Jména vašich dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
27.8.23 08:27
@Anonymní píše:
Nenapadl, jsem proti tomu. Ale v rodině by byl asi taky 4. nebo 5. v řadě. Tak se s tím pomalu smiřuju, protože ani po 2 letech nechce manžel ustoupit. :mrgreen:
A za mě teda lepší ten Laďa než Franta. :oops:

No mě podpořila i tchýně. Už ona chtěla dát jiné jméno.
Synovi víc sedí Fanda než Láďa. Naštěstí manžel na tom nebazíroval.

• Citovat
  • Upravit
6180
27.8.23 10:29
@Kelsey píše:
Také máme v práci. Říkáme mu krátce Gabi, Gábo, Gábiku.

Taky jsem měla kolegu Gabriela, říkalo se mu Gabo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148934
27.8.23 10:30

Znala jsem Gabriela, dospělého, říkali mu Gabro. Jinak neznám už žádného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
27.8.23 10:38

Jsem byla na hřišti s dcerou a tam maminka na 3 letou holčičku volala Bohuno. Já vím, že dřív to jméno bylo normální, ale někdy si říkám, že rodiče dávají jména za trest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
27.8.23 10:48
@Nela266 píše:
Jsem byla na hřišti s dcerou a tam maminka na 3 letou holčičku volala Bohuno. Já vím, že dřív to jméno bylo normální, ale někdy si říkám, že rodiče dávají jména za trest.

Mně třeba připadá jméno Bohumila docela ok. Dá se najít spousta oslovení. Bohuna je teda škaredé, pravda. Ale co mně osobně připadá úděsné jsou jména zmíněná o pár příspěvků výše, pokud se tedy nejedná o rodinu žijící v zahraničí (kopíruju z příspěvku):

Sophia Lilith 5, Viktor Erik 3, Kristien Matias 2 týdny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
27.8.23 11:07
@samantafox píše:
Mně třeba připadá jméno Bohumila docela ok. Dá se najít spousta oslovení. Bohuna je teda škaredé, pravda. Ale co mně osobně připadá úděsné jsou jména zmíněná o pár příspěvků výše, pokud se tedy nejedná o rodinu žijící v zahraničí (kopíruju z příspěvku):Sophia Lilith 5, Viktor Erik 3, Kristien Matias 2 týdny

Tohle budou asi nějací křesťani, když dávají dvě jména. Nebo nevím.. no ono celkové je divný, jak pro české děti dávají cizí jména… Ale dneska je to v módě dávat jména ze zahraničí a rodiče si pak myslí jak jsou úžasný a jsou něco víc… Nebo třeba ve školce má dcera kamarádky a ty mají chlapecké příjmení, takže třeba příklad : anna Lysý, Eliška Novák, Laura Meduňka apod… Fakt úděsné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
27.8.23 11:21
@Nela266 píše:
Jsem byla na hřišti s dcerou a tam maminka na 3 letou holčičku volala Bohuno. Já vím, že dřív to jméno bylo normální, ale někdy si říkám, že rodiče dávají jména za trest.

Některá jména už by zasloužila z toho kalendáře škrtnout. Bohuna je jedno z nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
27.8.23 11:35
@terien píše:
Některá jména už by zasloužila z toho kalendáře škrtnout. Bohuna je jedno z nich.

Bohuna neexistuje. Může být buď Bohuslava, Bohumila, Bohumíra. Jedno z nich má moje mamka a říká se jí Bohunko, Bohuško, Bobko ( sourozenci), Bobi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
27.8.23 11:56
@andelka83 píše:
Bohuna neexistuje. Může být buď Bohuslava, Bohumila, Bohumíra. Jedno z nich má moje mamka a říká se jí Bohunko, Bohuško, Bobko ( sourozenci), Bobi..

No právě. Stejný jako Vladimíry, Ladislavy, Jaromíry, Vlasty, apod. Prostě hrozný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
27.8.23 12:23

Marie 7 let a Václav 4 roky a když by bylo třetí byla by to Libuše nebo Vojtěch…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
947
27.8.23 12:55

Anna, Magdaléna, Tobiáš, Kateřina (už dospělí), Kristýna, Rafael, Benjamín (ještě školou povinní). Nejstarší 22, nejmladší 8 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
27.8.23 13:01

Sebastian 15 let, Oliver 13 let, Kristian skoro 11 let, Klaudie 8 let, Tobias ( bez diakritiky) 3 roky a Viktorie za pár dní rok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3516
27.8.23 14:54
@samantafox píše:
Mně třeba připadá jméno Bohumila docela ok. Dá se najít spousta oslovení. Bohuna je teda škaredé, pravda. Ale co mně osobně připadá úděsné jsou jména zmíněná o pár příspěvků výše, pokud se tedy nejedná o rodinu žijící v zahraničí (kopíruju z příspěvku):Sophia Lilith 5, Viktor Erik 3, Kristien Matias 2 týdny

Já už tedy radši i ta mezinárodní jména v ČR než Bohumilu :) Ale jinak mám ráda, když jméno ladí s příjmením a v Česku mi 2 křestní jména přijdou zbytečná, pokud třeba to druhé nemá pro rodiče nějaký zvláštní význam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.23 15:24

Martin (10) a Marie (4 měsíce)

• Citovat
  • Upravit
1328
27.8.23 17:22

Lucie a Vendula 13let, Julie 12let

• načítám...