Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jsou to dvojčata. Holka je Viola. Já bych tím pádem očekával, že kluk se bude jmenovat Housle. ![]()
Pardon, ale některé rádoby vtipné reakce tady zas stojí za to. Violeta mi přijde jako úplně normální jméno. V porovnání s Mnémosyné, kterou tu někdo nedávno chtěl dát, je Violeta úplný luxus. Jmenovala se tak i jedna moje spolužačka kdysi, takže já se nad tím jménem nepodivuju vůbec. A že má význam kytky nebo hudebního nástroje je úplně normální. Každé jméno z něčeho pochází.
Felix úplně není podle mého vkusu, ale dá se. Z těch méně dávaných mezinárodních jmen mě napadá ještě Oskar. Zrovna nedávno jsem jednoho malého potkala.
@g.sandova píše:
Violeta je krásný jméno! Dobře jste vybrali.
Felix mě nijak neuchvacuje.
Co třeba ten Robin? Nebo Robert?
Kristián?
Jee, mame stejny vkus na jmena ![]()
Felix je jedním ze jmen, o kterém úplně nevím, co si myslet. Zkrátka se mi to jméno nehodí pro seriózního dospělého muže. Přijde mi to jako jméno vhodné pro herce, nějakého muzikanta, kouzelníka, iluzionistu, komika, někam do cirkusu. Možná mi to spíš přijde jako dobrý pseudonym pro nějakého umělce. Ale takový advokát nebo politolog jménem Felix…
Daleko víc mi lahodí Filip, ještě více ve francouzské verzi Philippe, ale v Česku bych zůstala u Filipa.
Podobného rázu mi přijdou jména Maxim, Maxmilián, Benjamin, Nikolas, možná i Dominik, Ferdinand, Patrik.
Můj favorit k Violetě je William (šel by i český Vilém) nebo Pavel - zní to k sobě moc hezky.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, čekáme dvojčátka. Holčička bude na 100% Violeta a chlapeček možná Felix.
Napadá vás případně jiné chlapecké jméno podobného typu? Nechceme žádnou exotiku, ani úplně jméno, co nosi starší ročníky. Ráda bych, aby jich nebylo milion na hřišti a tato kombinace je pro mě zatím nejlepší. Máte jiný návrh na chlapečka?
Prosím anonym
Jinak Felix je krásné jméno.
Z mojích návrhů:
Violeta a Vlastislav
Violeta a Vladan
Violeta a Václav
Violeta a Julian
Violeta a Ctirad
Violeta a Odin
Violeta a Bolek (nikoliv Boleslav)
Violeta a Alfred
Violeta a Dalibor