Josef apod. :D No jestli chceš inspiraci mě se třeba líbí Artur, Samuel, Maxmilián, Viktor, Adrian, Nikolas nebo třeba Erik. Přítel hrozně chce Teodora a pak řiká samý pro mě nepřijatelný jako Konstantin, Gregor, Herbert, Quido, Roland, Alan a tak. Tak snad jsem inspirovala i pobavila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
20.9.17 10:19

@LucienneN Budu se opakovat, už jsem to do pár diskusí dala. Dělala jsem to kdysi pro kamarádku, co si vzala Američana a žijí v Anglii. Není to samozřejmě vyčerpávající, ale nějaké tipy to jsou.

HOLKY Použitelná jména v obou jazycích
Agnes
Alexandra / Alex
Alice
Andrea
Anna
Barbara
Dana
Diana
Emma
Heidi
Ingrid
Julie
Karin
Laura
Linda
Michaela
Miriam
Natalie
Nela / Nella
Nicole
Nina
Sandra
Sofie
Stela / Stella
Tamara
Valerie
Vanda
Viola
 Zoe

Stejná, i když možný problém při transkripci apod.
Adéla
Adriana
Amélie
Aneta
Ariana
Beáta
Daniela
Dina
Dominika
Edita
Emanuela/Manuela
Ester
Eva
Evelína
Gabriela
Glorie
Hana
Helena
Isabela
Judita
Justýna
Leona / Lea
Liliana
Lucie
Luisa
Mariana
Monika
Nora
Patricie
Ráchel
Regina
Roxana
Sabina
Sára
Simona
Sylvie
Tereza
Theodora
Valentýna
Virginie

Původem cizí jména, dnes v češtině užívaná
Aida
Amanda
Amy
Anita
Bibiana
Carmen
Claudia
Daisy
Doris
Eliana
Ella
Ellen
Emily
Geraldina
Gina
Greta
Charlotte
Chloe
Iris
Jennifer
Jessica
Katrin
Kimberly / Kim
Lara
Lilly
Marilyn
Melanie
Melissa
Mercedes
Mia
Naomi
Noemi
Scarlett
Tiffany
Vanessa
Victoria
 Vivian

KLUCI Použitelná jména v obou jazycích
Alan
Albert
Alex
Alfred
Benjamin
Bernard
Boris
Bruno
Daniel
David
Felix
Ferdinand
Florian
Gabriel
Herbert
Hubert
Ivan
Julian
Leonard
Martin
Maxim / Max
Michael
Norbert
Oliver
Otto
Richard
Robert
Robin
Roland
Sebastian
Theodor

Stejná, i když možný problém při transkripci apod.
Alexandr
Dominik
Erik
Hugo
Marek
Oskar
 Patrik

Původem cizí jména, dnes v češtině užívaná
Andreas
Aram
Arnold
Brian
Damien / Damian
Denis
Donald
Edmund
Ernest
Gerald
Gerhard
Justin
Kevin
Lucas
Mathias
Nicolas
Ronald
Rupert
Simon
Tobias
 Tom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
20.9.17 14:34

@Punkacka Mne by se libil Max nebo Theodor, ale tahle jména mi neprojdou. :think:
Kazdopadne dekuju! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
20.9.17 14:39

@Slečna Ferka Super! :palec: dekuju moc!
Tohle uz je slusny vyber :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko