Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Monicka36 no tak v Česku fakt ne, je to tady na podobný úrovni jako Kuna. Kuna jméno a kuna zvíře a Nora jméno a liščí /jezevčí/jakákoli jiná zvířecí nora.
@curria Tak Nora je furt jméno které tady neni dvakrát rozšířené, ale každý má v povědomí že existuje a někdy ho aspoň zaslechl.
Pro dítě které tu bude žít ( vlastně každé) bych se snažila vymyslet jméno které pokud možno chytne za srdce oba rodiče.
Takhle extravagantní a ještě v situaci kdy z něho máma není na větvi mně přijde „otci se líbí“ prostě málo.
Jméno Kuna fakt nikdy. Oni to ani nepovolí. Jak jsem otevřená novým možnostem. Tohle je silný odvar.
@Monicka36 píše: Více
Já taky, to ale neznamená, že to tak bylo vždycky.
To jméno lehce zdomácnělo, ale v kalendáři dříve nebylo a pořád tady v Česku bude význam slova nora právě ta zvířecí nora. A nevidím důvod, proč by to s Kunou nemohlo být stejné. Věřím tomu, že než se Nora stala beznejsi, tak odpůrci argumentovali úplně stejně jako teď tady u té Kuny.
Zvire me tedy nenapadlo. Me napadlo neco mnohem horsiho. Zviratko by bylo jeste v pohode. Rekni manzelovi to slovo s „d“ a myslim, ze uz toto jmeno pro dceru chtit nebude.
Příspěvek upraven 11.10.25 v 22:21
@Velryba černá píše: Více
Jo, a dřív tam nebylo. A? Pořád původní význam v češtině zvířecí doupě. Takže nevidím důvod, proč by to s Kunou třeba za dvacet let nemohlo být stejné.
Děti kunu znát nebudou? Já nepochybuju o tom, že už školkové děti ví, co to kuna je. A ano, děti nedělají ze jmen problém. Ale tady si teda nejsem jistá. Já jsem zvyklá na fakt různá jména, ale Kuna v ČR je pro holčičku fakt za trest. Přijde mi to podobné, jako byste kluka pojmenovali Tchoř.
@PaníBovaryová píše: Více
Nebo Honora, nebo to vzniklo úplně jinak. U jmen bývá původ občas složitý.
,,Kuna" bych nedala v žádném případě. Nejen, že je to zvíře, ale jak tu bylo zmíněno, když se k tomu přidá,,d". A že děti umí být zlé. ![]()
@PaníBovaryová píše: Více
Přesně to samé taky slyším - Kuničko, kde jsi a co děláš? ![]()