Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@AmiraMira píše:
Mně se teď začla líbit Anička. Nebo taky Bibianka. Ale zatím je to otázka do budoucna. Jestli vůbec. Co vy říkáte na ta jména?
anicka je moc krasne. Bibiana se ale mne osobne vubec nelibi.
@tanik1912 U mě taky vyhrává Anička..ale uvidíme příští rok..Myslím, že i k přijmení Vařeková se hodí..:-)
U mě je na 1.místě jednoznačně Anička, tu jsem moc chtěla, ale dcerka se narodila těsně před tímto svátkem, tak jsem nechtěla, aby slavila narozky a svátek takto těsně za sebou.Ale u případné dcerky už to jméno dám, i kdyby se narodila na Anna
Nakonec jsme naší prvorozené dali jméno Lucie a to se nám také moc líbí. Můžu jí říkat Lucko, Lucie, Lucinko, Lucíku, Lusy a když mě naštve, tak jí řeknu Lucifere
Ale pak se mi ještě moc líbí Emička, Maruška a nebo Nelinka. ![]()
Co říkáte na Melisu? Vždy jsem chtěla Sofii, ale těch se rodí tolik, že vymýšlím něco jiného. S manželem máme iniciály M. K. chlapečka budem mít Mikuláše a tak jsem vymýšlela pro holčičku také od M
Než nám doktor řekl že to bude kluk tak já chtěla Anetu a přítel Štěpánku
a moc se mi líbí Sabina ![]()
Ahojky
tak já sem děsně chtěla Doubravku
ale doma to neprošlo
tak sme se shodli na Amálii, ale nakonec nám mudr, že to bude kluk a to byl taky boj než sme se dohodli ![]()
Jinak Melisa se mi vcelku líbí, ale Bibiana bohužel moc nee ![]()
Líbí se mi spíše Melissa, je to velice hezké jméno. Jinak Bibiana se mi také nelíbí. Další hezké na M jsou třeba Medeleine, Medison, Marilyn (Mary), Margarette a z těch počeštěných třeba Melánie (ta taky není moc dávaná).
@Gituš Medeleine a Medison je BLBOST! Když už, tak Madeleine nebo Madison… ale jinak s těma vyloženě cizojazyčnýma bych byla opatrná, hlavně podle příjmení, aby se to moc netlouklo.
Jinak Melisa i Melánie se mi líbí, myslím, že jsou v pohodě. Znám jednu Melánii, má normální příjmení a je to dohromady moc hezký
A říkají jí Melánka nebo Melinka.
My máme 4holky Elen(Elenka),Melissa(Mel),Chantal(Chanty),Beátriz(Bea).Jinak se mi libí Alexandra, Kristýna, Zoe, Dominika
![]()
@karolina_a_betuska Proč by to měla být blbost. Prostě nějaká varianta těchhle jmen. Já mám manžela Američana, takže by nebyl problém dát dítěti klidně jméno Midelajne
Jinak, tyhle tvary jsem použila protože znám dětičky s tímhle jménem, je jasné, že musí být nějak počeštěné.
@Gituš No řeknu to tak. To, že se děti v USA můžou jmenovat třeba po sportovním kanálu, ještě neznamená, že bysme to tak měli dělat i tady. Jednak si myslím, že Medelaine by mohla (a podle mě měla) zamítnout matrikářka, a druhak by mi bylo dost líto tý holčičky, že bude celej život hláskovat, že ona se nepíše tak, jak by si 90% lidí myslelo - ale samozřejmě, proti gustu…
@karolina_a_betuska Ano, já taky říkám, že se to jméno musí počeštit
Ale ano, proti gustu, nebudeme se přece „hádat“ ![]()