Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@kkatuskkaa U případného třetího to taky tak uděláme, u druhé dcery nám rodina hodně zprotivila náš výběr, pak jsme ho nakonec nedali.
Klidně řeknu pohlaví i jméno (ikdyž to ještě nemáme) nevím nač to tajit… pak obzvláště ti co to nechtějí říct se první ptají co to bude a jak se bude jmenovat. Tajení pohlaví, nebo jména moc nechápu(to by si někdo mohl zkusit mě něco rozmlouvat..snad mám svůj rozum),ale jestli nechcete, tak to neříkejte…každý má na to právo.
Pohlaví jsme si říct nenechali, jména jsme nikomu nesdělovali. Sice měl každý potřebu nám sdělit svou představu, ale ony se ty tipy cizích házejí za hlavu snáz než adresné vyjádření, že vámi vybrané jméno je úplně blbé, jak to tak vídám v okolí. Po porodu žádná kritika nebyla, takže buď jsme vybrali opravdu nádherné jméno nebo se do toho opravdu nikdo neodvážil kecat, když už bylo rozhodnuto. Bohužel znám několim případů, kdy dokázala rodina předem vybrané a vysněné jméno dotyčným znechutit natolik, že ho pak raději změnili.
Holky děkuji moc za vaše názory. Mi jsme se na jméně shodnu-li hned. Před nedávnem jsme byli na návštěvě u tety a ta už nám navrhovala, aby se mimčo jmenovalo po tatínkovy, což jsme oba rezolutně zamítli a ona se dost divila, do konce budeme říkat že nejsme rozhodnutí a že se to stejně po porodu dozví ![]()
jinak hezký nápad s tím kalendářem
![]()
@ChoTakhle to udéoco píše:
Nerikali jsme nic, konecne my jsme meli jen uzsi okruh jmen a definitivne jsme se v obou pripadech rozhodli az na porodnim sale.
To se mi líbí! Takhle to udělala moje máma, když čekala mně. Říkala, že přece nemůže pojmenovat někoho, koho ještě ani neviděla. Ona tedy navíc ani nevěděla, jestli se narodí dcera, nebo syn.
Já často přímo doporučuju jméno nesdělovat
. U prvního syna jsme říkali trojici jmen, co je ve hře, každý měl potřebu to komentovat, proč tohle ano a to druhé rozhodně ne (samo že každému se líbilo jiné). U druhého jsme poučeni neřekli nic, resp. jsme říkali, že ještě nejsme rozhodnutí, což jsme kecali jen z části, protože jsme zase vytvořili „svatou trojici“ jmen, ale jedno bylo favorit od začátku). A je pravda, že při teoretizování nad jménem nenarozeného dítěte občas lidi vypustí z pusy kdejakou impertinenci, kdežto když už je to dané, tak většinou neřeknou nic (když tak pomluví za zády
) nebo to je hodně zmírněné. Ono nejde o to, že by mi to jméno někdo dokázal vymluvit nebo znechutit, a samozřejmě, že si to uděláme podle sebe, ale příjemné to být nemusí poslouchat hanění našeho vybraného jména, tak proč si znepříjemňovat život
.
Jinak pohlaví jsme řekli, nedokázala bych ho tajit, když bych ho sama věděla (jo, kdybych nevěděla, to by se to tajilo
).
@kkatuskkaa
Myslím si, že je to pouze vaše osobní věc.
Za mě bych neříkala ani pohlaví, ani jméno. ![]()
Já jsem taky rozhodnutá, že nebudu říkat ani pohlaví ani jméno. Při prvním synovi jsme měli vymyšleno, že to bude Šimonek, ale manželova rodina na mě tlačila, áť ho nedávám…no nakonec máme Vojtíka. Ve finále jsem to nechala na manželovi. Těďka budu vybírat já.
@petulkare píše:
Já jsem taky rozhodnutá, že nebudu říkat ani pohlaví ani jméno. Při prvním synovi jsme měli vymyšleno, že to bude Šimonek, ale manželova rodina na mě tlačila, áť ho nedávám…no nakonec máme Vojtíka. Ve finále jsem to nechala na manželovi. Těďka budu vybírat já.
raději nic neříkat, rodině se jméno kolikrát nelíbí a pak to tak dopadne.Taky jsme nic neřekli.
Docela lituji, že jsme si to taky nenechali pro sebe. Měli jsme pro kluka jasně dané jméno, hned se nám líbilo a jiné jsme nechtěli a doma jsme tedy moc nepochodili. Prakticky nikomu se nelíbí, j´každý si z něj dělal srandu a já z toho byla dost nešťastná. Přitom se jedná o normální, české jméno „Rudolf“ no tak hledáme další a ne a ne se shodnout. Je to šílený…
Takže za mě, proč ne.
@Akires píše:
Také jsme jméno neřekli, pak jsme jenom napsali sms, že se už narodil a že první svátek oslavíme 26.5.pak se všichni hnali ke kalendáři
Tak to mě pobavilo ![]()
@marfra píše:
Jmeno jsme nerekli a ani ho nikdo neuhodla po porodu to oznamoval vsem manzel v telefonu, takze kritiku si slizl on. Pohlavi jsme oznamili.
A malý je Václav, nebo opravdu Vendelín?? ![]()