Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@bartsch píše:
Hoď sem odkaz na nějakou vědecko-technickou studii ohledně toho, jak obyčejný život bude mít dítě na základě svého jména.
Jo, třeba takovej Kája Gottů, to je pane obyčejný život nositele obyčejného jména ![]()
@bartsch píše:
Hoď sem odkaz na nějakou vědecko-technickou studii ohledně toho, jak obyčejný život bude mít dítě na základě svého jména.
Hlavně je nesmysl, že by nějaké jméno bylo „obyčejné“.
Jména se střídají.
Hezky to dokazuje ta Hana/Jana, když v další generaci půjde právě o „neobyčejné jméno“.
Deti se tomu budou smat, pokud to uslysi doma od rodicu “jezis chudak holka, jak ji to ti pitomci pojmenovali”. Deti samy od sebe tohle vubec neresi a nejsou zle, kdyby jim nekdo nevtloukal od mala do hlavy ze “tenhle je divnej a tamten ma divny jmeno a jezis divej co ma tady ta na sobe”, staci kdyz slysi ze se tak rodice bavi mezi sebou… Jinak jmeno to je krasne, taky milujem Stranger Things a navic holka se narodi do generace, kde jsou mene obvykla jmena docela bezna, podle me to nikdo resit tak moc nebude. Navic pokud ma nejake cizi prijmeni po tatovi? Eleven Blazkova by asi bylo trochu divny.
Asi tim jmenem na sebe bude strhavat trosku vic pozornosti, urcite vic, nez kdyby se jmenovala Anna, Marie atd.. a pokud se nejake deti opravdu budou chtit smat, najdou si vzdy nejaky duvod, nemusi to byt nutne kvuli jmenu. Ja bych do toho sla ![]()
No tak k ty Eleven Dvorakovy se ale jako holka muze jeste provdat. Sama mam relativne univerzalni jmeno, v Cesku to blbe neznelo a s vyvdanym anglickym prijmenim se taky netriska. Ale to uz asi komplikuju budoucnost ![]()
@bobulka88 píše:
No tak k ty Eleven Dvorakovy se ale jako holka muze jeste provdat. Sama mam relativne univerzalni jmeno, v Cesku to blbe neznelo a s vyvdanym anglickym prijmenim se taky netriska. Ale to uz asi komplikuju budoucnost
Když si přece může nechat svoje příjmení.
Nebo může mít přeci 2 příjemní svoje a manželovo.:palec:
@Anonymní píše:
Když si přece může nechat svoje příjmení.Nebo může mít přeci 2 příjemní svoje a manželovo.:palec:
Jojo, Patricia Eleven Black-Nováková. Ideální ![]()
@Bábrdl píše:
Hlavně je nesmysl, že by nějaké jméno bylo „obyčejné“.
Jména se střídají.Hezky to dokazuje ta Hana/Jana, když v další generaci půjde právě o „neobyčejné jméno“.
Mě by právě zajímalo, kde lidi na takové bláboly chodí
Rovnice „obyčejné“ jméno = obyčejný život
Ano, jména nejsou právě obyčejná, v průběhu let a generací se ty preference mění ![]()
@unuděná píše:
Jojo, Patricia Eleven Black-Nováková. Ideální
Tak to je hustý ale ![]()
@bartsch píše:
Mě by právě zajímalo, kde lidi na takové bláboly chodíRovnice „obyčejné“ jméno = obyčejný život
Ano, jména nejsou právě obyčejná, v průběhu let a generací se ty preference mění
Hlavně kdyby se řeklo obvyklý a neobvyklý jméno tak ok ale říkat že je nějaký jméno obyčejný to podle mě není žádný jméno ![]()
@Ravedd píše:
Hlavně kdyby se řeklo obvyklý a neobvyklý jméno tak ok ale říkat že je nějaký jméno obyčejný to podle mě není žádný jméno
Jo jo, děti si své rodiče vybrat nemohou. Ale tak se „Jedenáctka“ může sama nechat v dospělosti přejmenovat na nějaké „obyčejné“ jméno. Oni ji kamarádi stejně neřeknou jinak než Ela. A „neobyčejné“ jméno je v tahu.
@unuděná píše:Hloupější příjmení jste si vybrat nemohla, že? A nevím proč by si zrovna měla vybrat Nováka a hlavně nemusí si vzít jeho příjmení.
Jojo, Patricia Eleven Black-Nováková. Ideální
@bartsch píše:
Jo jo, děti si své rodiče vybrat nemohou. Ale tak se „Jedenáctka“ může sama nechat v dospělosti přejmenovat na nějaké „obyčejné“ jméno. Oni ji kamarádi stejně neřeknou jinak než Ela. A „neobyčejné“ jméno je v tahu.
A proč by ji nemohli říkat EL? ![]()
@Anonymní píše:
Hloupější příjmení jste si vybrat nemohla, že? A nevím proč by si zrovna měla vybrat Nováka a hlavně nemusí si vzít jeho příjmení.
Proč by si měla vybrat Nováka?
jako že si bude chlapa vybírat podle příjmení?
a k těm kuřecím palickam zajímavý že tě to tak pohoršilo když jsem srovnala s tím že Eleven vlastně taky není jméno… Když můžu použít číslo jako jméno tak proč ne jídlo
![]()
@Anonymní píše:
Hloupější příjmení jste si vybrat nemohla, že? A nevím proč by si zrovna měla vybrat Nováka a hlavně nemusí si vzít jeho příjmení.
A ty si vybíráš manžely podle příjmení?
To je celkem jedno, jestli si vezme Nováka nebo třeba Famfulíka, jen že jsi radila, že si může nechat jména obě, což v kombinaci s dvěma křestními jmény bude vždycky hitovka ![]()
Já mám ráda pudly a lvicky. Taky kolie. To by byla také dobrá jména, ne?
Pudl, lvicek pro kluky. Kolie pro holku.