Jméno Klementýna, ano či ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
489
22.4.20 09:16

Oslovení Klémo by mě tedy nenapadlo. Proto mě taky zajímá jakou zkusenost s oslovováním od ostatních má zakladatelka, pokud jméno dala. Líbí se mi Klemi, Klementýnka, Klemuška. Tohle jméno jsem včera slyšela prvně a na první poslech pro mě bezva. Jinak u Leontýny mi vadí spojitost s pohádkovou postavou, což je krásné u holčičky ale u dospělé to na mě moc dobře nepůsobí, obzvlášť v některých profesích. U Valentýny mi vadí oslovení Valina, se kterým jsem setkala. Jinak já tedy jméno aktivně nevybiram, jen mě tohle fakt oslovilo a zrovna tu byla diskuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
22.4.20 09:17

Mně se to líbí. Rozhodně lepší, než již zmínění Valentýna či Justýna. Pokud vám k tomu sedne příjmení, tak proč ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1062
22.4.20 10:37

Mě to moc připomíná ty mandarinky. Myslím, že Klemuš moc lidí říkat nebude, spíš Týnko. A když Týnka, tak se mi líbí víc Valentýna, Kristýna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
22.4.20 20:33

Sama se jmenuji Klementýna a osobně se mi mé jméno moc líbí. Mám ráda když mi přátelé říkají „Klem“, pak mi Klementýna nezní tak tvrdě. Určitě to je velmi neobvyklé jméno a přiláká pozornost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
22.4.20 21:02

@Klemetýna super 👍 děkuju za reakci. A jak konkrétně vás treba lidi oslovují? Setkala jste s nejakym negativním oslovenim či komentarem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
23.4.20 20:21

My tedka cekame holcicku a bude se jmenovat Klementinka :srdce:. Zijeme v zahranici tak ji to nechceme komplikovat s „y“. Mne to jmeno prijde krasny a hodne me prekvapilo tolik negativnich reakci. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
10.12.20 20:06

Přijde mi to stejné jako hodně odvážná volba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
23.12.20 16:33

Zajímavé

Netypické v ČR, ale každopádně zajímavé, jestli se Vám líbí, nevidím v tom problém :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
17.3.23 16:41

Me by zajimalo, jestli se za tech 6 let tolik zmenil vseobecny vkus na jmena. Ja treba jmeno Klementina radim na stejnou uroven jako jmena Kristyna, Leontyna, Valentyna. Mne to jmeno ani nepripada tvrde, obzvlast, pokud se pise s „i“. Navic znamena vlidna, mirna, takze ani tvrde byt nema. Vzpominam, kdyz se tady diskutovalo napriklad o jmenu Dorota, vsichni byli nadseni. Nebo o jmenu Freya, vysnene jmeno spousty maminek, nikomu to ulet neprisel. Podle jakeho klice se hodnoti, ze je to jmeno za trest, chudak dite, hrozny ulet a tak?
PS. Zadnou Klementinu neznam, ale libi se mi to jmeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
17.3.23 16:48
@p.Zv. píše:
Me by zajimalo, jestli se za tech 6 let tolik zmenil vseobecny vkus na jmena. Ja treba jmeno Klementina radim na stejnou uroven jako jmena Kristyna, Leontyna, Valentyna. Mne to jmeno ani nepripada tvrde, obzvlast, pokud se pise s „i“. Navic znamena vlidna, mirna, takze ani tvrde byt nema. Vzpominam, kdyz se tady diskutovalo napriklad o jmenu Dorota, vsichni byli nadseni. Nebo o jmenu Freya, vysnene jmeno spousty maminek, nikomu to ulet neprisel. Podle jakeho klice se hodnoti, ze je to jmeno za trest, chudak dite, hrozny ulet a tak?
PS. Zadnou Klementinu neznam, ale libi se mi to jmeno.

Asi to bude podle náročnosti rodičů, možná podle toho co zrovna frčí.

Klementina mě samotnou nenapadla. Je to jiné a pro mě líbivé. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
17.3.23 16:53

@Atisia

Zejo. Mne prijde docela roztomile Klementinka pro malou holcicku. Klidne bych to jmeno dala. I ctihodnou soudkyni Klementinu si dokazu predstavit, coz mam treba problem u dnesnich Lily (omlouvam se vsem nositelkam a maminkam)

Příspěvek upraven 17.03.23 v 17:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13256
17.3.23 17:12

Nedala bych…vždy mi k tomu naskočí jako mužský ekvivalent Klement Gottwald… zřejmě i vlivem nedávných prezidentských voleb, kdy se celkem o všech našich prezidentech mluvilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
17.3.23 17:21
@Magical-eyes píše:
Nedala bych…vždy mi k tomu naskočí jako mužský ekvivalent Klement Gottwald… zřejmě i vlivem nedávných prezidentských voleb, kdy se celkem o všech našich prezidentech mluvilo…

Stejny problem mam i s tak popularnim Nikitou. Pripadne Tristanem, coz je krasne jmeno, ale vzdy mi naskoci, ze to bylo druhe jmeno Heydricha.
Chapu, ze kazde jmeno ma jiste negativni souvislosti, ale nektera jsou pro me no way.

• Citovat
  • Upravit
7221
17.3.23 19:50

Holčičích jmen se mi líbí spousta. Veeeelka spousta. Ale asi ne zrovna první velká desítka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21215
17.3.23 19:54

Byla krásná, byla milá, byla chytrá, zkrátka fajn
na zahrádce něco ryla a říkali jí Klementine. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...