Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@polokoule píše:
Kamaradka ma 2 deti.Kluk je John Rapcak a holka Grace Rapcakova.Libi se vam to? me to rve usi a vubec se to nehodi, co myslite?
Myslím, že když se někomu víc líbí John než Honza, je to čistě jeho věc ![]()
@polokoule píše:
Kamaradka ma 2 deti.Kluk je John Rapcak a holka Grace Rapcakova.Libi se vam to? me to rve usi a vubec se to nehodi, co myslite?
Lepší by bylo Jannick Rapčák či Johan Rapčák a u toho děvčátka by vyznělo lépe Grace Rapčák (bez -ová). Ale sama bych navrhovala českou variantu Gracie Rapčák(ová).
@Morrígan Ní_Boii píše:
Lepší by bylo Jannick Rapčák či Johan Rapčák a u toho děvčátka by vyznělo lépe Grace Rapčák (bez -ová). Ale sama bych navrhovala českou variantu Gracie Rapčák(ová).
Mě to také nepříjde kombinace co by byla úplně ono. Myslím si že k českému příjmení by mělo být jméno stylu „piš-jak-slyš“.
I když Grace je moc hezké jméno, ale podle mě to neladí.
@Flenka píše:
@Morrígan Ní_BoiiMě to také nepříjde kombinace co by byla úplně ono. Myslím si že k českému příjmení by mělo být jméno stylu „piš-jak-slyš“.I když Grace je moc hezké jméno, ale podle mě to neladí.
V Česku je Gracie - vyslovuje se tak jak se to píše. U toho kluka by bylo ještě lepší Janek Rapčák.
http://www.nasejmena.cz/nj/cetnost.php?…
Ahoj holky já už jsem z výběru jména pro holčičku úplně nešťastná
mám vybráno několik jmen ale manžel chce jen a pouze Lucku ale tak se jmenuji i já přijde mi to blbé a hlavně nepraktické aby se jmenovala po mě co myslíte? Jaký na to máte názor? Děkuju za rady
@řepka Je to blbé a nepraktické. Bych se zasazovala aspoň o nějakou variaci, třeba Lucianu (pokud to není blbé k příjmení).
@Slečna Ferka píše:
@řepka Je to blbé a nepraktické. Bych se zasazovala aspoň o nějakou variaci, třeba Lucianu (pokud to není blbé k příjmení).
Přesně to mě u čtení napadlo. Taky máme v záloze v případě, že se nám nepodaří dohodnout jinak, Terezie (já jsem Tereza
).
Souhlasím s tím, že je to „blbé“ a nepraktické… Musí se pak všude psát ml. a st. a celkově… Líbí se mi názor kamarádky, ta říká, že jména v rodině se nemají opakovat, že to, že každý v rodině má jiné jméno, je moc hezké, s čímž souhlasím! A že zrovna ona má obrovskou rodinu. Co třeba aspoň Lenka? To bude říkat Tobě i maličké Lucko a Lucinko? To není ono
A co podobné třeba Amálie nebo Natálie? Nebo Julie… Holčičích jmen je tolik pěkných!
Jak moc je to na pytel holky, bych mohla chodit vyprávět do Lucerny.
Jsem čtvrtá Anna z rodiny, v řadě za sebou prosím.
proto moje dcera je Kristýna.
Stejně jsem lèta slýchala „a proč to není Andulka??“
![]()
@Slečna Ferka to vůbec není špatný nápad to by mi mohlo doma projít děkuji za tip ![]()
Jinak mě osobně se hrozně líbí Kristýnka nebo Bětka… Já to tak vidím že se budeme dohadovat o jméně ještě u porodu ![]()
Nejsem zastáncem dávat jméno po generace stejné nebo snad po zemželých příbuzných. U nás v rodině to tak také bylo, ale já to u dcery utla a jsem ráda! Syn po manželovi je u něho jsme se prostě k ničemu jinému nedobrali, ale v rodině se to jméno nedědí po generace. Zatím u syna zdrobňujeme a nebo používáme jiné varianty jména. Dopisy dobrý, manžel má titul před jménem.
Nekdy vybrat je dilema. U prvni dcery jsme se take nemohli rozhodnout. Meli jsme 2 jmena (Eliska, Karolina). Pri prijmu v porodnici jsme se domluvili, ze ji pojmenujeme az se narodi, tedy kratce po porodu. Sice se sestra moc netvarila, ale problem to nebyl. Porod byl komplikovany a dlouhy. Me bylo pak vsechno jedno. Manzel to rozhodl i za me. Nevadilo mi to. Mame Elisku. Pokdu mate dilema, mozna tip pro nekoho, kdo vaha stejne jako my.
U druhe dcery jsme meli jasno pomerne brzo, cca od pulky tehotenstvi.
Ted cekame treti ditko. A se jmeny si tedy nevime rady, ani pro holcicku, ani pro kluka. No bude to jeste napinave ![]()
Souhlas, je to nanic. Základní funkce jmen je ta, aby se od sebe lidé nějak odlišovali. Znám v okolí dokonce rodinu, kde má babička celkem 4 vnuky, z toho 3× Lukáše. To mi přijde fakt na bednu.
@ropucha 02 jo je to na bednu. Já to mam ještě veselejší, já a chlap máme stejný jména jako moji rodiče. Si umim vybrat. ![]()
Ale teda Lucianka, to je
![]()