Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
My budeme mit Libušku a prvorozený je Radim. Nemyslím si že by se to k sobě mělo nějak hodit. Dokonce bych řekla že se ani nehodí. Ale jsou to jediná jména na kterých jsme se jakštakš shodli.
@Ivčis píše:
My budeme mit Libušku a prvorozený je Radim. Nemyslím si že by se to k sobě mělo nějak hodit. Dokonce bych řekla že se ani nehodí. Ale jsou to jediná jména na kterých jsme se jakštakš shodli.
To už bych dala radši Lidušku než Libušku ![]()
@Lejaa píše:
Tak já myslím, že zase panuje určitý styl rodičů.. Je jasné, že jedno dítě nepojmenují Josefína a druhé Charlotta. Co znám z okolí, tak buď milují staročeská jména nebo moderní.. Myslím ale, že když vemu kalendář, a vyberu jakékoli jméno, tak je to v pohodě a mému Davidovi „půjde“
No ja to prave v okoli uz parkrat videla a prave tomu nerozumim. Protoze ja to vnimam stejne jako ty a pak jsem na tu nestejnorodost ve jmenech fakt koukala
. Podle me se to na tech detech pozdeji asi odrazi ![]()
To je právě o tom že shodnout se ve dvou je dřina a ve více zhola nemožné. Proto mi to stačí ke spokojenosti a na názory se neptám. Rodině jméno neříkáme a uvídí ho až s mimčem
.
@Ivčis píše:
To je právě o tom že shodnout se ve dvou je dřina a ve více zhola nemožné. Proto mi to stačí ke spokojenosti a na názory se neptám. Rodině jméno neříkáme a uvídí ho až s mimčem.
Jojo. To je nejlepsi! A jak s tou malou Ninou? Jak ji zdrobnuji ve vasem okoli?
@Anonymní píše:
Chci se zeptat, jestli vám přijde nevhodné když jméno a příjmení začíná na stejná písmena? Nechci sem psát naše příjmení ale dám příklad: třeba Stella Staňková. Díky za názory a anonym(zatím jsem na začátku těhu)![]()
Nepřijde, sama mám jméno a příjmení na stejné počáteční písmeno ![]()
@AvajBr píše:
No ja to prave v okoli uz parkrat videla a prave tomu nerozumim.
Já možná jo - kam vítr, tam plášť. Co dává okolí, dáme taky, protože je to moderní. Jo, najdou se tací a není jich, evidentně, málo. ![]()
@Slečna Ferka píše:
Prosím vás o radu z hlediska jazykového citu. Jak to máte se jménem „Nina“? Na mě působí hrozně rusky…Vím, že není ruského původu, ale stejně prostě mi přijde, že Nina je z 90% Ruska.
Máte taky takový pocit, nebo je to jen moje „úchylka“?
Ruské mi nepřijde, žádnou neznám, tudíž nevím, jestli se čte jako Ňina nebo jako Nyna. Já bych četla Nyna, i se mi to líbí víc.
@Slečna Ferka píše:
Prosím vás o radu z hlediska jazykového citu. Jak to máte se jménem „Nina“? Na mě působí hrozně rusky…Vím, že není ruského původu, ale stejně prostě mi přijde, že Nina je z 90% Ruska.
Máte taky takový pocit, nebo je to jen moje „úchylka“?
Působí hodně rusky
@Slečna Ferka vůbec, ale Nina byl můj favorit na holku, která se nekonala, takže jsem asi zaujatá
Ninu máme v rodině, říká se jí Ninočka a Ninuška, mně se to moc líbí ![]()
@Ivčis Pěkný výběr, spíš je důležité, aby nebyly úplně kontrastní, což nejsou ![]()
@AvajBr píše:
Ty jo. Tak ja jsem asi divna, ale my teda volime tak, aby se ty jmena k sobe hodila aspon trosku. Aby jednou nemeli pocit, ze jsme nekomu krivdili. Me teda prijde blbe, kdyz se jedno dite jmenuje treba Nela nebo Charlotta a druhe pak treba Helena nebo Josef a treba Tadeáš. Prijde mi to takove nevyrovnane. Blbe se mi to vysvetluje…
Souhlasím. Taky bych se podivila, kdyby měl někdo Anežku a druhé třeba Kevina nebo Abigail. Prostě to neladí, každej pes jiná ves ![]()
@pe-terka Známí mají Samanthu a druhou Annu- taky mi to rve uši. Sice říkají naše Samuška a Anuška, ale je to divné. Mají k tomu echt české příjmení (něco jako Kropáčkovi)
.
@Ivčis píše:
Libuše je krásné jméno
![]()