Jméno Napoleon

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3370
19.8.18 16:05

@aiwwa Já ani nevím, kde jsem to vzala, on i ten Lukrecius je docela hodně mimo - ale před těmi 5 lety se mi to fakt líbilo, no :mrgreen: A to máme cizí příjmení, ale stejně na Česko je to fakt hardcore :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115926
19.8.18 16:07

co Josef? Pepa Nálepka zní docela normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
19.8.18 16:10

Jo, k tomu Závišovi. Přiznám se, že se mi žádné mužské jméno nelíbí. Mužská jména dělím na „nevadí mi“ a „hrozná“. Když jsem byla těhotná, vybírala jsem jméno pro případného chlapce samozřejmě z kategorie „nevadí mi“, ale bylo to bez nadšení, jako kdybych chtěla pojmenovat panenku, nebo věc…Prostě jsem to nemohla procítit. Vybírat jméno, jen aby se kluk nějak jmenoval (tak jsem to cítila). Snad neexistuje mužské jméno, u kterého bych udělala: „Aaaach, to je ale krásné jméno“. Naštěstí máme holku.

Nu, ale také máme příjmení, ke kterému moc chlapeckých jmen nejde. Příjmení je dlouhé, takže jméno by mělo být kratší a z navrhovaných Ivů a Otů jsem měla osypky. Taková klasická, ne moc dlouhá typu Martin, Lukáš, Libor…to mi právě bylo jedno. Všechna jména v kategorii „nevadí mi“ jsou na stejné úrovni, neumím z nich vybrat. A k příjmení sice jdou, ale nemůžu říct, že by to znělo super.

Až po letech jsem zjistila, že jméno Záviš by k našemu příjmení bylo naprosto vhodné. Ne, že by se mi to jméno samotné líbilo (nevadí mi), ale ve spojení s příjmením je to asi jediné jméno, které sedne a je k příjmení v naprosté shodě a libozvučné. 8o :andel: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
19.8.18 18:07

To se ani mi nelibi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
19.8.18 18:32
@Anonymní píše:
Co říkáte na jméno Napoleon? Příjmení Nálepka :nevim:

Děláš si p***l? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
19.8.18 20:01
@Anonymní píše:
Co říkáte na jméno Napoleon? Příjmení Nálepka :nevim:

Je to pěkné vtipné originální jméno pro hrdinu v nějaké knize či filmu. Ale v reálu bych ho synovi nedala :mrgreen: :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
19.8.18 20:03

Mně se líbí hodně jmen a jsem celkem pro cokoli, ale Napoleonovi bych se vyhnula :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
19.8.18 20:06

Když Nálepka, tak jedině Jan. Hrdina 2. sv. války a pěkně to zní. Napoleon je totální úlet, pokud nežiješ ve Francii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140238
19.8.18 20:14

Narcis Rukavička,sice to není Napoleon,ale také rodiče nevěděli co by vymysleli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
19.8.18 20:16

Pokud se ptas, tak sama uvazujes nad tim, ze to neni moc “normalni”… a fakt neni a nebude. Neblbni!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
19.8.18 20:25

No…teda když pominu, že to jméno je děs, tak k Nálepkovi bys měla fakt uvažovat o českých jménech…když někde vidím Jesicu Novákovou nebo Williama Svobodu, tak jdu do mdlob teda…je spousta jmen, který se třeba už nedávají a budou se pěkně hodit k příjmení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6019
19.8.18 20:26

Je to strašné!
Hlasuji pro něco českého, nevím: Jaromír, Stanislav, Josef, Eduard, Jindřich…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80011
19.8.18 20:27

Slavoj Zálepka je lepší!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
19.8.18 20:28
@Celina píše:
Někde jsem četla, že čím zakomplexovanější, hloupější a nesebevědomější rodiče jsou, tím exotičtější a neobvyklejší jméno vymýšlejí pro svého potomka. Když tak pozoruji svět kolem sebe, musím uznat, že na téhle teorii něco je :pankac:

a co máš doma? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
701
19.8.18 21:15
@Apaji píše: Či Prokop Buben :think:
Nebo Tomáš Fuk, každopádně „Napíķ“ má o diagnózu postaráno :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze