Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Těžké že
jsem si říkala, že poznám až narazím na TO jméno, ale pořád nejsem na sto procent rozhodnutá, pořád jen odpovídám asi Nicole..měli jste to taky nebo jste se prostě rozhodli a poznali, že to je ono?
@Tuilka píše:
Těžké žejsem si říkala, že poznám až narazím na TO jméno, ale pořád nejsem na sto procent rozhodnutá, pořád jen odpovídám asi Nicole..měli jste to taky nebo jste se prostě rozhodli a poznali, že to je ono?
Jako takové „pracovní“ jméno, když jsme se dozvěděli, že čekáme holčičku, jsme měli právě Terezku, ale postupem času jsme začali uvažovat nad Nikol. Mně se vždy líbila „Niky“, navíc tohle jméno není podle mě moc „nadávací“ (samozřejmě, že na všechna jména se dá vymyslet nějaká nadávka). Oba jsme si na to zvykli, i když manžel občas dál říká Terezka. Rozhodně tedy nejde říct, že bychom poznali, že to je ONO, spíš naopak, váháme, a reakce okolí (naposledy dneska spolužačky ze ZŠ, předtím tchýně a dalších) spíš vyznívají pro Terezku. Ale nakonec - je to naše holčička, takže tak nějak tuším, že to prostě Nikol BUDE. ![]()
@Káček píše:
Jako takové „pracovní“ jméno, když jsme se dozvěděli, že čekáme holčičku, jsme měli právě Terezku, ale postupem času jsme začali uvažovat nad Nikol. Mně se vždy líbila „Niky“, navíc tohle jméno není podle mě moc „nadávací“ (samozřejmě, že na všechna jména se dá vymyslet nějaká nadávka). Oba jsme si na to zvykli, i když manžel občas dál říká Terezka. Rozhodně tedy nejde říct, že bychom poznali, že to je ONO, spíš naopak, váháme, a reakce okolí (naposledy dneska spolužačky ze ZŠ, předtím tchýně a dalších) spíš vyznívají pro Terezku. Ale nakonec - je to naše holčička, takže tak nějak tuším, že to prostě Nikol BUDE.
No nadávací může být každé jméno. My jsme Nikole říkali Nicko
.
@lemanka píše:
No nadávací může být každé jméno. My jsme Nikole říkali Nicko![]()
.
No, vždyť jsem to psala, že nadávací může být v podstatě každé jméno. Děti dokážou být někdy pěkně zlý, zlomyslný (nebo hloupý, jak kdo chce
, s tím je potřeba počítat. Horší je, když jim to vydrží do dospělosti. ![]()
Lidi, hlavne vybirejte podle sebe, na okoli se vykaslete. Je to vase dite, vy jmeno vybirate s laskou k nemu. My dali dceri jmeno ne zcela obvykle u malych devcatek v soucasne dobe a casto se na to nekdo blbe xichti. Nebyt to ciste nas vyber, o nemz jsme presvedceni, asi bychom ty reakce brali hure.
@MaDoRaBe píše:
Lidi, hlavne vybirejte podle sebe, na okoli se vykaslete. Je to vase dite, vy jmeno vybirate s laskou k nemu. My dali dceri jmeno ne zcela obvykle u malych devcatek v soucasne dobe a casto se na to nekdo blbe xichti. Nebyt to ciste nas vyber, o nemz jsme presvedceni, asi bychom ty reakce brali hure.
A jak se teda vaše dcera jmenuje, pokud to není tajné? ![]()
@MaDoRaBe äle to je krásné jméno
Takové čisté. A hned se mi vybavila ta krásná pohádka „Co takhle svatba princi“.
@maraida No většinou nám lidi predhazuji jakousi postavu ze seriálu Ordinace na Nove, neinspirovala nás ale ani pohadkova královna z lidu ani seriál. ![]()
@MaDoRaBe píše:
Máme Bělu.
To jsem si představovala jinou divočinu
, Běla je hezké jméno!
Ahojky
Mně se strašně moc líbí jména Sofinka, Leontýnka, Natálka, Lenička ![]()
Káček: Nám stačí český kalendář… Ale držky na jméno dcery měla už asistentka na porodnim sále, asi třikrát predstirala, že mi nerozumí. Z těch mimo kalendář jsem uvažovala o jménu Matea, tak třeba to někoho inspiruje.
@mirluna píše:
Já jsem strašně toužila po Elence ,ale můj neumí zas holkytak mám dva kluky Davida a Adama ,ale doufám možná kdyby to ujelo po třetí
tak by to možná vyšlo
Já se taky rozhoduji pro Elenku! Je to krásné jméno a nikdo v okolí ho nemá ![]()
Taky uvažujeme nad Nikol, ne Nikolou. Jako další jméno máme vybranou Terezku, ale těch je teď opravdu hodně a přestože nechceme vyloženě exotické jméno, k našemu českému příjmení se ani nehodí, uvažujeme nad nějakým ne úplně TOP 10 nejčastějším. Okolí nás spíš odrazuje - moc exotické, tvrdé atp., a tak pořád váháme, ale nechci dávat Terezku jen proto, že je to proti Nikol prostě takové neutrální, i když samozřejmě taky moc pěkné jméno.