Jména pro holčičky

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3356
29.1.13 18:07

Ahojky :mavam: mě se hrozně líbí Amálie :srdce: nebo když by neprošlo tak ještě Jůlie, takže bude-li v budoucnu holčička, jedno z těchto jmen to bude a basta :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.13 12:43

Kdy se zapisuje jméno?

Dobrý den, mám takový dotázek, chtěla bych dát holčičce jméno Karin, ale v kalendáři je jen jméno Karina, můžu i tak jméno uvést až v porodnici a nebo musím jít předem na matriku (tam se mi moc nechce, protože naše matrikářka je známá drbna a tak nechci, aby všichni věděli co chci dát za jméno a co čekám)? Děkuju :)

• Citovat
  • Upravit
1709
27.2.13 12:47
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám takový dotázek, chtěla bych dát holčičce jméno Karin, ale v kalendáři je jen jméno Karina, můžu i tak jméno uvést až v porodnici a nebo musím jít předem na matriku (tam se mi moc nechce, protože naše matrikářka je známá drbna a tak nechci, aby všichni věděli co chci dát za jméno a co čekám)? Děkuju :)

Ahoj, my jsme šli na matriku až po porodu (tak to bývá, pokud ovšem jste vzatí). Pokud ne, musíte tam předem, tak to měl kamarád. :-) Jinak jméno miminka uvádíte v porodnici, kam se jdete přihlásit. Někde je to pár dnů před porodem, já se hlásila ve 36tém týdnu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
27.2.13 12:47

Já myslím, že Karin v pohodě zapsat do rodného listu jde. Myslím, že někde na netu by měl být seznam povolených jmen, takže si myslím, že by to stačilo až v porodnici, ale jestli si nejsi jistá, tak zavolej na jinou matriku a zeptej se, ne? A nemusíš s drbnou vůbec přijít do styku :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
27.2.13 12:49

http://krestni-jmena.cz/…am/index.php?…

tady je ještě odkaz, myslím, že by s tím absolutně neměl být problém :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1360
27.2.13 12:50
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám takový dotázek, chtěla bych dát holčičce jméno Karin, ale v kalendáři je jen jméno Karina, můžu i tak jméno uvést až v porodnici a nebo musím jít předem na matriku (tam se mi moc nechce, protože naše matrikářka je známá drbna a tak nechci, aby všichni věděli co chci dát za jméno a co čekám)? Děkuju :)

Pokud není v kalendáři, tak bys měla jít na matriku. Ale myslím si, že můžeš na kteroukoliv, nemusí to být nutně v místě bydliště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
27.2.13 12:50

Karin určitě i jednu znám:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
27.2.13 12:56

My máme Kristýnku a do budoucna, pokud se ještě povede holčička, tak jsou nachystáná jména Emma nebo Stela :) uvidíme, jak to nakonec odpadne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
306
27.2.13 12:59

Ano Karin jde v pohodě. Měla jsem spolužačku s tímto jménem a na matriku před porodem pouze v případě, že nejste svoji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.13 13:17

No to je problém, my nejsme svoji, když jsem se ptala kámošek co nejsou svoji tak na matrice se jen podepsali, že dítko bude mít příjmení otce, ale nemuseli uvádět jméno, jenže mají obvyklé jména z kalendáře, nevím jak to když tam není. No můžu zkusit zavolat na cizí matriku co mě poradí.

• Citovat
  • Upravit
306
27.2.13 13:19

My také nejsme svoji a na matrice jsme byli v 33. týdnu asi. Podepsali jsme papír že přítel je otcem, jaké bude mít dítě příjmení a uváděli jsme jména pro chlapečka i holčičku. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.13 13:25

Tak to asi budu muset na cizí matriku, protože tady napsat jména tak bude celé město vědět jak se bude mimčo jmenovat a ještě nebude ani na světe :zed:

• Citovat
  • Upravit
306
27.2.13 13:29

Bohužel musíš v místě bydliště. Lépe řečeno tam kde je evidence obyvatel. U nás na vesnici sice matrika je, ale evidence obyvatel až v dalším městě.
Jinak zkus si tam zavolat a poptat se jestli jde zapsat otce a příjmení, ale jestli si jméno můžete nechat volné?
Vím, že dřív to šlo. Protože když nejste svoji v porodnici vyplníte ještě jeden papír a pak s tím jdete na matriku v místě porodu a vyzvedáváte rodný list. Takže my jsme měli vše vyplněné, ale po porodu se jméno dalo stejně změnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.13 14:43

Tak volala jsem si na matriku v krajském městě takže sem dám informace, kdyby někdo nevěděl jako já :)

• takže pokud otec s matkou nejsou sezdáni musí jít na matriku potvrdit otcovství, tady se můžou, ale nemusí vyplnit i křestní jména
  • pokud by nešli bude v rodném listu uvedena jen matka a dítě bude mít její příjmení
  • dále pokud je jméno uvedeno v knize od Knappové tak nemusíte jméno si nechat potvrzovat na matrice stačí ho vyplnit jen do listu který dostanete od doktora nebo v porodnici

Tak takto mi to řekla paní na matrice tak snad v porodnici nebudou dělat problémy, pro jistotu si tam vezmu knížku Knappové :lol:

• Citovat
  • Upravit
306
27.2.13 14:51

Jojo přesně tyhle informace mám já :-) Jinak v porodnici je jméno nezajímá. Dají ti papír a ten pak odnesete na matriku kde budete vyzvedávat rodný list ;) ale já bych si tu knížku asi taky raději vzala :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze