Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@aiwwa Já ani nevím, kde jsem to vzala, on i ten Lukrecius je docela hodně mimo - ale před těmi 5 lety se mi to fakt líbilo, no
A to máme cizí příjmení, ale stejně na Česko je to fakt hardcore
.
Jo, k tomu Závišovi. Přiznám se, že se mi žádné mužské jméno nelíbí. Mužská jména dělím na „nevadí mi“ a „hrozná“. Když jsem byla těhotná, vybírala jsem jméno pro případného chlapce samozřejmě z kategorie „nevadí mi“, ale bylo to bez nadšení, jako kdybych chtěla pojmenovat panenku, nebo věc…Prostě jsem to nemohla procítit. Vybírat jméno, jen aby se kluk nějak jmenoval (tak jsem to cítila). Snad neexistuje mužské jméno, u kterého bych udělala: „Aaaach, to je ale krásné jméno“. Naštěstí máme holku.
Nu, ale také máme příjmení, ke kterému moc chlapeckých jmen nejde. Příjmení je dlouhé, takže jméno by mělo být kratší a z navrhovaných Ivů a Otů jsem měla osypky. Taková klasická, ne moc dlouhá typu Martin, Lukáš, Libor…to mi právě bylo jedno. Všechna jména v kategorii „nevadí mi“ jsou na stejné úrovni, neumím z nich vybrat. A k příjmení sice jdou, ale nemůžu říct, že by to znělo super.
Až po letech jsem zjistila, že jméno Záviš by k našemu příjmení bylo naprosto vhodné. Ne, že by se mi to jméno samotné líbilo (nevadí mi), ale ve spojení s příjmením je to asi jediné jméno, které sedne a je k příjmení v naprosté shodě a libozvučné.
![]()
@Anonymní píše:
Co říkáte na jméno Napoleon? Příjmení Nálepka
Děláš si p***l? ![]()
@Anonymní píše:
Co říkáte na jméno Napoleon? Příjmení Nálepka
Je to pěkné vtipné originální jméno pro hrdinu v nějaké knize či filmu. Ale v reálu bych ho synovi nedala
.
Mně se líbí hodně jmen a jsem celkem pro cokoli, ale Napoleonovi bych se vyhnula ![]()
Když Nálepka, tak jedině Jan. Hrdina 2. sv. války a pěkně to zní. Napoleon je totální úlet, pokud nežiješ ve Francii.
Narcis Rukavička,sice to není Napoleon,ale také rodiče nevěděli co by vymysleli…
Pokud se ptas, tak sama uvazujes nad tim, ze to neni moc “normalni”… a fakt neni a nebude. Neblbni!
No…teda když pominu, že to jméno je děs, tak k Nálepkovi bys měla fakt uvažovat o českých jménech…když někde vidím Jesicu Novákovou nebo Williama Svobodu, tak jdu do mdlob teda…je spousta jmen, který se třeba už nedávají a budou se pěkně hodit k příjmení ![]()
Je to strašné!
Hlasuji pro něco českého, nevím: Jaromír, Stanislav, Josef, Eduard, Jindřich…
@Celina píše:
Někde jsem četla, že čím zakomplexovanější, hloupější a nesebevědomější rodiče jsou, tím exotičtější a neobvyklejší jméno vymýšlejí pro svého potomka. Když tak pozoruji svět kolem sebe, musím uznat, že na téhle teorii něco je
a co máš doma? ![]()
@Apaji píše: Či Prokop Buben
Nebo Tomáš Fuk, každopádně „Napíķ“ má o diagnózu postaráno