Jak říkáte Filipům

Anonymní
5.12.17 08:20

Jak rijaki Filipum?

Chtela bych se zeptat maminek, ktere maji syna Filipa. Jak ho oslovuje rodina, okoli, kamaradi, sousede, ve skole nebo skole? Cekame treti dite, asi to bude chlapecek a sourozenci i tatinek by si prali Filipka. Me se to jmeno samo o sobe taky moc libi, ale mam strach, ze ho okoli bude oslovovat temi prisernymi zprzneninami typu Fifa, Fildas, Fifous apod. Me proste rvou usi, nemuzu si pomoct. Mate to tak nekdo taky, ze tyto zdrobneliny nemate radi a vase okoli to akceptuje a oslovuji Filipa nejak normalne? Prosim o zachovani anonymu, vetsina znamych jeste nevi, ze cekame.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
5.12.17 08:22

Omlouvam se za preklep v nazvu diskuze, melo tam byt Jak rikaji Filipum

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.12.17 08:31

Tchýně říka vnoučeti Fiškus nebo Fida ale je předškolák. :think:

• Citovat
  • Upravit
872
5.12.17 08:32

Mám doma muže Filipa, říkám mu Filipko :) moje mamka mu říká Filí, a ostatně Filípek je moc hezká zdrobnělina ;) když by ho někdo oslovil tak, jak se ti to nelíbí, tak ho prostě oprav, co je na tom :) jinak gratuluji k miminku a přeji bezproblémové těhotenství :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
5.12.17 08:36

Kamaradka rika Filipovi Filipku, File, Fildo nekdy Pipe nebo Pipusku kdyz byl miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
5.12.17 08:40

K nam do hospody chodi velka rodina s malym Filipem :) A vsichni rikaji Filipe. Obcas zabehne nekam do kuchyne, a kdyz nevi, kde je, reknu jim, ze je dulezite miti Filipa. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
5.12.17 08:40

Fílo, filipku, staršímu uz proste jen Filipe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
5.12.17 08:43

Můj je zatím prcek, takže mu říkám nejčastěji prostě Filípku nebo Fili. Když zlobí tak Fílo nebo Filipe. Partner mu říká Fíku :mrgreen: Měla jsem s tím jménem problém jako ty, nelíbily se mi zrobněliny, ale jméno se mi líbilo strašně. A hrozně se mi nelíbilo, že by mu někdo řekl Fildo, ale ony mu tak pořád říkají mamka s tchýní a já si už na to tak zvykla, že mi to už vůbec nevadí a samu tak někdy řeknu :D a tato zdrobnělina se k němu tak nějak hodí, je to malej rarach :mrgreen: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2357
5.12.17 08:43

No my teda máme Honzíka a nesnáším, když mu někdo říká Honzo, říkáme mu Honzi a když mu někdo říká jinak, tak ho slušně požádám, aby mu tak neříkal, že mu říkáme takhle a hotovo. Žádný Jendo, Jéňo, Jane, Jeníčku a ani Honzo. Prostě řeknu a když to dělají znovu tak znovu upozorním. Hotovo. Ono na každý jméno se dá vymyslet šílenost, je jen na rodičích jak se k tomu postaví :nevim: Já bych Filipovi říkala asi Fili, Filipe, Filípku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15550
5.12.17 08:44

Jmenuje se Filip, ale říkají mu Karle :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
5.12.17 08:48
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
5.12.17 08:48
@králíkovna píše:
No my teda máme Honzíka a nesnáším, když mu někdo říká Honzo, říkáme mu Honzi a když mu někdo říká jinak, tak ho slušně požádám, aby mu tak neříkal, že mu říkáme takhle a hotovo. Žádný Jendo, Jéňo, Jane, Jeníčku a ani Honzo. Prostě řeknu a když to dělají znovu tak znovu upozorním. Hotovo. Ono na každý jméno se dá vymyslet šílenost, je jen na rodičích jak se k tomu postaví :nevim: Já bych Filipovi říkala asi Fili, Filipe, Filípku

To je dobre ujety, kdyz date jmeno a pak odmitate jeho zakladni tvar Jane nebo domacky Honzo. Uz vidim jak ho oslovuji ve skole Honzi nebo v budoucnu jeho partnerka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15430
5.12.17 08:49
@králíkovna píše:
:think: Asi by mi nebylo úplně příjemné, když bych něčí dítě v dobré víře oslovila Honzo nebo Jeníčku, a byla upozorněna, že to není „vhodné“
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15550
5.12.17 08:50
@Šarlota4 píše:
To je dobre ujety, kdyz date jmeno a pak odmitate jeho zakladni tvar Jane nebo domacky Honzo. Uz vidim jak ho oslovuji ve skole Honzi nebo v budoucnu jeho partnerka.
:palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15430
5.12.17 08:51
@Šarlota4 píše:

Ve škole si to matka ošéfuje :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko