Jméno Lev, váš názor?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
443
30.3.21 23:18

Myslím, ze dnešní děti budou opravdu k různým netradičním jménům mnohem tolerantnější než naše generace, ale ten Lev mi přijde do českého prostředí i tak moc. Líbil by se mi Leonard.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
30.3.21 23:27

Na začátek lva jsem dal,
začíná se přece zkraje,
lev už není zvířat král,
dnes jen jejich předseda je ;)

Lev je divný, znala jsem Brazilce se jménem Leandro - to už je hezčí. Ale s českým příjmením, Lev Vomáčka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
30.3.21 23:31
@Olyalya píše:
Ahoj holky :mavam:

čekám na chlapečka a moc se mi libí jméno Lev. Ale neprošlo u manžela a jeho rodičů. Dělají srandu že ve škole bude se mu říkat tygr. Ano, je trochu netradiční pro ČR, ale jsou spousta netradičních jmen. Nemyslím že toto jméno je to nejhorší a mohla bych tým komplikovat život dítěti. :nevim:

Prosím o váš názor a předem děkuji za odpovědi. :srdce:

Jestli máš vazby na rusky hovořící státy, tak ok :-)

--mě napadla jedna báseň

Jak lvové bijem o mříže, atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22773
30.3.21 23:57
@Olyalya píše:
@krtek93 ma české přimeni Tůma. Leonard Tůma napřiklad, abych byl nějaký kompromis? Mi to přijde jako jeden z variantu také.

Leo Tůma zní náhodou dobře :) Lev Tůma - tam je to horší, mně to na první poslech zní jako jedno (divný) slovo :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
31.3.21 00:21

Já se ptám proč? Proč chceš týrat to dítě. Lev jako jméno se mi nelíbi, jedině ten v ZOO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
31.3.21 00:27

Já bych se třeba Lvice jmenovat nechtěla :mrgreen:
Leo je dobrej, Lva bych nedala. Rodiče i muže chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148445
31.3.21 00:40

Nepřijde mi jméno Lev jako ošklivé, jen tady není zažité a nějaké problémy by mohly nastat.Zkus nadhodit jiné varianty-Leo, Leon, Leonid, Leoš. Treba se s rodinou k něčemu doberete.
Teď někdy jsem četla že porodila nějaká celebrita, nevím už jaká neb se v tom ztrácím a ta po dvou holčičkách porodila kluka. Alfonse, to mi zní mnohem hůř jak Lev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
31.3.21 06:40
@Anna766 píše:
Nepřijde mi jméno Lev jako ošklivé, jen tady není zažité a nějaké problémy by mohly nastat.Zkus nadhodit jiné varianty-Leo, Leon, Leonid, Leoš. Treba se s rodinou k něčemu doberete.
Teď někdy jsem četla že porodila nějaká celebrita, nevím už jaká neb se v tom ztrácím a ta po dvou holčičkách porodila kluka. Alfonse, to mi zní mnohem hůř jak Lev.

Jo, Vytisková :roll: chudák kluk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79924
31.3.21 08:18
@Eliška píše:
Tam ale asi nebude souvislost s jinou narodnosti, ne?
Jinak i v Babicce je treba Orlik.
V Anglii maji tradici jmena jako Verity, v cestine by to taky znelo podivne, ale je to proste cizi jmeno, tak by to nikdo takhle neresil.

Orlík byl Aurel, a dávalo se to podle vrchnosti, podle šlechty. @Olyalya Nakonec stejně záleží jen na vaší domluvě. Znám takové smíšené manželství, a tam dali rodiče jméno neutrální, které funguje o obou jazycích. Což vlastně Lev je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17910
31.3.21 12:16

S těmi křestními jmény si musím vzpomenout na Byl jednou jeden dům a syny Achilla (Aši), Patrokla (Páťa), Hektora (Heki) a jak byl ten poslední?

@inkakřivák píše:
Orlík byl Aurel, a dávalo se to podle vrchnosti, podle šlechty. @Olyalya Nakonec stejně záleží jen na vaší domluvě. Znám takové smíšené manželství, a tam dali rodiče jméno neutrální, které funguje o obou jazycích. Což vlastně Lev je.

Aha, Aurel, to jsem nevěděla, díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148445
31.3.21 12:50

@Eliška Paris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1831
31.3.21 14:10
@Anna766 píše:
Teď někdy jsem četla že porodila nějaká celebrita, nevím už jaká neb se v tom ztrácím a ta po dvou holčičkách porodila kluka.Alfonse, to mi zní mnohem hůř jak Lev.

No ten Leonid mi zase hned evokuje Brežněva :mrgreen:
Za mě snad nejlíp ten Leon. I když Lev se mi teda vždycky líbilo, ale bohužel v našich končinách to má prostě i ten zoologickej kontext, no… :lol:

Jó ta móda tech Alfonsů, Alfrédů a Alfrédek teď je děs :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
31.3.21 14:45

@Olyalya
U jmen dítěte je důležité se domluvit.
My jsme s chlapem jako první vyškrtali jména co fakt ne, všechna jména s háčky :mrgreen: a krátká.
Další možnost je sepsat každý svůj seznam a z těch vybrat.
Protlačit jméno jednoho proti druhému je blbost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148445
31.3.21 15:06
@guineapig píše:
No ten Leonid mi zase hned evokuje Brežněva :mrgreen:
Za mě snad nejlíp ten Leon. I když Lev se mi teda vždycky líbilo, ale bohužel v našich končinách to má prostě i ten zoologickej kontext, no… :lol:Jó ta móda tech Alfonsů, Alfrédů a Alfrédek teď je děs :roll:

Takový Stalin byl Josif což je vlastně Josef a jak se Pepíci dávají. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17910
31.3.21 15:13
@Anna766 píše:
@Eliška Paris

díky, Abrhám, Obermajerová mu říkala Paroubku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit