Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ja bych dala, s pejskem si to jméno velice brzy přestanete spojovat ![]()
To vubec neres, my mame psici Kacu a segra dala svoji holcicce jmeno Katerina… My mame Bena, sousedi meli bigla Bena a ted jich po sidlisti taky par beha. No a tech Sar a Bar…tech je ![]()
Charlienka88 píše:
Ahoj,
moje kočka se jmenovala MiaMě se to moc líbí a k cizímu příjmení to může být super. Každopádně jestli hodláte žít tady v česku, vzala bych v úvahu okolí. Jak jí budou říkat děti ve školce a škole? Měla bych strach, že se jí budou smát.
Jinak se mi to ale líbí
Myslím, že v dnešní době už snad ne. Vždyť kolik je teď „exotičtějších“ jmen. Spíš si myslím, že k posměchu budou brzy tradiční česká jména. No nečetla jsem tu ještě diskuzi, kde by se váhalo nad jmény Jaroslava, Ludmila a pod ![]()
A mě se smáli kvuli jménu Jana… Klasika, ale stejně si něco vymysleli
Spíš to nebylo o jméně, ale o oblíbenosti (my se asi 7× stěhovali a jako nová jsem vždy trochu trpěla
)
S timto jmenem se ted roztrhl pytel!!!! Mam v okoli tri maminky ktere toto jmeno daly!!!
Ale pokud ho chces tak ho den a nehled na to jestli se tak jmenuje pejsek, znam pejsky Adelky, zuzanky, terezky...... ![]()
Když jsem bydlela ještě doma, měli jsme (a mamka má stále) fenečku jménem Mia, taky jsem svý holčičce chtěla dát tohle jméno, ale manžel mi to vymluvil, že je to blbý…
Já si ale myslím, že pokud pejsek s vámi už nebude, tak není co řešit…asi by bylo divné kdyby jste zavolali „Mia“ a přiběhli oba - pejsek i dcerka
Nainuva píše:Charlienka88 píše:
Ahoj,
moje kočka se jmenovala MiaMě se to moc líbí a k cizímu příjmení to může být super. Každopádně jestli hodláte žít tady v česku, vzala bych v úvahu okolí. Jak jí budou říkat děti ve školce a škole? Měla bych strach, že se jí budou smát.
Jinak se mi to ale líbíMyslím, že v dnešní době už snad ne. Vždyť kolik je teď „exotičtějších“ jmen. Spíš si myslím, že k posměchu budou brzy tradiční česká jména. No nečetla jsem tu ještě diskuzi, kde by se váhalo nad jmény Jaroslava, Ludmila a pod
A mě se smáli kvuli jménu Jana… Klasika, ale stejně si něco vymysleli![]()
Spíš to nebylo o jméně, ale o oblíbenosti (my se asi 7× stěhovali a jako nová jsem vždy trochu trpěla
)
Jana panna… to se primo nabizi ![]()
Já jsem pro
Tohle jméno mám taky v hledáčku. Je spousta jmen, které mají psi a i lidé, takže je to jedno ![]()
A s posměškama bych si hlavu vůbec nelámala. Když se budou chtít děti posmívat, najdou si vždy nějaký důvod a se jménem to nemusí mít nic společného. A to, že se děti budou posmívat přece není tvá vina, že jsi dala neobvyklé jméno, ale je to výchovou rodičů těch dětí…
![]()
taky jsme o tom jménu uvažovali, máme doma už syna Maxe, takže další psí jméno
nakonec to ale přebylo jméno Alex ( čekáme holčičku). Je pravda, že teď se s Miama roztrhl pytel:-d.My jsme si pořídili pejska 19.7. a 7.8. jsme zjistili že čekáme druhé.Asi před měsícem jsme měli taky depku, že máme malý byt, napejska není čas, druhé na cestě, a že pejsek půjde pryč… pak jsem si přečetla jeden článek viz níže a bulila jsem jako malá, manžel málem taky..... nikoho nesoudím, ale dát pejska pryč když je na vás zvyklý je jako dát pryč dítě které vás má rádo a najednou se vám nehodí tak ho odložíte a ono neví proč..... je to smutné,jak dokážeme být krutí a sobečtí.. nic proti Vám ale nemohla jsem si to odpustit
„Když jsem měl 6 týdnů, koupili jste si mě. Hodně jsem si hrál s dětmi a byl jsem s vámi velmi šťastný. Jak jsem rostl, rostli se mnou i starosti o mě a i můj apetit. Děti si se mnou už nechtěli hrát, a když jsem přiběhl a čekal pohlazení, tak mě odehnali a mnohokrát do mě i kopli. Jedno krásné ráno mě posadili do auta. Ja jsem byl tak šťastný, konečně po dlouhý........................ch měsících vidím i něco jiného než naši zahradu. Zastavili jsme na krajnici dálnice. Odhodili jste můj oblíbený míček. Utíkal jsem za ním, ale když jsem sa vrátil, vy jste tam už nebyli. Bezradně jsem běhal mezi auty s míčkem v tlamě. Řidiči na mě troubili a našli se i tací , kteří zrychlili když mě uviděli. Chtěl jsem běžet na kraj cesty, protože jsem se velmi bál. Najednou jsem pocítil silný náraz v boku a víc jsem se nemohl postavit.Z posledních sil jsem se doplazil na kraj cesty. Pokoušel jsem se jít za vámi, ale nedokázal jsem to. Okolo mě byla samá krev. Byla tma, bál jsem se, byla mi zima. Míček jsem ještě stále držel v tlamě, byl jsem si jistý, že se pro mě vrátíte. Marně jsem štěkal, vyl, nikdo se u mě nezastavil. Po dlouhých hodinách u mě zastavilo auto, a nehledíc na krev a bláto mě uložil do svého auta. Když auto zastavilo, běžel k nám muž v bílém plášti. Jen smutně zakroutil hlavou. Můj nový pán, který mě znal 15 minut mě objal a velmi plakal. V tu chvíli jsem pustil míček, abych mu oblízal ruku a vyjádřil mu svoje "DĚKUJI“. Potom jsem usínal a naposledy jsem zaslechl jak můj nový pán pláče. Už se nebojím, nic mě nebolí a není mi zima" Zemřel jsem ". Možná kdyby jsem nerozhryzal bačkory tak hodně, mohl jsem jěšte žít
já neříkám, že jste ho zabili… jen že jste mu vlastně hodili míček za kterým šťastně běžel a vy mezitím utekli… on se vrátil a vy nikde.. a on pořád čeká že se vrátíte .. a neví co udělal, že už ho nemáte rádi.....asi hormony, ale mě to příjde hnusné a určitě bych to jméno nedala
AV píše:
taky jsme o tom jménu uvažovali, máme doma už syna Maxe, takže další psí jménonakonec to ale přebylo jméno Alex ( čekáme holčičku). Je pravda, že teď se s Miama roztrhl pytel:-d.My jsme si pořídili pejska 19.7. a 7.8. jsme zjistili že čekáme druhé.Asi před měsícem jsme měli taky depku, že máme malý byt, napejska není čas, druhé na cestě, a že pejsek půjde pryč… pak jsem si přečetla jeden článek viz níže a bulila jsem jako malá, manžel málem taky..... nikoho nesoudím, ale dát pejska pryč když je na vás zvyklý je jako dát pryč dítě které vás má rádo a najednou se vám nehodí tak ho odložíte a ono neví proč..... je to smutné,jak dokážeme být krutí a sobečtí.. nic proti Vám ale nemohla jsem si to odpustit"Když jsem měl 6 týdnů, koupili jste si mě. Hodně jsem si hrál s dětmi a byl jsem s vámi velmi šťastný. Jak jsem rostl, rostli se mnou i starosti o mě a i můj apetit. Děti si se mnou už nechtěli hrát, a když jsem přiběhl a čekal pohlazení, tak mě odehnali a mnohokrát do mě i kopli. Jedno krásné ráno mě posadili do auta. Ja jsem byl tak šťastný, konečně po dlouhý........................ch měsících vidím i něco jiného než naši zahradu. Zastavili jsme na krajnici dálnice. Odhodili jste můj oblíbený míček. Utíkal jsem za ním, ale když jsem sa vrátil, vy jste tam už nebyli. Bezradně jsem běhal mezi auty s míčkem v tlamě. Řidiči na mě troubili a našli se i tací , kteří zrychlili když mě uviděli. Chtěl jsem běžet na kraj cesty, protože jsem se velmi bál. Najednou jsem pocítil silný náraz v boku a víc jsem se nemohl postavit.Z posledních sil jsem se doplazil na kraj cesty. Pokoušel jsem se jít za vámi, ale nedokázal jsem to. Okolo mě byla samá krev. Byla tma, bál jsem se, byla mi zima. Míček jsem ještě stále držel v tlamě, byl jsem si jistý, že se pro mě vrátíte. Marně jsem štěkal, vyl, nikdo se u mě nezastavil. Po dlouhých hodinách u mě zastavilo auto, a nehledíc na krev a bláto mě uložil do svého auta. Když auto zastavilo, běžel k nám muž v bílém plášti. Jen smutně zakroutil hlavou. Můj nový pán, který mě znal 15 minut mě objal a velmi plakal. V tu chvíli jsem pustil míček, abych mu oblízal ruku a vyjádřil mu svoje „DĚKUJI“. Potom jsem usínal a naposledy jsem zaslechl jak můj nový pán pláče. Už se nebojím, nic mě nebolí a není mi zima" Zemřel jsem ". Možná kdyby jsem nerozhryzal bačkory tak hodně, mohl jsem jěšte žít
Panebože taky mě to dojalo k slazám.. ![]()
AV píše:
já neříkám, že jste ho zabili… jen že jste mu vlastně hodili míček za kterým šťastně běžel a vy mezitím utekli… on se vrátil a vy nikde.. a on pořád čeká že se vrátíte .. a neví co udělal, že už ho nemáte rádi.....asi hormony, ale mě to příjde hnusné a určitě bych to jméno nedala
Ježiš, copak oni nechali psa u dálnice? Však píše, že ho dali nějakým jiným lidem, což se mi zdá daleko zodpovědnější, než aby ho nechali bez zájmu a bez vycházek na zahradě.
Jméno Mia není dle mého špatné, ale žádný zázrak, mám jiné favority. Klidně ho dej, když se ti líbí.
Gina108 píše:AV píše:Ježiš, copak oni nechali psa u dálnice? Však píše, že ho dali nějakým jiným lidem, což se mi zdá daleko zodpovědnější, než aby ho nechali bez zájmu a bez vycházek na zahradě.
Jméno Mia není dle mého špatné, ale žádný zázrak, mám jiné favority. Klidně ho dej, když se ti líbí.
jak píšu, neříkám, že ho zabili, jen mi příjde kruté ho dát cizím lidem jen ze své pohodlnosti…jsou případy kdy to nejde jinak a tohle je řešení, ale takhle ? snad jsme lidi, ten pes má taky nějaký cit a když si ho jednou pořídíš tak jsi jeho pán a on tě má rád za každých okolností ať je dobře nebo špatně… a je vděčný za každé pohlazení ikdyž je jednou za den… to se rovnou můžeme začít chovat takhle i k lidem kolem a pak se jednou budeme divit až se vykašle někdo takhle na nás.. ale to je jiná diskuze a nepatří to sem… takže pokud jsem někoho pobouřila tak se omlouvám… takže moje odpověď k diskuzi já bych to jméno nedala protože bych to nevydýchala
AV píše:Gina108 píše:jak píšu, neříkám, že ho zabili, jen mi příjde kruté ho dát cizím lidem jen ze své pohodlnosti…jsou případy kdy to nejde jinak a tohle je řešení, ale takhle ? snad jsme lidi, ten pes má taky nějaký cit a když si ho jednou pořídíš tak jsi jeho pán a on tě má rád za každých okolností ať je dobře nebo špatně… a je vděčný za každé pohlazení ikdyž je jednou za den… to se rovnou můžeme začít chovat takhle i k lidem kolem a pak se jednou budeme divit až se vykašle někdo takhle na nás.. ale to je jiná diskuze a nepatří to sem… takže pokud jsem někoho pobouřila tak se omlouvám… takže moje odpověď k diskuzi já bych to jméno nedala protože bych to nevydýchalaAV píše:Ježiš, copak oni nechali psa u dálnice? Však píše, že ho dali nějakým jiným lidem, což se mi zdá daleko zodpovědnější, než aby ho nechali bez zájmu a bez vycházek na zahradě.
Tak musím odpovědět…máte psa ? My si pejska pořizovali a byli jsme z ní uplně nadšeni, mám ji neskutečné ráda. Ale viděla jste někdy, jak pes trpí ? Říkate pohlazení alespoň jednou denně. To NESTAČÍ ! Ten pes není štastný, když musí být celý den doma. Kdybychom byli na baráku neřeknu, ale v bytě ? Trápí se tady. Neplánovali jsme děti. Byla jsem proti ho někomu dát ( jsou to dobří lidé, přišli o půlročního chlapečka, paní už 2× potratila, budou ji mít stejně rádi jako my, jen s tím rozdílem, že oni na ni budou víc mnohem více času než teď my), ale byla bych sobecká kdybych si ji nechala. Myslela bych jen na mé dobro ( abych si neříkala, že jsem hrozná, že jsem dala psa pryč ) Chci myslet na její dobro. Nevadí ji cizí lidé. Miluje přírodu a běhání. A nejsem pohodlná. Jen vím, že bude štastnější. To vy nemůžete vědět, ptž ji neznáte. Každý pes má jinou povahu. V životě bych psa pryč nedala. Je to muj druhý pejsek ( první umřel ). Ale to ji mám trápit doma ? ..zauvažujte i nad tím.