Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Yasmina21 píše:
Já ho v knize od Knappové nenašla.Ale dá se o povolení za poplatek požádat nebo se zeptat ještě na matrice.Příspěvek upraven 25.07.19 v 09:48
Jen podotknu, že Knappová fakt není jediný arbitr a není nutné, aby jméno bylo v knize. My doložili existenci synova jména úplně jinými zdroji a Knappové nezaplatili ani vindru
.
@Reflex píše:
Musela bys poslat dotaz Knappové na Ústav pro jazyk český. V seznamu schválených jmen určitě není.
Knappová už dávno v ÚJČ není
. Dělá sama na sebe, takže když nedá jméno do knihy, prostě si za to vezme prachy navíc za posudek. ÚJČ ale posudky vydává taky.
Tak jsme se nakonec s manželem domluvili, že miminko bude mít dvě jména. První bude běžnější a druhé bude Eleven. Pokud to tedy bude možné.
@Tiger-lily píše:
NE. V ČR není možné dát osobě jména věcí, geografických míst apod. Naštěstí. A když už, začněte od jedničky, teda doufám, že nečekáte jedenácté.
Nechci se samozrejme hadat, jen konstatovani
ale mam za to, ze to jde ale jsou kolem toho silene tahanice takze to rodice vzdaji a zvoli neco jineho protoze nektere matriky muzou pozadovat znalecky posudek
ale samozrejme to je jen takova vec do pleena ![]()
@Anonymní píše:
Tak jsme se nakonec s manželem domluvili, že miminko bude mít dvě jména. První bude běžnější a druhé bude Eleven. Pokud to tedy bude možné.
Dobra volba
taky mame neco podobneho ![]()
@Anonymní píše:
No vidíš, to je celkem rozumný postoj ![]()
@Anonymní píše:
Na matrice nemusí projít ani jako druhé, můžou chtít posudek nebo doložení existence.
@Reaskiller píše:
Nechci se samozrejme hadat, jen konstatovaniale mam za to, ze to jde ale jsou kolem toho silene tahanice takze to rodice vzdaji a zvoli neco jineho protoze nektere matriky muzou pozadovat znalecky posudek
ale samozrejme to je jen takova vec do pleena
Zas takový tahanice to nejsou. Pokud sami nemají zdroj existence, napíšou na ÚJČ a to dá zamítavý nebo schvalovací posudek.
Jak paní řekla. Její manžel je Američan.
Takže by bylo opravdu divné kdyby dali jméno Kristýna, Tereza… Já vám vtom jménu fandím a je moc hezké.
Aspoň to jméno nikdo mít nebude. Hezký den! ![]()
@unuděná píše:
Ach jo, chudák dítě. Dobrý den, jak se jmenujete? Ilevn Dvořáková, psáno E-L-E-V-E-N. Já bych vás nejpozději v pubertě hnala na matriku.
Ale notak
jedna vec je, ze si dite muze pojmenovat jak chce a druha..nas je do toho vlastne nic jak se ditko bude jmenovat
tak jako zbytek sveta
logicka stranka veci je ina pak..ale to neni na nasem rozhodnuti a souzeni ![]()
@Reaskiller píše:
Nechci se samozrejme hadat, jen konstatovaniale mam za to, ze to jde ale jsou kolem toho silene tahanice takze to rodice vzdaji a zvoli neco jineho protoze nektere matriky muzou pozadovat znalecky posudek
ale samozrejme to je jen takova vec do pleena
@rozand píše:
Zas takový tahanice to nejsou. Pokud sami nemají zdroj existence, napíšou na ÚJČ a to dá zamítavý nebo schvalovací posudek.
No jasne, tento proces jeste neznam vzhledem k tomu, ze ditko jeste nemam ale jen jsem slysela o pripadech
takze z uplne vlastni zkusenosti nemluvim
ale dekuji za vysvetleni ![]()
@rozand Tak to jsem netušila
Děkuji za doplnění. My žádali o jméno ji a stálo nás to nemalé peníze, přestože je to v zahraničí odkud muž pochází naprosto běžné jméno.
Fakt je, že na tom,,někdo" pěkně vydělává. ![]()
@Tiger-lily píše:Asi by záleželo na matrice, osobně vím o dvou případech, kdy na matrice řekli nee.
No jasne, ono to muze byt vselijak
vzdy o tom rozhoduje clovek ktery se treba nemusi dobre vyspat a neschvali ani Zuzanku
ale ted uz prehanim
![]()
No zkusíme to a uvidíme… kdyžtak pak dám vědět jak jsme dopadli. ![]()