Jméno Matyášek? Co si o něm myslíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3407
6.4.11 15:05

Lucineeccko- my máme právě taky Matyase se S, ale stejně mu každý říká Matyášku, kromě mě a tatky, ten to nesnese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
6.4.11 15:11

Příspěvek upraven 04.11.18 v 00:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
6.4.11 15:11

Mě se moc nelíbí..dnes každý dává Matyáš, Tobiáš nebo Tadeáš…to jsou 3 jména se kterýma se poslední dobou roztrhl pytel. I kvůli tomu, bych svoje dítě tak nepojmenovala.

Příspěvek upraven 06.04.11 v 16:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
6.4.11 15:23

:palec:
U nás si docela lidi zvykli. Hlavně když mu někdo řekne Matyášku tak já už syčím. ALe třeba náš soused to úplně ignoruje a furt Matyášku - naschvál …Ale ještě jednou to zopakuje tak budu syčet pořádně :twisted:
Nebo mu začnu říkat George :))

sinaii píše:
Lucineeccko- my máme právě taky Matyase se S, ale stejně mu každý říká Matyášku, kromě mě a tatky, ten to nesnese.
  • Citovat
  • Upravit
13784
6.4.11 16:35

Mně se líbí, ale nedala bych ho, z výše zmíněných důvodů, stejně tak jako jména Jakub a Matěj. Krásná jména, bohužel jich je moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22078
6.4.11 18:46

Nedočítám ostatní, mně osobně se jméno Matyáš nelíbí - respektive, kdysi jsem k němu měla vztah úplně neutrální, teď mi pěkně leze krkem… Dá se říct, že už si ani nepamatuju, kdy jsem na hřišti potkala chlapečka s jiným jménem než Matyáš, Dominik, Daniel, Jakub nebo Tobiáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
6.4.11 18:53

Líbí - dali jsme před 5 lety :-D . Tehdy ještě byl výjimka.
Ovšem nesouhlasím s vámi, že je to „samý“ Mat, Tobiáš apod. Podívejte se laskavě do statistik výskytu, já je od narození malého sleduju a ještě ANI JEDNOU se nestalo, že by daný rok byl v první desítce nejčastěji dávaných jmen!!! Takže srovnávat s Jakubem, Filipem, Janem, Ondřejem atd. se rozhodně nemůže. Budete se divit, ale víc se rodí i Jaroslavů!
(protože to je tradiční „rodové jméno“)
Obecně si spíš myslím, že ten pocit, že „jich je všude hodně“, že to jméno jaksi víc vyčnívá, že je chlapeček Honzík se nikdo nepodiví.
U nás ve školce bude ze 40 dětí jediný. Ve vesnici je mimo něj jeden Matouš /roční/ - 600 obyvatel.. Takže co se vyskytuje na emiminu není úplně kvalitní průřez populací! :wink:

• Citovat
  • Upravit
22078
6.4.11 19:06
Betty03 píše:
Ovšem nesouhlasím s vámi, že je to „samý“ Mat, Tobiáš apod. Podívejte se laskavě do statistik výskytu, já je od narození malého sleduju a ještě ANI JEDNOU se nestalo, že by daný rok byl v první desítce nejčastěji dávaných jmen!!! Takže srovnávat s Jakubem, Filipem, Janem, Ondřejem atd. se rozhodně nemůže.

Milá Betty, statistiky jsou jistě hezká věc - ovšem nemůžu Ti říct nic jiného než „přijď se podívat k nám na sídliště Prosek a vyjdi si tu párkrát na hřiště“… :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
6.4.11 19:12

Matiášek je krásný jméno líbí se mi na nem, že i když mu řekneš Matiáši, př :lol: esto to zní krásně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
6.4.11 19:14

Matyáš - Matyášek je moc pěkné jméno!!! :potlesk: :potlesk:

Počet a výskyt chlapečků Matyášků bych neřešila a ani by mě neodradil, tohle pěkné jméno dát… :wink:

• Citovat
  • Upravit
LeeJorden
6.4.11 19:20

My se o miminko zatím jen snažíme, ale jsme už teď 100% domluvení s tím, že kdybychom měli někdy chlapečka bude to MATYÁŠ to jméno se mi neskutečně líbí a je mi uplně prd po tom kolik dětí jméno má. Já osobně tedy neznám ani jednoho !! Ale rozhodně bych se nerozmýšlela nad jmény jen podle toho , že je někde nějaká statistika. Každopádně se nám líbí a basta … Takže pro nás je Matyášek jasná volba ! :srdce: ať jich je 10 nebo milion v ČR

• Citovat
  • Upravit
310
6.4.11 19:43

Matyáše teď slyším všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
6.4.11 21:16
Betty03 píše:
Líbí - dali jsme před 5 lety :-D . Tehdy ještě byl výjimka.
Ovšem nesouhlasím s vámi, že je to „samý“ Mat, Tobiáš apod. Podívejte se laskavě do statistik výskytu, já je od narození malého sleduju a ještě ANI JEDNOU se nestalo, že by daný rok byl v první desítce nejčastěji dávaných jmen!!! Takže srovnávat s Jakubem, Filipem, Janem, Ondřejem atd. se rozhodně nemůže. Budete se divit, ale víc se rodí i Jaroslavů!
(protože to je tradiční „rodové jméno“)
Obecně si spíš myslím, že ten pocit, že „jich je všude hodně“, že to jméno jaksi víc vyčnívá, že je chlapeček Honzík se nikdo nepodiví.
U nás ve školce bude ze 40 dětí jediný. Ve vesnici je mimo něj jeden Matouš /roční/ - 600 obyvatel.. Takže co se vyskytuje na emiminu není úplně kvalitní průřez populací! :wink:

Taky si to myslím:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9053
6.4.11 21:21
Sumaya píše:
Mě se moc nelíbí..dnes každý dává Matyáš, Tobiáš nebo Tadeáš…to jsou 3 jména se kterýma se poslední dobou roztrhl pytel. I kvůli tomu, bych svoje dítě tak nepojmenovala.Příspěvek upraven 06.04.11 v 16:58

Souhlasím! Ale proti gustu žádný dišputát :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9053
6.4.11 21:26
Angua píše:
Myslím si o něm, že se tak teď jemnuje každý druhý chlapeček :mrgreen: Pak je 20 % Lukášků, 20 % Tomášků a zbývajících 10 % připadá na ostatní jména :lol: :lol: :lol:Ale jinak je to jméno pěkné - ale nedala bych ho, protože je jich prostě už moc…

Jak 20% Lukášků? :lol: No máš ale recht, taky se s nima pytel roztrhl a to jsem chtěla klasicky české jméno :-? A mimochodem Samíků je taky docela kupa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí