Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Tak my máme Nikola, Nikol a Nikolas 😂 😂 😂
Neptejte se jak to, prostě náhoda.
A to jako prošlo na matrice? ![]()
@mamule42 píše:
Pavel 32 let, Jan 30 let, Luděk 27 let, Michal 21 let, Tereza Petra 13 let, Kristýnka 11 let, Petra 2,7 let.
Jako, že máte dvě Petry? Nechápu.
Andílka mi je moc líto, máme dva v nebíčku ![]()
Příspěvek upraven 28.08.23 v 21:21
@Nela266 píše:
Jsem byla na hřišti s dcerou a tam maminka na 3 letou holčičku volala Bohuno. Já vím, že dřív to jméno bylo normální, ale někdy si říkám, že rodiče dávají jména za trest.
Asi Bohumila, ale mohla na ni zavolat Bohunko, Mili, když už, taky se mi oslovení pro dospělého k dítěti nějak nehodí ![]()
@Anna766 Také jsme jednoho ve škole měli a říkali mu Gábiku myslím.
Dnes jsem slyšela volat tatínka na poliklinice na celkem ještě malé děti Jaroušku a Evičko. Takže ano, tato jména se vrací do módy.
Příspěvek upraven 28.08.23 v 21:21
@Anna766 Zas se to obrací, lepší, než volat na Sofii nebo Matyáše, kterých je taky mraky. Ale volat ne ně třeba Evino nebo Jarouši, pokud jsou malincí, to fakt nepochopím.
Jinak jména se mi starobylá nelíbí.
Alžběta a Anděla… ( Bety a Andy) zijem v zahraničí tak aby si nepolamali jazyk… Jinak u křesťanů se dává druhé jméno po krticim patronovi ale to se píše jenom u křtu… Není to v rodném liste a nikdo se tak nepředstavuje… Samozřejmě jsou i výjimky… Jinak moje kamarádka má Emila a Emu… Na hřišti je to někdy mazec ![]()
Tak Eva je oblíbené jméno všemi generacemi. Troufnu si říct, že kdyby neměla svátek na Štědrý den, používá se ještě častěji. Znám Evy a Evičky všeho věku, včetně malých dětí a kojence.
Můj muž taky chtěl, ale už se tak jmenuje moje sestra ![]()
@sharunka03 píše:
@Anna766 Zas se to obrací, lepší, než volat na Sofii nebo Matyáše, kterých je taky mraky. Ale volat ne ně třeba Evino nebo Jarouši, pokud jsou malincí, to fakt nepochopím.
Jinak jména se mi starobylá nelíbí.
Volam Jarousi, kdyz jsem nastvana.
@Oriseka píše:
Volam Jarousi, kdyz jsem nastvana.
Já nastupovala do výtahu a tatínek s nimi naopak vystupoval a Jaroušek s Evičkou se mu nějak rozběhli do stran, tak je svolával ![]()
Emílie, půl roku.