Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@terien píše:
Tady by mi vadil ten Herman, nelíbí se mi. Ty ostatní jsou v pohodě a Herbert mi přijde zajímavý. Určitě lepší než bambiliontý Matyáš
Taky se mi z těchto nelíbí jen Herbert… já jsem zase alergická na jména jako Matyáš, Tobias, Sebastian (kterému se často říká Sebík
), Rozalie, Vanesa a kupu dalších. ![]()
@terien píše:
Hrotila bych to u svého dítěte, cizí jsou mi ukradené. I s hnusným jménem. Akorát si pak o rodičích myslím své.
Tobě přijde otřesná Doubravka, mně třeba přijdou šílenější moderní převzatá jména jako Nathaniel. Ale jako „hnusné“ bych neoznačila žádné jméno. Za trest mi přišlo snad jen klučičí jméno Jarmil, v době, kdy Kratochvílová vytvořila světový rekord a byl z ní Jarmil, to si chudák zkusil a svoje jméno upřímně nenáviděl (spolužák). Dnes jsou běžná všechna jména, neexistuje hnusné jméno, když ten jakýkoliv shluk hlásek nese narozené dítě. Říkat Natánku (ten Nathaniel) nebo Chymíku (Jáchym) mi lezlo přes pusu míň než ta Doubi (Doubravka), ale to dítě tě vtáhne a fakt už neřekneš, že to je hnusné jméno. Nebo teda většina snášenlivých lidí neřekne.
@zrcadlo píše:
Tobě přijde otřesná Doubravka, mně třeba přijdou šílenější moderní převzatá jména jako Nathaniel. Ale jako „hnusné“ bych neoznačila žádné jméno. Za trest mi přišlo snad jen klučičí jméno Jarmil, v době, kdy Kratochvílová vytvořila světový rekord a byl z ní Jarmil, to si chudák zkusil a svoje jméno upřímně nenáviděl (spolužák). Dnes jsou běžná všechna jména, neexistuje hnusné jméno, když ten jakýkoliv shluk hlásek nese narozené dítě. Říkat Natánku (ten Nathaniel) nebo Chymíku (Jáchym) mi lezlo přes pusu míň než ta Doubi (Doubravka), ale to dítě tě vtáhne a fakt už neřekneš, že to je hnusné jméno. Nebo teda většina snášenlivých lidí neřekne.
Mě se Doubravka líbí. ![]()
@terien píše:
Tak zvykneš si, ale mě jako mámu by nenapadlo dát dítěti jméno, které je vyloženě ošklivé s tím, že si lidé budou muset zvyknout.
Jenže té mámě ošklivé nepřijde přece. Taky se mi nelíbí některá jména, ale tak to potomkovi nedám.
@Kasandra159 píše:
Zlatá Doubravka, proti těmhle čtyřem chudákům, navíc dohromady - Herman, Herbert, Rudolf a Robert
Vím čí děti to jsou. Holt má maminka takové gusto. Musím uznat že se ta jména k sobě hodí. To spíš nechápu jinou uživatelku, co sem sází jména, která se k sobě absolutně nehodí.
@terien píše:
Tak bez výsměchu, Doubravka je fakt otřesné jméno. Za ní jich už moc není.
Podle mě to otřesné jméno není.
@zrcadlo Jáchymovi se u nás říká Jášo nebo Jáchy. Nataniel je jméno z Bible, hebrejské
Moc novodobé není. A zase z okolí - říká se mu Naty. Doubravka se mi líbí, ale ta se zrovna zkracuje blbě, Doubí je teda něco.
Mně se nelíbí jména typu Samantha, ještě navíc psáno takhle, aby to bylo jakože „světový“. Z českých vysloveně nemusím jen Květoslava, jsem tolerantní, ale tohle jméno je teda něco
Osobně nemusím ani Luďky, Ludvíky, ale nejsou to špatná jména, to je osobní preference. Co se týče holčičích jmen, raději bych nebyla Tekla, Gertruda nebo Kunhuta
Všechny mi evokují nadávky.
Příspěvek upraven 11.10.23 v 17:55
@Ledová káva píše:
Podle mě to otřesné jméno není.
Lidí bez vkusu a soudnosti je hodně.
@terien píše:
Nezdá se ti, že to přeháníš? Že se něco nelíbí tobě neznamená, že ten druhý nemá vkus. Co když ho nemáš ty?
@terien píše:
Ale no tak, jsi nějaká ostrá
Myslím si, že s tím vkusem a soudností na tom nejsem zas tak zle
A Doubravka není nevkusné jméno, jen málo obvyklé.
@Havlova píše:
Nezdá se ti, že to přeháníš? Že se něco nelíbí tobě neznamená, že ten druhý nemá vkus. Co když ho nemáš ty?
Jo, to bude tím ![]()
@Ledová káva píše:
Ale no tak, jsi nějaká ostráMyslím si, že s tím vkusem a soudností na tom nejsem zas tak zle
A Doubravka není nevkusné jméno, jen málo obvyklé.
Doubravka je hnusné jméno. Tim bych to uzavřela.
@Anonymní píše:
Rostislav, 4 roky. Šárka, 1,5 roku.
Jee, taky mame Rostislava, jen uz skoro desetileteho.
@terien píše:
Doubravka je hnusné jméno. Tim bych to uzavřela.
Hnusné pro tebe, nemůžeš říct, že je to objektivně hnusné jméno. Tím bych to uzavřela já.
@terien píše:
Třeba mají bavorské předky
Děti mají německé přijmení, proto jsme si je mohli dovolit a taky se i vyskytly v linii předku. Taky jsem váhala, ale brzo se ukázalo, že to byla skvělá volba.
Možná pro někoho divné, ale v praxi se ukazuje, že jsou to silná jména, která nejde komolit, ani se jim vysmívat. Tyhle jména mají za zády silné osobnosti a do naší lokality patří více, jak dnešní (původem italská, španělská, americká nebo filmová jména) Děti je nosí hrdě a padly jim jako hrnec na pr..el. Jsou to silní kluci, kterým to jméno jenom doladilo osobnost. My jsme spokojeni a tak to má být. ![]()