Jména pro holčičky

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Káček
14.1.13 11:59

Nikol

Taky uvažujeme nad Nikol, ne Nikolou. Jako další jméno máme vybranou Terezku, ale těch je teď opravdu hodně a přestože nechceme vyloženě exotické jméno, k našemu českému příjmení se ani nehodí, uvažujeme nad nějakým ne úplně TOP 10 nejčastějším. Okolí nás spíš odrazuje - moc exotické, tvrdé atp., a tak pořád váháme, ale nechci dávat Terezku jen proto, že je to proti Nikol prostě takové neutrální, i když samozřejmě taky moc pěkné jméno. :think:

• Citovat
  • Upravit
14
14.1.13 13:18

Těžké že :? jsem si říkala, že poznám až narazím na TO jméno, ale pořád nejsem na sto procent rozhodnutá, pořád jen odpovídám asi Nicole..měli jste to taky nebo jste se prostě rozhodli a poznali, že to je ono?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Káček
14.1.13 13:38
@Tuilka píše:
Těžké že :? jsem si říkala, že poznám až narazím na TO jméno, ale pořád nejsem na sto procent rozhodnutá, pořád jen odpovídám asi Nicole..měli jste to taky nebo jste se prostě rozhodli a poznali, že to je ono?

Jako takové „pracovní“ jméno, když jsme se dozvěděli, že čekáme holčičku, jsme měli právě Terezku, ale postupem času jsme začali uvažovat nad Nikol. Mně se vždy líbila „Niky“, navíc tohle jméno není podle mě moc „nadávací“ (samozřejmě, že na všechna jména se dá vymyslet nějaká nadávka). Oba jsme si na to zvykli, i když manžel občas dál říká Terezka. Rozhodně tedy nejde říct, že bychom poznali, že to je ONO, spíš naopak, váháme, a reakce okolí (naposledy dneska spolužačky ze ZŠ, předtím tchýně a dalších) spíš vyznívají pro Terezku. Ale nakonec - je to naše holčička, takže tak nějak tuším, že to prostě Nikol BUDE. :dance:

• Citovat
  • Upravit
1437
14.1.13 16:04
@Káček píše:
Jako takové „pracovní“ jméno, když jsme se dozvěděli, že čekáme holčičku, jsme měli právě Terezku, ale postupem času jsme začali uvažovat nad Nikol. Mně se vždy líbila „Niky“, navíc tohle jméno není podle mě moc „nadávací“ (samozřejmě, že na všechna jména se dá vymyslet nějaká nadávka). Oba jsme si na to zvykli, i když manžel občas dál říká Terezka. Rozhodně tedy nejde říct, že bychom poznali, že to je ONO, spíš naopak, váháme, a reakce okolí (naposledy dneska spolužačky ze ZŠ, předtím tchýně a dalších) spíš vyznívají pro Terezku. Ale nakonec - je to naše holčička, takže tak nějak tuším, že to prostě Nikol BUDE. :dance:

No nadávací může být každé jméno. My jsme Nikole říkali Nicko 8o :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Káček
17.1.13 08:31
@lemanka píše:
No nadávací může být každé jméno. My jsme Nikole říkali Nicko 8o :mrgreen:.

No, vždyť jsem to psala, že nadávací může být v podstatě každé jméno. Děti dokážou být někdy pěkně zlý, zlomyslný (nebo hloupý, jak kdo chce :)), s tím je potřeba počítat. Horší je, když jim to vydrží do dospělosti. :)

• Citovat
  • Upravit
4637
17.1.13 08:41

Lidi, hlavne vybirejte podle sebe, na okoli se vykaslete. Je to vase dite, vy jmeno vybirate s laskou k nemu. My dali dceri jmeno ne zcela obvykle u malych devcatek v soucasne dobe a casto se na to nekdo blbe xichti. Nebyt to ciste nas vyber, o nemz jsme presvedceni, asi bychom ty reakce brali hure.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Káček
17.1.13 08:53
@MaDoRaBe píše:
Lidi, hlavne vybirejte podle sebe, na okoli se vykaslete. Je to vase dite, vy jmeno vybirate s laskou k nemu. My dali dceri jmeno ne zcela obvykle u malych devcatek v soucasne dobe a casto se na to nekdo blbe xichti. Nebyt to ciste nas vyber, o nemz jsme presvedceni, asi bychom ty reakce brali hure.

A jak se teda vaše dcera jmenuje, pokud to není tajné? :oops:

• Citovat
  • Upravit
4637
17.1.13 10:53

Máme Bělu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
17.1.13 11:30

@MaDoRaBe äle to je krásné jméno :potlesk: Takové čisté. A hned se mi vybavila ta krásná pohádka „Co takhle svatba princi“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
17.1.13 11:44

@maraida No většinou nám lidi predhazuji jakousi postavu ze seriálu Ordinace na Nove, neinspirovala nás ale ani pohadkova královna z lidu ani seriál. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Káček
17.1.13 12:19
@MaDoRaBe píše:
Máme Bělu.

To jsem si představovala jinou divočinu :D, Běla je hezké jméno!

• Citovat
  • Upravit
91
17.1.13 12:35

Ahojky :) Mně se strašně moc líbí jména Sofinka, Leontýnka, Natálka, Lenička :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
17.1.13 12:37

Káček: Nám stačí český kalendář… Ale držky na jméno dcery měla už asistentka na porodnim sále, asi třikrát predstirala, že mi nerozumí. Z těch mimo kalendář jsem uvažovala o jménu Matea, tak třeba to někoho inspiruje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
21.1.13 14:43
@MaDoRaBe píše:
Máme Bělu.

To je moc pěkné jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sonelik
29.1.13 16:16
@mirluna píše:
Já jsem strašně toužila po Elence ,ale můj neumí zas holky :mrgreen: tak mám dva kluky Davida a Adama ,ale doufám možná kdyby to ujelo po třetí :mrgreen: tak by to možná vyšlo :nevim:

Já se taky rozhoduji pro Elenku! Je to krásné jméno a nikdo v okolí ho nemá :dance:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence