Jméno Eleven

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4511
25.7.19 13:42
@bobulka88 píše:
@Ravedd ja to vysvetlovat nemusim, mne nikdo -ova ani nenabizel, kdyz videli to prijmeni. A mam 2 kamaradky, ktery prisly na urad, vyplnily nejakej papir, zaprisahaly, ze maji babicku nebo cert vi co v cizine (nebo ze pobyvaji v cizine? uz si nepamatuju) a uz jsou bez -ova. Pritom to byly normalni bezna ceska prijmeni a Cesi jak poleno s zadnou realnou vazbou na zahranici.

No tak že říkáš že ova se nenosí my máme německý příjmení(manželův otec byl Němec ale narodil se a celý život žil tady a občanství měl jen český ) a když jsme pro dceru chtěli příjmení bez ová tak nám řekli že by musela mít německou národnost nebo občanství a protože to nemáme tak nám to zamítli :nevim:

Příspěvek upraven 25.07.19 v 13:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.19 13:42

Tak a to už by stačilo ne! Jestli mate zapotřebí hanit něčí volbu a nazor tak někde jinde. Já jsem se zeptala, řekli jste každý svůj nazor, ale tohle už je jenom výsměch… nic jinyho. Jestli máte tak nudný život a potřebujete se zabavit, tak zkuste něco produktivnějšího, ale tohle už mi prijde dost nevhodný… Takže díky za odpovědi a tohle téma bych už asi uzavřela radsi. :roll:

• Citovat
  • Upravit
4595
25.7.19 13:43

@Reflex ale to je pro kluka! Idealne pro blondatyho!

Pardon, tohle tema se mi zalibilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
25.7.19 13:47
@Anonymní píše:
Tak a to už by stačilo ne! Jestli mate zapotřebí hanit něčí volbu a nazor tak někde jinde. Já jsem se zeptala, řekli jste každý svůj nazor, ale tohle už je jenom výsměch… nic jinyho. Jestli máte tak nudný život a potřebujete se zabavit, tak zkuste něco produktivnějšího, ale tohle už mi prijde dost nevhodný… Takže díky za odpovědi a tohle téma bych už asi uzavřela radsi. :roll:

Zamysli se nad tím, zda i tvá dcera bude umět utnout tuhle vlnu výsměchu, která jí dříve nebo později čeká ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4595
25.7.19 13:47

@Ravedd tak asi jste narazily na prisnou urednici, jedna z tech kamosek ma v prijmeni i hacek, takze to opravdu cizi prijmeni ani neimituje. Ja mam prijmeni koncici na -y, to by i vypadalo blbe napsany. Ale treba Black/Blackova by mi nevadilo, Smithova uz mi divne zni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
25.7.19 13:50
@bartsch píše:
Proč by holce říkali kamarádi El? Je to pro češtinu nepřirozené. Děti si to vždy uzpůsobí po své, co jim jde nejlépe přes pusu a je jednoduché. To mi i před nedávnem potvrdila moje dcera, když jsem se jí ptala, proč některým kamarádkám říkají tak, jak říkají. A „L“ bych neříkala ani psovi.

Nevím, proč si to myslíš. Třeba Emám se říká „Em“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
25.7.19 13:51
@Reflex píše:
Nevím, proč si to myslíš. Třeba Emám se říká „Em“.

Kolika Emám říkají děti „Em“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
25.7.19 13:51
@unuděná píše:
Zamysli se nad tím, zda i tvá dcera bude umět utnout tuhle vlnu výsměchu, která jí dříve nebo později čeká ;) :mavam:

Moje slova :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
25.7.19 13:54

@rozand Jak jste tedy dokládali existenci jména?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4511
25.7.19 14:02
@Anonymní píše:
Tak a to už by stačilo ne! Jestli mate zapotřebí hanit něčí volbu a nazor tak někde jinde. Já jsem se zeptala, řekli jste každý svůj nazor, ale tohle už je jenom výsměch… nic jinyho. Jestli máte tak nudný život a potřebujete se zabavit, tak zkuste něco produktivnějšího, ale tohle už mi prijde dost nevhodný… Takže díky za odpovědi a tohle téma bych už asi uzavřela radsi. :roll:

Uz jsi vytočená a teď si představ že tvoje dcera by to poslouchala a ne četla a ne jednou pár hodin ale denně :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
25.7.19 14:03
@bartsch píše:
Kolika Emám říkají děti „Em“?

Asi tolika, kolika Markétám se říká Markét a kolika Terezám Terez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4511
25.7.19 14:06
@Reflex píše:
Asi tolika, kolika Markétám se říká Markét a kolika Terezám Terez.

Tak to nevím teda všude v okolí slyším Emi ale ne Em

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
25.7.19 14:08
@Reflex píše:

Tak snad jen ten, kdo nezná 5. pád. Já se na to teď ptala své pubertální dcery, jak říkat kamarádce Emě a její odpověď byla, že je to jednoduše Ema, Emča, Emi. Že Em je hodně neosobní, zní to divně a blbě (použila trochu jiné slovo) a jak nějaká vada řeči :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
25.7.19 14:09
@Reflex píše:

Fakt je to rozdil, jednoslabicne osloveni proste v cestine pres pusu nejde, zkus si na nekoho zavolat „Em“ bez toho, abys to protahla do E-em. Mnohem prirozenejsi je rict Emi nebo Emco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
25.7.19 14:13
@Reflex píše:

Tak Markétě se říká Markéto, Markétko, Marky. Terezy všude kolem mne (a není jich zase tak málo) jsou nejčastěji Terka, Tery ;) Ale Markét a Teréz opravdu nikde neslyším. Em a El už vůbec ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze