Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@guineapig píše:
No ten Leonid mi zase hned evokuje Brežněva
Za mě snad nejlíp ten Leon. I když Lev se mi teda vždycky líbilo, ale bohužel v našich končinách to má prostě i ten zoologickej kontext, no…Jó ta móda tech Alfonsů, Alfrédů a Alfrédek teď je děs
Já si obtížně zvykala na módu Arturů a už mi to ani nepřijde.
Jo a k Byl jednou jeden dům mě ještě napadá, jak se měl stát otcem Čepek a Menšík coby tchán mu říká A kluk se bude jmenovat po tobě. Jak se vlastně jmenuješ? - Adolf. To byla doba, pro nás nepředstavitelné…
@Eliška píše:
Já si obtížně zvykala na módu Arturů a už mi to ani nepřijde.
Jo a k Byl jednou jeden dům mě ještě napadá, jak se měl stát otcem Čepek a Menšík coby tchán mu říká A kluk se bude jmenovat po tobě. Jak se vlastně jmenuješ? - Adolf. To byla doba, pro nás nepředstavitelné…
Si nemůžu pomoct, ale tato jména Alfons, Alfréd, Alois, Arnold, Albert, Adolf, Arnošt se mi strašně nelíbí. Zlatý Lev fakt.
@Olyalya píše:
@Aduš8 Dobře, děkuji za odpověď. Variace Leoš nebo Leon jsou stejný, jen že Lev je ruská verze. Jsem zapomněla změnit že jsem cizinka.
A ty jsi odněkud z východu? Tvůj manžel a jeho rodina jsou Češi? Se jim nedivím… Leo(n) je náhodou docela hezký a takový mezinárodní jméno. Záleží i na příjmení… Leo(n) Vyskočil/Horáček/Novák je pěst na oko taky slušná. K českému příjmení mi přijde lepší Leoš. Lev fakt neeee ![]()
@maja45 píše:
Hrozný. To už by byl snad lepší Leopard, tomu bys mohla říkat Leo. Jak bys volala na Lva?
Uaaaaaa ![]()
@krtek93 píše:
Ano, říkali mu myslim Párek ne?
Jo Párek. Vzal si za ženu trafikantovu dceru.
@Olyalya píše:
Ahoj holky![]()
čekám na chlapečka a moc se mi libí jméno Lev. Ale neprošlo u manžela a jeho rodičů. Dělají srandu že ve škole bude se mu říkat tygr. Ano, je trochu netradiční pro ČR, ale jsou spousta netradičních jmen. Nemyslím že toto jméno je to nejhorší a mohla bych tým komplikovat život dítěti.
Prosím o váš názor a předem děkuji za odpovědi.
Dobrý nápad. V pořadu Jakuba Vagnera, jednému chlapcoj říkali Lvíčku. https://www.csfd.cz/…ode/prehled/
Kolik jich tu žije: https://www.nasejmena.cz/nj/cetnost.php?…
My máme doma Leonka a jsme spokojení. Je to mezinárodní, nebude muset furt všude řešit, jak se jeho jméno píše (můj celoživotní problém s oblíbeným českým ženským jménem).
Maximálně ve Francii se budou ptát jestli s é nebo e. Lva bych teda nedala, ale já bych nedala ani Honzíka, Kubíka, či Matyáše, takže asi nejsem reprezentativní vzorek české populace.
@darekp píše:
Takový jméno se fakt někdy v Čechách dávalo?
Nejspíš jo. Když jsem poprvé otěhotněla, hledali jsme nějaké top jméno, asi jako každý, odjakživa mám úchylku pro stará jména typu Božena, Přemysl, Vít, Václav. Jenže já chtěla ještě něco…tak jsme pátrali a vypátrali jméno Vlk. Jenže opravdu to dítě za mojí úchylku nemůže. Ze stejného důvodu se mladší nejmenuje Kvido, ačkoli jsme toto rozhodnutí změnila večer, před jeho narození
@Anonymní píše:
My máme doma Leonka a jsme spokojení. Je to mezinárodní, nebude muset furt všude řešit, jak se jeho jméno píše (můj celoživotní problém s oblíbeným českým ženským jménem).Maximálně ve Francii se budou ptát jestli s é nebo e. Lva bych teda nedala, ale já bych nedala ani Honzíka, Kubíka, či Matyáše, takže asi nejsem reprezentativní vzorek české populace.
Proč musíme stále lézt do zadku západním zemím? Lev může se změnit v Lea v zahraničí. To se stalo i Tolstému.
@terien píše:Proč hned chudák. Stejně mu můžou říkat Alfí, což je pěkné. Navíc jméno znamená „ušlechtilý“
Jo, Vytiskováchudák kluk
@guineapig píše:
No ten Leonid mi zase hned evokuje Brežněva
Za mě snad nejlíp ten Leon. I když Lev se mi teda vždycky líbilo, ale bohužel v našich končinách to má prostě i ten zoologickej kontext, no…Jó ta móda tech Alfonsů, Alfrédů a Alfrédek teď je děs
Leanidas byl i spartský král v letech 489 až 480 před naším letopočtem. Účastnil se i bitvy u Thermopyl.
Jestli je Zid tak proc ne. (Lev znamena srdce hebrejsky. Nebo mu dej Tiger
)
A mně se to líbí a klidně bych do toho šla, děti to dneska fakt řešit nebudou a zní to moc hezky-Levi, Levy, Levine. A kolikrát dají lidi cizokrajné jméno, jen aby měli něco extra a zní to s českým příjmením nehezky.Lev je proti jiným nápadům v pohodě.
Nelíbí se mi, ale je to každého věc. Důležité je dohodnout se doma. ![]()
@Morrígan Ní_Boii píše:
Proč musíme stále lézt do zadku západním zemím? Lev může se změnit v Lea v zahraničí. To se stalo i Tolstému.
Můj syn se právě narodil mimo ČR. Mě teda ani Lev nepohoršuje, zvlášť jestli mají k tomu ruské příjmení. Nechápu ten odpor zde. Jen bych to sama nedala (ale takových jmen je spousta a mám to tak s většinou oblíbených českých jmen. Leon se mi líbí více než Lev a našemu chlapečkovi ohromně sedí.