Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Je to nádherné jméno. Když jsem otěhotněla, byla jsem přesvědčená, že čekám holčičku a bude se jmenovat Ellen…No a máme Davídka:-))))
Já si při vyslovení tohoto jména vždy vzpomenu na dědu, když bědoval, tady je ale elént. Takže mi můj mozek automaticky připojí ELLEN bordelářka ![]()
Mě se moc líbí. A ty dvě el jsou super. S jedním je to obyčejné, a Elena se mi nelíbí. Takže za Ellen
Jinak já mám Elli. Dvoum L zdar ![]()
@Sibyla0 píše:
Kdyby jsi měla zájem, známe s @nikol.ondrášovka spoustu krásně znějících německých jmen![]()
jojo přesně tak, až oči přecházejí
![]()
Elen a Elena ok, ale ta zdvojená písmena? to se mi nelíbí vůbec. ani kdybys měla odpovídající příjmení.
Mně se líbí, ale nehodí se ke každému příjmení. Znám jednu rodinu a mají holčičku s jménem Ellen Černá, což je třeba celkem pěkný.
Elen se mi líbí, je to moje favoritka na jméno, ale čekáme kluka:-) Zdvojené -L se mi nelíbí. Říkat se dá všelijak, člověk vždycky na něco přijde:-)
@mammy píše:
Mně se líbí, ale nehodí se ke každému příjmení. Znám jednu rodinu a mají holčičku s jménem Ellen Černá, což je třeba celkem pěkný.
mě to připadá spíš jak pěst na oko, nezdvojený ale ok.
My chtěli taky Ellen, ale jak tak koukám je to pomalu každá třetí holčička (Elen/Elena/Ellen)…Jinak jméno se mi teda líbí ![]()
Já si ji moc přála a možná by mi i vyšla, ale přítelova sestra se jmenuje Marianna Ellena, tak bohužel. Chtěla jsem i tu Mariannu. Nakonec je to stejně jedno, máme Alexe. ![]()
Chlap chtěl taky Elen nebo Eleanor. Nedovolila jsem. Nelíbí se mi to, přijde mi to takový. Nevím. Divný. A se dvěma L ještě horší. Ale dneska je to trend. Jednou bude třeba in Nikkolla nebo Pettra ![]()
Nelíbí, stejně jak jiná zbytečně „vylepšená“ jména (Emma, Nelly atd.), ale říkat se jí dá všelijak, v podstatě různé varianty té Ell…takže Eli, Elí, Elíku, Elčo, Elenko
Švagrová ji má a používá nejvíc většinou tyhle, když o dcerce mluví, tak jako „naše Ell“.
Mame doma… nakonec s jednim L, ale vybojovala jsem si, alespon Elen ne Elena… jde nam to pekne k prijmeni Elen Šteffkova
sama si rika Elí, Belda, Elenka, Elinka… ja o ni obcas mluvim, jako o Elce…
takze za me
, co taky jinyho ![]()
Z naší skupiny jí mají hned dvě holky, je to fajn jméno
@Seizdra panebože Eleanor ne, on asi neviděl Zámek hrůzy co? ![]()