Jména pro holčičky

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
221
9.5.12 14:35

Hihi,to je i tak stejně rozkošené :-))chi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
9.5.12 15:00
@KaMartulka píše:
Hihi,to je i tak stejně rozkošené :-))chi

Miuno je rozkošné? Mi to zní jak MILUNO a to mi moc rozkošné nepřijde :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
14.5.12 17:55

holky co říkáte na Anetu, Kláru nebo Michaelu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
15.5.12 10:24
@Enoulik píše:

Mě se Anetka líbí,ale dost jich tu běhá v okolí,Michaela se mi vždycky líbila,ale už ne,Klára mi přijde to samé jako Kaludie,nad kterou zase váhám já,řekneš jí jen Klári,Klárko,takové špatně přes pusu,jako ta Klaudie no…my váháme nad Klaudií a lUCINKOU,KDE TENTO PROBLÉM NEMÁM.....z tvých jmen bych dala asi Anetku,ale záleží i na příjmení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Joan-Žoan
15.5.12 16:01
@Enoulik píše:

No,Anetek já moc v okolí neznám,asi jen jednu,možná 2..Michaela se mi dříve líbila,nyní už ne..Klára se zase špatně vyslovuje a mě osobně se to jméno moc nelíbí.Volila bych proto Anetu.

• Citovat
  • Upravit
970
15.5.12 20:19

:mrgreen: a já už se více nahnula ke Kláře, že jí jde říkat více způsoby: Klári, Klárko, Klárinko. V okolí znám 2. Anety tady neznám žádné a přemýšlím nad tím oslovením: Anetko a dál??
Ještě mě napadla Diana, ale to je to samé, to je jen Dianko?
Daniela se mi jako jméno líbí, ale je to v podstatě jenom Danča nebo Dana :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Joan-Žoan
15.5.12 21:05
@Enoulik píše: :mrgreen: a já už se více nahnula ke Kláře, že jí jde říkat více způsoby: Klári, Klárko, Klárinko. V okolí znám 2. Anety tady neznám žádné a přemýšlím nad tím oslovením: Anetko a dál??
Ještě mě napadla Diana, ale to je to samé, to je jen Dianko?
Daniela se mi jako jméno líbí, ale je to v podstatě jenom Danča nebo Dana :(

No právě že na jméno Aneta je více přezdívek než na Kláru. Anetko,Anet,Ani,Anit,Neto,Ane,Net…A existuje na to více přezdívek.Za to jak by se říkalo Kláře? Klárko,Klarinko,Klar..To už zní divně.. Já bych se přiklonila k Anetce,ale samozřejmě výběr je na tobě ;-)

• Citovat
  • Upravit
221
16.5.12 11:05

Známá má Anetku a říká ji tolika způsoby..nejvíc se mi líbí Áňo :-))
no hele taky řeším zda jméno,kdy je těch oslovení mraky,nebo jmného nevšední,které se mi líbí strašně,ale zase jsou na to max 2-3 oslovení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
16.5.12 18:16
@KaMartulka píše:
Známá má Anetku a říká ji tolika způsoby..nejvíc se mi líbí Áňo :-))
no hele taky řeším zda jméno,kdy je těch oslovení mraky,nebo jmného nevšední,které se mi líbí strašně,ale zase jsou na to max 2-3 oslovení…

na základce jsem znala 2 Lucie a ani jedna nesnášela oslovení Lucko, takže zbylo jenom to Luci. Myslím, že čím starší dítě tím toho oslovení používáš míň. Teda aspoň já to tak mám u první :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
16.5.12 18:23

@ezelva No k těm zdrobnělinám: je to tak, že když Ti to zapíše matrikářka, tak ke Knappové nemusíš. Pokud Tvoje konkrétní matrikářka nechce, musíš na Knappovou - a té se to moc nelíbí. Jako jasně, u Elišky a Štěpánky je to základní tvar, ale když se dítě bude jmenovat Petruška nebo Ivanka, a náhodou bude vážit metrák, nebo bude mít knír (viz Petruška Šustrová), nebude to mít lehký… Proto to Knappová moc nepodporuje (jednou jsem s ní mluvila pracovně).

@DanaHDL Ernestina byla moje prababička, taky jsem o tom uvažovala, ale máma řekla, že mě vydědí :mrgreen:

O zdrobněliny bych se nebála, ono se vždycky něco vymyslí. Mně třeba doma celej život - nemám ráda zdrobněliny svýho jména - říkali KOČKO :)

Ale jinak mě by taky nikdy nenapadlo, že budu malé říkat třeba i Bětulíša :mrgreen: To pak tak nějak vznikne…

Jinak Alžbětu jsem chtěla odvždycky, a jinak se mi líbí i další tradiční česká jména (nejen proto, že máme obyčejné české příjmení): Ludmila, Magdalena, Kristýna, a teď jsem objevila ještě Anastázii, ta by se mi moc líbila (ke krátkýmu příjmení)… Stázička, Áňa, Anďa, Stacy - najde se oslovení pro dítě i pro puberťačku :D

Co vy říkáte na Anastázii? ;) Mého muže by teda asi kleplo, ale… :twisted:

Příspěvek upraven 17.05.12 v 08:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1783
16.5.12 21:48

Ahoj, jen pro pobavení, kolega od manžela v práci má: Matyldu a Klotyldu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
17.5.12 13:12

Taky nemám ráda cizí jména, jsme češi a máme plno krásných jmen. Máme už doma chlapečka Matěje a za čtrnáct dní čekáme holčičku Báru..Už se na Barušku moc těšíme..Nebude to Barborka, jen Bára.Máme příjmení taky na B takže to bude B.B. jako Bridget Bardot (třeba bude i tak hezká:-)Ale hlavně ať je zdravá. Podle mého názoru je už u nás moc Nelinek, Natálek, Adélek, Elišek a Terezek, ale chápu proč, jsou to moc hezká jména…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
17.5.12 13:15

Jednou jsem v novinách četla parte a tam stálo: Gundegunda, to mi příjde jako jméno zatrest..a ty přezdívky co jdou na to vymyslet, hrůza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zuzka50
19.5.12 22:11

Matylda je krásné jméno, musím si ho hájit, jmenuje se tak moje vnučka. Říkáme jí Maty. Máťo, Matynko a to jméno ji nesmírně sluší.A hlavně v celé republice je jich pouze 600. Můj názor je, že téměř každé jméno je krásné, když se vyslovuje s láskou. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
sanule
23.5.12 17:32
A co Amálka?
@Bramborek píše:
Toužili jsme po holčičce Natálce. Ale předběžně nám bylo řečeno doktor vidí varle, tak nás napadl Dominik a s náma nikdo nehl…Teď jsem v 6měsíci a čekáme z 90ti procent holčičku. Volba byla jasná NATÁLKA. Ale před týdnem jsem se dozvěděla, že sousedka porodila (nikdo o tom nevěděl, neměla ani bříško) a má holčičku Natálku..takže můj sen mít Natálku je fuč.. Tak teď vůbec ale vůbec nevíme jaké jméno dáme.. Napadla nás SÁRA, sice ji mají známí, ale ty vidíme jednou za 2roky. Takže to by nebyl zas takový problém jako u Natálky. Aspoň jsem si říkala, že máme v záloze Dominika..A ejhle známý se stal otcem a měli mít holčičku, ale narodil se kluk a v porodnici se rozhodli pro Dominika. Takže už nemám ani tu zálohu :-D
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence