Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Kallkapa Jsem si dělala legraci, taky to nechápu… Ale holt někdo to má talkhle rozškatulkovaný ![]()
@karolina_a_betuska píše:
@Kallkapa Jsem si dělala legraci, taky to nechápu… Ale holt někdo to má talkhle rozškatulkovaný
Já to chápu, že to má někdo rozškatulkovaný - taky mám jména, které se mi líbí, a které ne. Ale přece se nebudu hádat, že jména, která se mi nelíbí se do české republiky pro žádné dítě nehodí, že
![]()
Nechápu co je na tom blbého, když je někdo konzervativní nebo má jiný názor, spousta našich známých s naším názorem že do ČR se nehodí Abigeil, Mia a podobná jména naprosto souhlasí(Můj manžel si to myslí taky).Mají Anetky, Lucinky, Marušky, Barunky apd. Navíc Ema je jméno krásné a třeba není „moderní“ já do svého dítěte nehodlám hučet že když má moderní jméno tak je něco extra. Přece to že naše malá nemá „moderní“ jméno a na zahradě nám místo „modního“ yorkšírského teriéra běhá „nemoderní“ sibiřskí husky neznamená, že jsme nějaký druhořadý povl. Navíc já se tu s nikým nehádám, jenom sem řekla respektive napsala svuj názor s kterým zase nesouhlasí ti ostatní. Hold sem nejspíš kulturní barbar ![]()
@pavoucica píše:
Nechápu co je na tom blbého, když je někdo konzervativní nebo má jiný názor, spousta našich známých s naším názorem že do ČR se nehodí Abigeil, Mia a podobná jména naprosto souhlasí(Můj manžel si to myslí taky).Mají Anetky, Lucinky, Marušky, Barunky apd. Navíc Ema je jméno krásné a třeba není „moderní“ já do svého dítěte nehodlám hučet že když má moderní jméno tak je něco extra. Přece to že naše malá nemá „moderní“ jméno a na zahradě nám místo „modního“ yorkšírského teriéra běhá „nemoderní“ sibiřskí husky neznamená, že jsme nějaký druhořadý povl. Navíc já se tu s nikým nehádám, jenom sem řekla respektive napsala svuj názor s kterým zase nesouhlasí ti ostatní. Hold sem nejspíš kulturní barbar
Ema, že není moderní jméno?
U nás se rodí jenom Emy a Karolíny. Ema je tuším německého původu. Ale o to nejde. Jde o to, že Abigail je podle tebe do naší republiky příliš cizí ale Elizabeth je v pohodě
. - To je to divné na tom co píšeš..
Elizabeth jsme nedali, protože se to sem nehodí!!!Kdybyste si přečetla celou diskuzi tak byste to věděla, jelikož jsem to sem už psala
Elizabeth jsme chtěli, ale nikomu se to nelíbilo a pak jsme si řekli že se to sem ani nehodí. Je to staroanglické jméno. Obdoba tohoto jméne je u nás Alžběta nebo Eliška. Ale Elišku jsem nechtěla já. Ema je germánského(německého) puvodu domácí odvozenina z Ermatrudy či Ermenhildy. A někteří tu psali, že Ema je hojně používané nicextra jméno tak proto ho beru jako obyčejné. Ježiš a už mě to nebaví si tu obhajovat svuj názor jak nějaký školáček před tabulí:)jsme tu snad dospělé ženské tak se nebudeme přít kdo má větší pravdu ![]()
@pavoucica píše:
Elizabeth jsme nedali, protože se to sem nehodí!!!Kdybyste si přečetla celou diskuzi tak byste to věděla, jelikož jsem to sem už psalaElizabeth jsme chtěli, ale nikomu se to nelíbilo a pak jsme si řekli že se to sem ani nehodí. Je to staroanglické jméno. Obdoba tohoto jméne je u nás Alžběta nebo Eliška. Ale Elišku jsem nechtěla já. Ema je germánského(německého) puvodu domácí odvozenina z Ermatrudy či Ermenhildy. A někteří tu psali, že Ema je hojně používané nicextra jméno tak proto ho beru jako obyčejné. Ježiš a už mě to nebaví si tu obhajovat svuj názor jak nějaký školáček před tabulí:)jsme tu snad dospělé ženské tak se nebudeme přít kdo má větší pravdu
Ne to ne, přít se určitě nebudeme. Jen mi to přišlo nelogické
. Možná jsem teda tvoje příspěvky špatně přečetla, když jsem je nepochopila - na druhou stranu jsem očividně nebyla jediná. Reakce na příspěvek si musela čekat, když si tu vtrhla s takovým názorem, že se do naší krajiny jména, která se dávají v žádném případě nehodí. Já myslím, že to už je přechozený názor, už není komunismus aby každá odchylka od standardu budila v lidech pohoršení. Nikdo nedá dítěti jméno, které se mu nelíbí, takže je jasné, že pokud někdo toto jméno dá (např. tu Abigail) považuje ho za krásné, stejně jako ty považuješ za krásnou Emu
. Proto mi přijde hloupé říkat, jak se to strašně nehodí. Taky se mi spousta jmen nelíbí, a klidně to napíšu, že mi to připadá strašné - ale je to můj soukromý dojem a je mi jasné, že co se nelíbí mě, ostatním může připadat jako nejhezčí. Tak to prostě je..
Ano já s tím souhlasím, ale „kamenovat“ někoho jen proto, že má jiný názor
No my jsme hold asi moc konzervativní. ![]()
A když někdo řekne, že se mu Abigeil jako jméno pro holčičku nelíbí je hloupý???Kdyby mi někdo řekl, že se mu nelíbí Ema nemyslela bych si o něm, že je hloupý a mávla bych nad tím rukou, tak nevím proč se to tu tak hrotí. Nikdy jsem nepsala, že by mě to pohoršovalo, akorát se mi taková „cizí“ jména ve spojení s českým přijmením moc nelíbí:)Hotovo vždyt je to prosté jako bulharská striptérka.
Ne ty jsi napsala nehodí se…což vyznělo tak jak to vyznělo: Já se rozhodla že se to do ČR nehodí a basta! - asi tak to vyznělo…kdyby jsi rovnou napsala, že se ti kombinace cizího rádoby moderního jména a klasického českého příjmení prostě a jednoduše nelíbí, bylo by to mnohem lepší a všechny by jsme si ušetřily spoustu vysvětlování ![]()
Nikdo tě nekamenoval..já sama jsem psala, že mi jde jen o toleranci. Tobě se líbí to a jinému zas ono, netřeba to ale hanět povýšeným vyjádřením, že TOTO se sem teda nehodí ![]()
Nechápu proč je tady furt MODERNÍ označovat slušné vyjádření opačného názoru jako kamenování…
![]()
Když pominu to, že je to úplně dementní slovo
(myslím v kombinaci s emiminem)
Tohle je přece dikuzní forum a jde o to, že by tu každý měl mít řekněme svobodu vyjádření svého názoru at už s tím ostatní souhlasí nebo ne ![]()
Ano já si za tím prostě stojím, že jsem spíše pro klasická, než moderní jména(výraz moderní či modní jste tu poprvé použila vy sama)které mi příliš k českým přijmením vhodné nepřijdou.
Hotovo snad to ted už každý chápe a další diskuze je zcela zbytečná
A myslím, že frázi TOTO se sem teda nehodí jsem snad ani nenapsala…
Ještě se chci teda zeptat jk se jmenují vaše děti???
Naše malá je Ema Brůžová což si myslím že je moc hezká kombinace…
Ale však jo, diskutujme…mě se taky některá jména nelíbí, ale šlo mi o ten tón
![]()
Jinak můj syn je D… N… ![]()
Příspěvek upraven 22.08.12 v 07:02
Holky ahojda!!
cekame holcicku a prijmeni je : Fryntová
premyslime nad Natalkou, me se libi i Jasmina…mate nejake navrhy???
diky
@Sandra752 píše:
Holky ahojda!!cekame holcicku a prijmeni je : Fryntová
premyslime nad Natalkou, me se libi i Jasmina…mate nejake navrhy???diky
K Fryntové mě na prvné pohled a poslech napadla Eliška. Ale je jich hodně, takže možná budete chtít něco jinýho… Ale Eliška Fryntová zní super. Nebo Anežka. Prostě nějaký měkčí křestní jméno, když v příjmení je R a Y. Každopádně krásných jmen je hodně ![]()