Jméno Lev, váš názor?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
19981
30.3.21 21:03

Chudák dítě, bude za exota, doufám že chlap si to NE prosadí a ty vymyslis neco normálního

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.21 21:03

Starší lidi by mohli větřit ruský původ, ne? Já Lva znám, v Rusku to dávají, ale v ČR by to mohlo vyvolat negativní reakce

• Citovat
  • Upravit
24992
30.3.21 21:05

Mě by Levy zas tak nevadil. Pokud k tomu má vhodné přijmení. Leoš a Leon mi přijdou strašlivý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
30.3.21 21:08

Měla jsem žáka, a ten se jmenoval Sokol, takže Lev by mě zas tak neudivil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
30.3.21 21:08
@Olyalya píše:
Ahoj holky :mavam:

čekám na chlapečka a moc se mi libí jméno Lev. Ale neprošlo u manžela a jeho rodičů. Dělají srandu že ve škole bude se mu říkat tygr. Ano, je trochu netradiční pro ČR, ale jsou spousta netradičních jmen. Nemyslím že toto jméno je to nejhorší a mohla bych tým komplikovat život dítěti. :nevim:

Prosím o váš názor a předem děkuji za odpovědi. :srdce:

Hrozný. To už by byl snad lepší Leopard, tomu bys mohla říkat Leo. Jak bys volala na Lva?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
30.3.21 21:12
@Olyalya píše:

čekám na chlapečka a moc se mi libí jméno Lev. Ale neprošlo u manžela a jeho rodičů. Dělají srandu že ve škole bude se mu říkat tygr. Ano, je trochu netradiční pro ČR, ale jsou spousta netradičních jmen. Nemyslím že toto jméno je to nejhorší a mohla bych tým komplikovat život dítěti. :nevim:

Myslim, ze ti pekne hrabe. Promin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66799
30.3.21 21:16

Znam rodinu, kde dali decku jmeno vlk, maji maleho vlcka, vy budete mit maleho lvicka. akorat pruser je, ze ty decka budou dospeli chlapi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
30.3.21 21:19

A mně se líbí. Teď jsem se dívala na nějaký pořad pro děti a byl tam malý Lvíček. Přišlo mi to milé.
Děti ve školce a ve škole se jmény ostatních většinou problém nemají, ten hledají rodiče.

Kdyz už se tu nekdo pohoršuje, že se dítěti má rikat Tygr nebo slon…
Co takové jméno Nora? To taky vadí? Vždyť to je díra do země. To už se dá holčičce rovnou rikat Díro.
Další je Blanka. Ta svádí k přezdívkám typu „protržená“.
Na každém jménu se dá něco najít. My kdysi podobná jména vypisovaly s kamarádkou a bylo jich dost.

• Citovat
  • Upravit
12557
30.3.21 21:25
@Olyalya píše:

Tak jestli nechces mit budouciho Tolstoje tak dam taky jine..Ja bych mu rikala nikolajevici. chudak kluk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
30.3.21 21:28
@Olyalya píše:
@Aduš8 Dobře, děkuji za odpověď. Variace Leoš nebo Leon jsou stejný, jen že Lev je ruská verze. Jsem zapomněla změnit že jsem cizinka.

Takže pro tebe nejspíš běžné jméno. Jestliže budete bydlet v Čechách, dala bych spíš toho Leona.
Ikdyž děti s z něj nebudou utahovat. Automaticky budou všichni počítat, že je Rus. Pokud chceš, aby to tak bylo. Tak mu ho dej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
30.3.21 21:36
@Billi píše:
A mně se líbí. Teď jsem se dívala na nějaký pořad pro děti a byl tam malý Lvíček. Přišlo mi to milé.
Děti ve školce a ve škole se jmény ostatních většinou problém nemají, ten hledají rodiče.Kdyz už se tu nekdo pohoršuje, že se dítěti má rikat Tygr nebo slon…
Co takové jméno Nora? To taky vadí? Vždyť to je díra do země. To už se dá holčičce rovnou rikat Díro.
Další je Blanka. Ta svádí k přezdívkám typu „protržená“.
Na každém jménu se dá něco najít. My kdysi podobná jména vypisovaly s kamarádkou a bylo jich dost.
¨
To by byla dobrá diskuze :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
30.3.21 21:36

Myslela jsem, že jsi troll. 8o Asi jsi hrdá na svůj původ, fajn, ale jestli budeš žít tady, nevkládej si to do dítěte. Ono bude Čech a v budoucnu ať si žije, kde uzná za vhodné. Ale aby si nesl takové jméno, to tady bude opravdu chudák. Ne hrdý Lev. Bude terčem posměchu, každý den na něho desetkrát někdo zavolá jiným zviřátkem, každý dospělý nad tím pozvedne obočí. Tak proč… vždyť je tolik jmen. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79818
30.3.21 21:49

Volila bych neutrální jméno typu Petr-Pjotr nebo něco takového.
Ale kdybys měla kluky tři, mohli by se jmenovat Lev, Nikolajevič a Tolstoj. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
30.3.21 22:11

Leo taky ne, to mi evokuje pánský časopis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17872
30.3.21 22:22

Pokud jsi ruskeho puvodu a manzel by nebyl proti, jmeno bych dala. Dnes je v CR obrovske mnozstvi deti jine narodnosti a tolerance k nezvyklym jmenum je i ve skole mnohem vetsi.
Pokud je ale manzel zasadne proti, byla bych pro nejaky kompromis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze