Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
…a s náma byl závodech byl Kvído.
Já bych to nedala, potřebuju jméno, které má tvary a nějaký další význam pro rodinu…ale chlapečka si díky jménu fakt pamatuju.
Já nemám ráda takové to „budou se mu ostatní smát“… přitom posmívání je vždy vina toho, kdo se posmívá, ne oběti. Stejně jako to není vina rodičů. Vlastně podobné názory říkají, že se vždy musíme podřizovat většinovému názoru, aby se nám někdo nesmál. A z mojí zkušenosti - když někdo někoho ve třídě neměl rád, pak takoví jedinci byli schopní vytvořit hloupé přezdívky i z normálních jmen (teda ne že by dotyčné tak oslovovali, ale když se o něm bavili, tak mu říkali), třeba z Nikola - Kinola.
Navíc dnes skoro každý dává spíš neobvyklá jména, takže to se spíš budou smát dětem, co mají jména typu Jana nebo David.
Tohle člověk prostě neovlivní…
Doubravka není až tak hrozná, ale my měli spolužačku Doubravovou, tak já si to spojuju spíš s příjmením, podobně jako jméno Jonáš, taky jsem znala někoho, kdo má takové příjmení.
@nakupenina214 píše:
Na hřiště chodí holčička Ines. Ale jak se jmenuje nevím 🤔
No Ines, nebo Inez.
@la_amanita to nevím, a jak by jmenovala? Volají na ni Ineso a nevím zda se z nebo s ![]()
@Hobitka píše:
Vsak tak take nejcasteji vznikaji posmesky na jmena - zejmena to deti slysi jen tak mezi reci od dospelych. Moje deti maji spoluzaky tolika ruznych jmen a maximalne jim prijdou zajimava, nikoli divna, hnusna, legracni
.
Já si taky před dcerou dávám pozor, abych takhle cizí lidi před ní nekomentovala, ať už jde o jméno, o vzhled nebo cokoliv jiného… ale tady si to dovolím, protože jméno Perla mi fakt přijde dost úlet a nechápu, jak může vzniknout ze jména Markéta?
jak psala @Anna766, kde to má jako nějaký základ v tom jménu?
edit: takže už jsem si to vygooglila, že je to překlad jména Markéta… ok, ale stejně je to na mě moc teda ![]()
Příspěvek upraven 12.10.23 v 23:03
@Anonymní píše:
A zrovna tak Gita, kterou mj. máme domy myRaději anonymně, ať to na mě nikdo nevytahuje v jiných diskuzích
Gita je aspoň normalne v kalendáři, ale Perlu jsem tam fakt ještě nevidela…
@darekp píše:
Gita je aspoň normalne v kalendáři, ale Perlu jsem tam fakt ještě nevidela…
Perla má svátek 15. července, ale v kalendáři asi nebude.
Znám matku Margitu, své dceři dala jméno po sobě, ale ve zkrácené verzi, Gita.
@Havlova píše:
Tím, že tě ta jména pobavila, až jsi vyprskla čaj a sem dala ty vytlemené smajlíky se neposmíváš?
Kdyby ti tohle napsal někdo o jménu tvého dítěte, bylo by ti to příjemné?
Mě by to bylo fuk ![]()
Perla se mi hrozně líbí, slyšela jsem to poprvé, když se řešila v tv ta alternativní rodina a měli právě Perlu. Říkala jsem si, že je hrozná škoda, že se to v ČR nepoužívá. Je takové libozvučné. Já jsem fanda různých Astrid a Auror, takze podle mého vkusu to je ![]()
Osobně mě jméno „šokovalo“ jen jednou, to jsem šla po ulici za nějakým romem středního věku a jak jsme tak šli, on v jednu chvíli zvedl telefon a povídá: „no, Vinetů, co je?“
Tak to jsem se pousmála
Ještě jsem znala Kolomana, to jsem se byla ze zvědavosti zeptat, jak mu říkají doma a prý Karle
Nebo Kolíčku ![]()
Mě se nelíbí plno jmen, ale když pak člověk to dítě pozná, zjistí, že jméno se k němu perfektně hodí, spojí si to s dotyčným dítětem a vyslovuje ho se stejným pocitem, který vyvolává to dítě. Tedy v případě rodiny s láskou
Líbí se mi v dnešní době ta pestrost. Za nás bylo ve třídě 5 Lucek, 3 Verči, 2 Petry, z kluků několik Honzů, Michalů, Lukášů a Tomášů. Občas to někdo rozčís Nelou a Matyášem a těm už jsme se smáli, co to mají za exotická jména. Dneska je fajn, že se člověk může potěšit zvláštním jménem ![]()
@Agnesk A ty se jmenujes Agnes? To je mimochodem hrozne krasne jmeno. Pamatuju si ho uz jako dite z jedne pohadky.
@Zmatka píše:
@Agnesk A ty se jmenujes Agnes? To je mimochodem hrozne krasne jmeno. Pamatuju si ho uz jako dite z jedne pohadky.
ta zlá televize?
Já mám Agnes z Muž z Ria, hezké.
@axlpol Hm tohle byla pohádka, na kterou si přesně nepamatuju. Ale byla trochu divná a strašidelná. Takový ten artový socík
Jezdily tam na koni nějaké ženy s rohy na hlavě. Asi ji musím zkusit vypátrat.