Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@muffi84 píše:Štěpo
No přemýšlím, že tam není moc variant na oslovení jen Štěpánku, nebo Štěpáne…mě furt vrtá v hlavě ten Filip, ale štve mě, že si ho dali v rodině. Jak by jste měli vysněné jméno a někdo z rodiny by si ho dal, tak vykašlali by jste se na ostatní a dali si ho taky, nebo by se vám to už znechutilo?
@muffi84 píše:
No přemýšlím, že tam není moc variant na oslovení jen Štěpánku, nebo Štěpáne…mě furt vrtá v hlavě ten Filip, ale štve mě, že si ho dali v rodině. Jak by jste měli vysněné jméno a někdo z rodiny by si ho dal, tak vykašlali by jste se na ostatní a dali si ho taky, nebo by se vám to už znechutilo?
Tak ono je to jedno, ale pokud se hodně vídáte tak mě by to asi vadilo stejná jména
Hmm…achjoo, to je taková zoodpovědnost vybrat pěkné jméno, a pak příjde dítko v 18, že se mu to jméno nelíbí a chce si ho změnit ![]()
@muffi84
A co třeba Jakub nebo Adam? Mým favoritem klučičích jmen je Richard (taky už jednoho mám) a pak Jakub, ale toho bych dát nemohla, bo mám kocoura Kubíčka ![]()
Snad se stihnu do porodu rozhodnout, už jsem zredukovala holčičí jména na 3 a klučičí na 2
@muffi84 Z těch holčičích se mi nejvíc líbí Linda nebo Gabriela.
A k tomu klučičímu - já bych toho Filipa klidně dala
Když by na to přišla řeč, prostě bych řekla, že to byl váš favorit už jak dlouho ![]()
@muffi84 pokud se nevídáte často tak si klidně Filípka dej nebo se někdy zmiň před nimi, že jsi měla Filipa už dávno vybraného a třeba ti řekne, že jim to nevadí a pokud ani vám to nebude vadit…
Taky bych myslela, že pokud se nevídáte každou chvíli, tak si klidně Filipa dejte. Šimonů je podle mě celkem hodně. A Štěpán je taky hezkej, podle mě pak na něco přijdete… Známí říkali malýmu Šíšo
To pak nějak vznikne…
A proc je potreba mit na dite vice pojmenovani? My mame Stepana a rikame mu tak
Zkracene pak Stepo nebo Stepi a myslim, ze to bohate staci.
@muffi84 z holčičích bych dala Lindu nebo Elišku. A Filípka bych klidně taky dala. Nedala bych jedině takové jméno, kterým se jmenují děti mých a manželových sourozenců.
My budeme mit Isabelu… Chteli jsme Alana, ale nasemu miminku nenarostl pindik, takze na prani tatinka je z Alanka Isabelka…
![]()
My ještě pohlaví nevíme, ale jestli to bude holčička, bude se jmenovat dle přání staršího syna (4 roky) - Běla. Tatínek by radši madlenku, ale dítě si trvá na svým
!
@alien21
No ještě že jsem tohle řešila jen s manželem!
Tak ať si trvá, však jednou bude mít svoje, ne? ![]()
Mně se teď začla líbit Anička. Nebo taky Bibianka. Ale zatím je to otázka do budoucna. Jestli vůbec. Co vy říkáte na ta jména?