Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj fontanko ![]()
no u nas to asi vypada na tu treti holcicku,nejak to nebylo moc videt,ale ja si myslim ze tam ta holcicka je,nedovedu si predstavit ze bych mela kluka ![]()
A tady prave Viktorie u nas nejsou,je tady jenom jedna a ta jde letos do skoly,takze u nas jmeno Vitorie neni jeste rozsireno ![]()
ale jeste mam jeden malinky problem,starsi dcerka Kristynka by chtela radeji Sofii,a nejak ji to nemuzu vymluvit,tu Sofii jsem mela na druhem miste kdyby neprosla Viki,tak ted nevim,mala ma 5 let a kazdemu rika ze to bude Sofinka.Uz jsem taky premyslela ze dam obe jmena,
Holky,myslite ze by to bylo dobre VIKTORIE-SOFIE Ondrova
nebo nechat radsi jen jedno??
Ach jo,to je starosti se jmenama ![]()
Poradte prosim ![]()
Ahoj my máme prvního kluka Matyáše a kdyby byl holka tam manža chtěl Nicol, ale teď říká, že je rád, že máme kluka, protože Nicolek je hodně.
U druhýho těhu jsme měli Sebastena a Lauru, narodila se nám holčička, ale mrtvá, takže jsme jí nepojmenovali, tak máme pro další připraveno, jestli nejaké další bude.
Jinak Viktorka, Klaudie, Justýna, Sabrina, to vše u nás proběhlo, nakonec jsme s Matou pro:,–(ili tu Lauru
My máme nachystaná jména Martin, nebo Katka, tak uvidíme, co se narodí ![]()
Ahoj my jsme do 20. týdne řikali mimiskovi Verunka ale na utz nám řekli že to bude kluk takže teď už je to Martínek ![]()
Jinak se mi líbí Dominik, Karolína a Klárka
Boziku, ja bych urcite nechala jen jedno z jmen - obe dve se k vasemu prijmeni hodi, ale dvojjmeno Viktorie Sofie mi teda moc nesedne - mozna je to tim, ze obe jmena konci na -ie a tim padem zneji stejne.
Jinak s vyberem jmena jsme taky meli problem, k nasemu prijmeni se toho zas tak moc nehodi, hlavne ty klucici jmena jsou katastrofalni. Nakonec je prcek Peter po tatinkovi a druhe ditko bude bud Oliver nebo Klarka ![]()
asi dame jenom to jedno,mala si na to nakonec zvykne,nic jineho ji nezbyde,ze jo???
![]()
A treba jak uvidi malou jak se narodi,teda jestli to bude opravdu ta holcicka,tak ji to urco prejde,ze jo?? ![]()
Ahoj,
my mame Sarlotu a Zoe, ale neustale jsme se pokouseli o Tobiase. Tak snad to zuzitkujeme na potreti…
Terik
Tak manžel chtěl vždycky Veroniku, je to krásné jméno, ale mám vůči němu takovou blbou osobní antipatii…, ale možná se ještě nechám přemluvit ![]()
Jinak to vypadá zatím na Klárku. Doufám že mi malá jednou nevynadá, že „Klára“ je hodně tvrdé jméno… ještě nevím, trochu váhám, ale už moc času na rozmyšlení nemám ![]()
Kdyby to byl kluk, byl by to jasně Martin ![]()
My máme Žanetku, kdyby to byl chlapeček, tak mě se líbil Sebastian a Adam, ale manžel by si přál Jarouška…v rodině si toto jméno předávají z generace na generaci ![]()
Jen si myslím, že docela důležité nevybírat jen křestní jméno, ale především koukat na celé jméno, tedy hlavně jak se vybrané jméno hodí k příjméní,jak dobře se to dítěti bude celé vyslovovat a jestli celé jméno není moc tvrdé..tedy samé.rrrrrrrrrr…to mi přijde hrozné, ale to jen můj názor. Také máteli R v příjmení měli byste ho ušetřit v křestním jméně, naopak jeli příjmení měkké, tak R se do jména přímo nabízí😉 . Uvádí se, že máli dítě krátké příjmení má mít delší jméno a zase obráceně,pak ještě pozor na krkolamy!
např. Králová, určitě zní lépe třeba Monika Králová než Karolína Králová
Bozik : já hlasuji pro Sofii, vzhledem k tomu příjmení
vlastně upřímně se mi to jméno i líbí více než Viktorie. Tak dobrý výběr! ![]()
Bozik: a já bych možná zvážila ještě nějakou třetí variantu
Oboje jsou to jména krásná, ale vzhledem k příjmení bych možná zkusila o něčem více „obyč“ v dobrém slova smyslu
I když je fakt, že holky se většinou vdají a pak s tou kombinací nic moc nenadělají ![]()
Ale pokud bych měla vybrat, tak přesně naopak než moje předchůdkyně
Dala bych Viktorku ![]()
ahoj ![]()
my máme doma Hynka a jestli se zadaří pořídit mu sestřičku, bude to Doubravka (původně Anežka, ale pak jsem se rozhodla takto).. když by náhodou se zadařil bratříček, tak zatím nevím, manžel chtěl Artura
Ahojky
my se rozhodovali mez Eliškou a Julií a vyhrála Eliška. Ale kdybychom měli druhou holku tak manžel by chtěl Petru a já Žakelínu nebo Elen , ale nevím, nevím.....
Ivulka
ahojky, tak my máme typická česká Kateřina a Ondřej a taky nejtypičtější příjmení… Původně jsme rozhodovali mezi Karolína,Kateřina,Dominika a podruhé Ondřej,Daniel a Tereza. Děti sice mají svátky 5 dní po sobě, ale jsme spokojení, navíc obě jména mají mnoho různých zdrobnělých či domáckých variant - při každém těhu jsme měli půjčenou knihu o jménech od I.Knapové- mohu jen doporučit.
Přeji všem příjemné těhu a krásná miminka ahojky I.