Jméno Lev, váš názor?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
270
30.3.21 22:28

Hele mi to jméno nijak nevadí, protože znám rodinu kde ho dědí, takže jsem asi zvyklá, ale v ČR bych volila nějakou jinou verzi tohoto jména, protože evokuje prostě zvíře. Leo a Leoš už mi přijde úplně jiné jméno i když k sobě patří :nevim: A co dát jméno LEVI, nebo LEVA. Jinak mi přijde celkem hezké ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
30.3.21 22:32

Jsem denně v kontaktu s cizinci, takže mi jméno Lev divné nepřipadá. Záleží na tom, jestli to manželovi vadí moc nebo jen není tak úplně pro a domluvili byste se. Za nejdůležitější ale považuji příjmení. K českému typu Novák, Svoboda, Malý atd. bych takové jméno nedávala. K ruskému klidně. Dětem je to obvykle jedno, cizinců je tu dost, jsou zvyklé. Na rozdíl od starší generace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17867
30.3.21 22:34
@matkabagristy píše:
Znam rodinu, kde dali decku jmeno vlk, maji maleho vlcka, vy budete mit maleho lvicka. akorat pruser je, ze ty decka budou dospeli chlapi.

Tam ale asi nebude souvislost s jinou narodnosti, ne?
Jinak i v Babicce je treba Orlik.
V Anglii maji tradici jmena jako Verity, v cestine by to taky znelo podivne, ale je to proste cizi jmeno, tak by to nikdo takhle neresil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
30.3.21 22:34

No nemyslím, že je to úplně šťastný nápad, ale dělej jak myslíš. Znám jednu Rusku a ta má chlapečka jménem Tigran. Tak to ber jako inspiraci, kdyby měl Lev ještě brášku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30691
30.3.21 22:36

U nas bydli dost Rusu, takze u jsem u ditete slysela. Rikali mu Leviku a to mi prijde v pohode. Jedna holcina mu rikala Lvicku, to uz znelo hur, ale pokud se jako dite bude predstavovat Levik :nevim:, proc ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17867
30.3.21 22:38

Ja mam naopak mnohem vice pochopeni pro pojmenovani ditete podle puvodu rodice, byt nezvykle, nez pro zdejsi diskuse „Jake jmeno by se hodilo k Helence?“ Ty me privadeji k silenstvi, ale sedim si na rukou a temer nikdy se nezapojuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
30.3.21 22:40
@Kelsey píše:
To bylo v Babovřeskách nebo se pletu?

Ano bylo :P :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22772
30.3.21 22:46

Podle mě je to o zvyku - oslovení Levo, Levi, proč ne. Zvlášť pokud bude mít odpovídající příjmení, ne typický český, spíš někam k Rusi :) A pokud to příjmení nebude začínat na V, to by znělo fakt divně. Ale osobně se mi ze všech výše jmenovaných „lvích“ variant líbí Leo, kdysi jsem se s jedním potkala a jméno nezvyklý, netuctový, ale za mě hezký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
30.3.21 22:48

@tatrovka Tigran je Arménske jméno, ale vemu si to na vědomi, děkuji! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
30.3.21 22:53

@krtek93 ma české přimeni Tůma. Leonard Tůma napřiklad, abych byl nějaký kompromis? Mi to přijde jako jeden z variantu také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
30.3.21 22:58

@Eliška Přesně! Ale abych jsme však mohli dosáhnout nějakého kompromisu s příbuznými, musím najít jeho českou verzi asi. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
30.3.21 22:59

Lev je super jméno, měla jsem ho v užším výběru pro syna, než mi došlo, že pokud bude do naší rodiny, bude už ve 20 plešatý :roll:, a to mi vůči němu přišlo trochu kruté, protože u nás ta spojitost se zvířetem lidi prostě napadá. U staršího chlapa už myslím, že je to jedno. Takže nakonec není Lev. A jak naschvál má husté kvalitní vlasy po manželovi :mrgreen:
U tebe je tam i ta vazba na tvůj jazyk a původ, takže proč ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
30.3.21 23:00

Tůma je fajn, Lev i Leo. Říkat mu můžeš, jak chceš :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
30.3.21 23:04

@maxik děkuji za adekvátní odpověď ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
30.3.21 23:10

@Olyalya
Tak dobře vyberte :kytka:
BTW dneska už bych to asi neřešila a jméno klidně dala, pánská móda se změnila a spousta plešatých chlapů vezme celou hlavu strojkem a nenechávají si ty zbytky vlasů kolem uší a u krku, takže vypadají dobře a asociace s vypelichaným lvem nikoho nenapadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze