Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Reaskiller píše:
Ale notakjedna vec je, ze si dite muze pojmenovat jak chce a druha..nas je do toho vlastne nic jak se ditko bude jmenovat
tak jako zbytek sveta
logicka stranka veci je ina pak..ale to neni na nasem rozhodnuti a souzeni
Tak samozřejmě, ale možná jí otevře oči, když si tu přečte i ty názory
Musím říct, že kdybych znala někoho, kdo se tak jmenuje, tak jí prostě budu říkat Jedenáctko, je to strašně do očí bijící
Vymyslet blbou přezdívku jde samozřejmě i na klasické české jméno, ale tady spíš nejde jí nevymyslet ![]()
@unuděná píše:
Tak samozřejmě, ale možná jí otevře oči, když si tu přečte i ty názoryMusím říct, že kdybych znala někoho, kdo se tak jmenuje, tak jí prostě budu říkat Jedenáctko, je to strašně do očí bijící
Vymyslet blbou přezdívku jde samozřejmě i na klasické české jméno, ale tady spíš nejde jí nevymyslet
Myslíte si že kvůli nějakým názorům dáme nakonec jméno napr Jana, Hana,… To fakt ne… jenom jsem se slušně zeptala zda můžeme toto jméno dat v ČR a nechtěla jsem slyšet názory těch, co se sami jmenují nějakým obyčejným jménem… My chceme něco jiného, než tyto obyčejné jména.
@Anonymní píše:
Myslíte si že kvůli nějakým názorům dáme nakonec jméno napr Jana, Hana,… To fakt ne… jenom jsem se slušně zeptala zda můžeme toto jméno dat v ČR a nechtěla jsem slyšet názory těch, co se sami jmenují nějakým obyčejným jménem… My chceme něco jiného, než tyto obyčejné jména.
Tak zjevně jste se rozhodli dát ho společně s nějakým „normálnějším“, takže ano, myslím, že na názory dáte a je to dobře. Dle odpovědí tady vidíš s jakými reakcemi se dcera bude běžně setkávat. Chcete jí tomu vystavovat? Myslím, že rodič by měl myslet nejen na to, jak se mu jméno líbí teď ![]()
@unuděná píše:Tady je aspoň vidět jaká jste.
Tak samozřejmě, ale možná jí otevře oči, když si tu přečte i ty názoryMusím říct, že kdybych znala někoho, kdo se tak jmenuje, tak jí prostě budu říkat Jedenáctko, je to strašně do očí bijící
Vymyslet blbou přezdívku jde samozřejmě i na klasické české jméno, ale tady spíš nejde jí nevymyslet
@Anonymní píše:
Tady je aspoň vidět jaká jste.Vám by se to líbilo? Kdyby vám takhle někdo říkal a ještě naschvál? Já si myslím, že ne.
No nelíbilo, a proto bych své dceři nikdy něco takového neudělala ![]()
@Anonymní píše:
Tak jsme se nakonec s manželem domluvili, že miminko bude mít dvě jména. První bude běžnější a druhé bude Eleven. Pokud to tedy bude možné.
Tak to je masakr, proc ji takto komplikujete zivot, vite jak deti umi byt drsne? Kazdy se uci aj dneska a na 100% se najdou rypalove a budou ji rikat 11. Mate to zapotrebi? Jak by bylo vam? Tak si to jmeno dejte vy jako druhe, kdyz mate amika a uvidite ty dotazy. ![]()
@Anonymní píše:
aby ses pak nedivila, až se holka v 18 přejmenuje na nějaké normální obyčejné jméno, protože toho vašeho bude mít plný zuby ![]()
@Anonymní píše:
Dejte si co chcete ale ŽÁDNÝ jméno není obyčejný
@Lisianne píše:
Tak to je masakr, proc ji takto komplikujete zivot, vite jak deti umi byt drsne? Kazdy se uci aj dneska a na 100% se najdou rypalove a budou ji rikat 11. Mate to zapotrebi? Jak by bylo vam? Tak si to jmeno dejte vy jako druhe, kdyz mate amika a uvidite ty dotazy.
Tak to je snad moje rozhodnutí zda tohle jméno chci dat svému dítěti ne? A jestli se vám to nelibi, tak muj problem to teda není. Každý má svůj nazor a muže ho rict, ale je to pouze na tom člověku jestli se pro to rozhodne. Jak už tady bylo zmíněno, tak dítě bude mít dvě jména. První běžnější (nejspíše Patricia) a druhé Eleven a muže se samo rozhodnou jak se bude představovat.
@Anonymní píše:
Nenech se odradit Janama a Hanama, máš v tomto pravdu. Je vědecko-technicky dokázáno, že pokud dáš dítěti neobyčejné jméno, tak prožije neobyčejný život. Takže Eleven je pro holčičku super, pro syna ale Demogorgon prosím nedávej, ju? ![]()
@unuděná píše:
No nelíbilo, a proto bych své dceři nikdy něco takového neudělala
Přesně tak ono to k ty jedenáctce prostě svádí
navíc si nejsem jistá jestli je výhra mít jméno který nikdo jiný ve státě kde žiju nemá
to snad radši „obyčejný“jméno
Tak hlavně není všechno černobílé a nejsou všechna jména buď fádní a obyčejná, nebo extravagantní ![]()
@páájaa2 píše:
Nenech se odradit Janama a Hanama, máš v tomto pravdu. Je vědecko-technicky dokázáno, že pokud dáš dítěti neobyčejné jméno, tak prožije neobyčejný život. Takže Eleven je pro holčičku super, pro syna ale Demogorgon prosím nedávej, ju?
Neřekla bych to lépe
Demogorgona zatim neplanujeme ![]()
@Anonymní píše:
Jen tak pro zajímavost, těch „obyčejných jmen“ Hana/Jana je v nejmladší generaci stejně jako třeba holčiček jménem Mia a třeba těch „neobvyklých“ Elen nebo Lilian je víc.
![]()
@páájaa2 píše:
Nenech se odradit Janama a Hanama, máš v tomto pravdu.Je vědecko-technicky dokázáno, že pokud dáš dítěti neobyčejné jméno, tak prožije neobyčejný život.Takže Eleven je pro holčičku super, pro syna ale Demogorgon prosím nedávej, ju?
Hoď sem odkaz na nějakou vědecko-technickou studii ohledně toho, jak obyčejný život bude mít dítě na základě svého jména.