Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Pěkné, líbí. Já bych ho asi nedala, ale líbí moc
Mě se líbí i mužská podoba Kamil.
Mne se jmeno libi, je normalni, mezinarodni, libi se mi i asociace s hermankem a prezdivky. Libilo by se k nemu nejake tvrdsi prijmeni. Moc prijemne jmeno a neotrele.
Jestli je Kamila “cira hruza”, tak pak nevim, to uz je mozne “hruzou” nazvat jakekoli jmeno. Tohle je zrovna uplne normalni mezinarodni jmeno, nenapada me jediny duvod, proc by melo byt desne. Ze by ho nekdo nedal chapu, ale pro me jsou hruzna jina jmena a jsem schopna to lehce zduvodnit. Nebudu jmenovat, nechci se nikoho dotknout.
Líbí se mi. Navíc není nějak často používané.
Kamilu znám jen jednu, synovu spolužačku. Říkají ji Kamilko nebo Kami.
Ke jménu Kamila mám neutrální vztah, nenadchne, neurazí. Čirá hrůza je jeho mužská verze, spolu s Marcelem
Tímto se nositelům těchto jmen omlouvám
![]()
Jmenujimse kamila a musim rict, ze jsem rodicum za to jmeno docela vdecna. zila jsem dlouhodobe v zahranici - kdyby mi dali ceske jmeno, mela bych to slozitejsi, takhle jsem jen rekla kamila s k a jen jednim l. s prijmenim to bylo, slozitejsi
jmeno je zname po celem svete, ale neni rozsirene, takze jsme byla jedina v okoli vsude. kdyz se v mem okoli vyslytla jina kamila, hodne me to zmatlo, porad jsem na sve jmeno reagovala i kdyz neoslovovali me. predstavuji se jako kamila, nekdy mi rikaji kami. nemam rada kdyz mi rikaji kamilka nebo kamca.
Nelíbí se mi..je tvrdé..
zdrobnělina Kami se dá, Kamči - Kamčo - hrůza..
@terinka4444 píše:
Já mám doma Kamilku a miluju to jméno, měla být Nikola, změnila jsem to v den porodu. Tvar Kamčo nepoužívám, nemám ho ráda, ideálně jí oslovuji Kamilo, mám ráda ten tvar, a zdrobněle Kamilko, ségra jí říká Kamí, když zkracuju tak na Kamko. A když byla malinká, říkávala jsem jí KamčátkoA manžel jí říká Kamuško. Nejhezčí tvar je Kamila nebo Kamilka.
A tos dobře udělala, Nikolek je jak nasr…,Kamila je málo dávaná a jméno je to pěkný ![]()
Kamila se mi jako jméno opravdu líbí. Je takové vznešené. Znám několik nositelek. Jedné jako malé v dětství teta říkala „Kakunka, později "Kakuna“, to mi znělo divně. Jinak oslovení Kamilo, Kami, Kamilko, Kamčo mi přijde v pohodě. Je to tedy tvrdší jméno, ale zase už tak moc komolit nejde. Ještě je pro mne důležité, že ani jedna z těch nositelek ve mně nevzbuzuje jako člověk nesympatie, tak tím to jméno osobně nemám zatížené a klidně bych ho další dcerce i dala. ![]()
@Anna766 píše:
A tos dobře udělala, Nikolek je jak nasr…,Kamila je málo dávaná a jméno je to pěkný
Já vím, dala jsem první dceři Tereza, statistiky jmen šly mimo mě, žádnou v rodině ani v okolí jsme neměli, manželovo to bylo vysněné jméno od pradávna. Jak jsem porodila, všude samá Tereza, ale jako všude, ve školce byly tři, ve škole jsou dvě, takže se neoslovují jménem, ale zkomolenou přezdívku z příjmení, její nejlepší kamarádky jsou dvě, a světe div se, obě Terezy. A že je mám často pohromadě a často s nimi jezdím někam, tu jednu dokonce bereme léta pravidelně na dovolenou, vypadám jak imbecil, kyž na tři děti volám stejným jménem. Terko? Co je? Ne ty, druhá. Co je teto? Ne ty, dobře, tak třetí. No fakt jak u blbých na dvorečku. Manžel to jméno miluje maximálně, používá na tni stále tvar Terinko, Terce je to jedno asi, já kdybych se mohla vrátit, zvolila bych nějaké na spodní straně žebříčku
Proto je Kamka Kamila a ne Nikola. Ještě je takhle šíleně dávaná Karolína, ve třídě jsou 3, a v taneční skupině, kde Terka tančí ( tam je jediná) jsou 4 ![]()
@terinka4444 vidíš a já tu žádnou(tady v okolí) neznám, teda jednu Karolínu vkastně jo, je to dcery býv. spolužačka která se jmenuje po otci Karlovi.Ale malou ne. A Kamilu, ani malou, ani velkou. Terezka tu sem tam je. Jedna ve školce u Kris, dcera měla taky myslím ve škole nějakou.
Hale já to mám podobně, léta jsem měla vysněnou pro dceru Kristýnku, nikde žádná, jakmile jsem jednu měla doma, jako by se s nimi roztrhl pytel
.To samé kluk, neznala jsem jediného Filipa, jakmile jsem dala jméno Filip synovi, Filipů všude ![]()
@momikova píše:
Kamila se mi jako jméno opravdu líbí. Je takové vznešené. Znám několik nositelek. Jedné jako malé v dětství teta říkala „Kakunka, později "Kakuna“, to mi znělo divně. Jinak oslovení Kamilo, Kami, Kamilko, Kamčo mi přijde v pohodě. Je to tedy tvrdší jméno, ale zase už tak moc komolit nejde. Ještě je pro mne důležité, že ani jedna z těch nositelek ve mně nevzbuzuje jako člověk nesympatie, tak tím to jméno osobně nemám zatížené a klidně bych ho další dcerce i dala.
Kakunka je dost děsný, nechápu, jak vcelku pěkné jméno Kamila může někdo tak hnusně zprznit.
Kukunka jsem slyšela i na Kateřinu nebo Kláru, nechápu… ![]()
@terinka4444 Já jsem Tereza už přes 30 let a jsem spokojená, akorát když mě někdo osloví Terezo tak sebou někdy škubnu a myslím si, že mi ten člověk nadává.
Jméno je to dost tvrdé, ale líbí se mi, na základce jsem byla jediná, na střední jsme byly dvě Terezy.
Máma říkala, že by nikdy nevěřila, že to jméno bude tak oblíbené, že dnes by mě tak nepojmenovala právě kvůli té četnosti, naši se rozhodovali mezi Monikou, tu nechtěla mama, že to je jak harmonika, jí se líbilo Gabriela, Leona nebo Eliška, s tím nesouhlasil táta a na Tereze se hned shodli.
Kdybych měla dceru, asi bych ji pojmenovala po sobě, i když moc zastánce dávat jména po rodičích nejsem. Více se mi líbí Izabela, Kristýna nebo Elena, taky Dorota, ale tu bych nikdy nedala kvůli těm asociacím.
@Klopotkova TENKRÁT tEREZA VŮBEC NEBYLO ČASTÉ JMÉNO, pardon za caps, a teď už taky pomalinku se sune na druhou příčku
Izabela je krásné jméno. Elena je teď zaky módní a Dorota bych taky nedala. Naše Terka, jak jí řeknu Terezo, tak sebou taky škubne, v první třídě plakal, proč jí paní učitelka nadává. Takže tvar Terezo používám často, aby si na něj zvykla, a Kamilce Kamilo říkám od malinka, takže ta na to jméno v tom základním tvaru negativně nereaguje. Spíš lidi okolo, že nepoužívám zdrobnělinu ![]()