Jména pro holčičky

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Dennka
5.6.13 14:19

Děkujii:) mám dilema:D sice jsem v 26 tt, ale už teď si s přítelem kvůli jménům skoro trháme občanky:D ale teda s Miou souhlasil. :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
Poison Ivy
5.6.13 14:23

Upřímně mi všechna dohromady s vaším příjmením trhají uši. Dala bych cizí, ale česky znějící - třeba Nadja nebo Sonja :).

• Citovat
  • Upravit
4164
5.6.13 14:24

Mia je krásné jméno… Ale k takovému typicky českému příjmení se podle mě nehodí :think: Dokážu si představit třeba jméno Sofie Urbánková, i když už to mi přijde zvláštní. Já bych šla klidně do nějakého českého jména, které s k tomuto příjmení bude alespoň hodit. Každopádně výběr je na tobě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3959
5.6.13 14:29

Mě se líbí Thea a nebo Ella, ale jestli to chceš dohromady jako Ella-Sophia Urbánková, tak to chudák v první třídě když bude muset nadepisovat sešity :mrgreen: je to dost dlouhé..
my taky čekáme holčičku a bude to buď Emma, nebo Elen ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
5.6.13 14:44

Já souhlasím, že k tak ryze českému příjmení by se víc hodilo české jméno. A nějaké kratší, protože příjmení je docela dlouhé. Hádky s manželem byly u nás taky :cert: a nakonec si i prosadil svou a máme Viktorku. Já chtěla Lindu :)
Mě by se k vašemu příjmení líbila Nikol i když je docela časté, ale myslím, že k příjmení se hodí.
Jinak přeju příjemné těhulkování a rozhodování :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dennka
5.6.13 14:45

Mně se Thea líbí také:) jen škoda, že jí má teta..a jinak Nadju bych nemohla dát…je to prostě jako naše Naďa a každý jí bude spojovat s Naděždou..Ema je také moc pěkné a uvažovala jsem o ní, ale co jsem si pročítala diskuze, tak jí tak minimálně polovina holek tady bude mít:) Ellen je zajímavéé :think: :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
7899
5.6.13 15:04

Thea se mi líbí s těchto nejvíce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
5.6.13 15:29
@Dennka píše:
Ahojda holky, potřebuju poradit. Které jméno vám nejvíce sedí k příjmení Urbánková? já mam strašně ráda cizí jména, a tak jsem prostě vybrala tahle: Mia, Melissa, Ella-Sophia, Thea…rozhodně nechci typicky česká jména, ale zas aby to nebyla pěst na oko k příjmení. :zed: :think: Klidně poraďte úplně jiná jména. Děkuji :)

tak všecna jména, co jsi tady napsala jsou jako pěst na oko k českému příjmení :)) volila bych češtější jména.. co třeba elenka, karolína…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
5.6.13 15:53

K příjmení Urbánková bych určitě nevolila cizí jména. Opravdu to rve uši! Z toho tvého výběru mi přijde ještě tak snesitelná ta Mia nebo Thea :think: Ale opravdu bych volila české křestní jméno, třeba nějaké neokoukané a netradiční. Pro holčičky je u nás pěkných jmen dost. A navíc Sophie, Mia, Melissa, Ella, Vanessa apod. už taky začínají být dost ohrané ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
5.6.13 15:55

@Peppa Pig Na tom něco je :)… všechny holčičky v okolí jsou jménem prudce originální a ve výsledku vlastně tuctové, protože se melou pořád ta samá „originální“ jména.

• Citovat
  • Upravit
1520
5.6.13 15:59

@Poison Ivy Mám stejný názor. To my dáme, pokud se povede holka, třeba dnes už moc netradiční Marušku. Určitě jich bude jednou ve třídě méně než originálních Vaness :lol: Ale každý podle svého vkusu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
5.6.13 16:03

U nás je teda přetlak terezek, natálek,. nelinek a niklek… pak přesně vaneska, ema, ella…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aff
1267
5.6.13 16:09

Mia je hezké jméno, ale k příjmení Urbánková se nehodí :nevim: jak píšou ostatní, jsou i jiná hezká česká jména..třeba Ema, Eliška atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dennka
5.6.13 16:10

To sice ano, ale dnešní doba moderní jména vyžaduje..Maruška je sice pěkné, české jméno, ale znám spoustu mlaďounkých děvčat s tímto jménem a jsou nešťastné, protože jim to přijde zastaralé a jak po prababičce..Já vypsala jména, která se mi líbí, ale proto píšu, ať se klidně navrhnou jiná, aby to nebylo jako pěst na oko ;)

• Citovat
  • Upravit
Dennka
5.6.13 16:11

Když Eliška, Nikola, Tereza, Nela…jsou snad nejčastější..když už upustim od cizích, tak bych určitě nevolila takhle ohraná jména. No je to zapeklitá hlavolamka :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence