Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@rusalkaXXL
Dát v 21.stol. v Čechách jméno Dagobert je teda dost trhlý
ale nezní to samo o sobě špatně, ovšem vyžaduje to podle mě velkého silného chlapa, takže pokud máte genetické předpoklady spíš pro malé hubené postavy, tak by to působilo hodně komicky. Taky by to chtělo nějaké ladící příjmení, ideálně Král ![]()
@robínek - teď jsi mně pobavila
Drobci tedy nejsme, ale nemyslím si, že náš potomek bude dost vzrostlý na to, aby se mohl porvat s každým, kdo se mu bude smát
![]()
@rusalkaXXL
No jo, tak to radši opij manžela, napiš do papírů do porodnice svoje oblíbená jména a dej mu to v opilosti podepsat ![]()
@robínek -
To je nápad - když ho opiju, bude i nějaký sex konečně
![]()
@rusalkaXXL
No vidíš, dvě mouchy jednou ranou!
Navrhuju jména Vítězslav a Viktorie, aby tam bylo obsaženo to vítězství nad Dagobertem ![]()
@robínek - Viktorie se mi také líbí - však já ho nějak zpracuju, do září je ještě čas
Ale tahle diskuse mi moc nepomohla, ani jsem nečekala, že se Dagobert bude líbit tolika lidem
![]()
@rusalkaXXL píše:
@robínek - Viktorie se mi také líbí - však já ho nějak zpracuju, do září je ještě časAle tahle diskuse mi moc nepomohla, ani jsem nečekala, že se Dagobert bude líbit tolika lidem
![]()
@rusalkaXXL ty jo Dagobert je bozi! Moc se mi libi, u nas by to ale nedal muz
. Ze se vzdycky sejdou dva s opacnym vkusem, ze?
. Holce bych nedala, klukovi hned.
@KackaDoup píše:
Dagobert fakt nezni blbe, spis muzne
No jo, ale v pubertě na něho spolužáci budou třeba pokřikovat „Dagobuřt“…
![]()
@Jura007 píše:
No jo, ale v pubertě na něho spolužáci budou třeba pokřikovat „Dagobuřt“…![]()
V pubertě si spolužáci vymyslí „vtipnou“ přezdívku pro kohokoliv, kdo se jim znelíbí, i kdyby se jmenoval Jan Novák.
@Jura007 ty ses nejakej chytrej, asi podle sebe soudim tebe, jak muze vedet jak na nej kdo bud epokrikovat, jsi jasnovidec? ![]()
Ze starých jmen se mi líbí
Haštal, Křišťan a Tomš. Teď čekáme 3 dítě, Máme děti Ninu a Maxima. Pokud to bude holka, bude to Lea a hrozně se mi líbí Ildiko.Ano, jména by neměla být příliš rozdílná, myslím, že ty naše ladí.
Mně se Dagobert taky líbí, ale jsem v menšině s těmi komu se líbí Dagoberta. Ale nemůžeš znát osobnost dítěte. Nečetl manžel Korvína čili kniha o havranech? Tam je Dagobert.
Když má rád fríská jména, tak co třeba Theodard, Medard, Heribert, Gerbert, Gernott, Philibert?
Pro holku třeba Joveta, Berengarie, Madelgarde, Saule, Remigie (dneska má svátek :p), Agnora, Freya, Eivor?
Obvykle podobná jména používám v příbězích, papír snese všchno a postavy zrovna tak.
Osobně by mi nevadilo jmenovat se Dagoberta, ale nevíte jaké to dítě bude, nechcete to dát jako druhé jméno a první nějaké obýčejné? Ať si pak samo dítě vybere jestli chce raději zapadnout nebo být osobnost. Kdyby jsi mi dala na výběr mezi Martinem, Karolínou a Dagobertem/ou, volím Daga/u, pro mě jsou Martin i Karolína úplně otřesný.
Je mi líto.
Myslím, že Saule a Theodard by mohli docela dobře zapadnout i tady v České kotlině. Saulinka není zase tak odlišná od Sárinky, Sofinky, Laurinky. Stejně tak Joveta i Medard by taky neměl být problém. ![]()
Snad jsem Vám trochu pomohla. Přeju hodně štěstí. ![]()
@Varya Zakladateka to psala už před více než 2 lety
Ale docela by mě zajímalo, jak to dopadlo a co nakonec vybrali.