Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anna766 píše:
@Slečna Ferka Izabela je česky Alžběta? To je zajímavy, to jsem nevěděla.
Ale zase to neni k tomu příjmení nějak děsný. I kdyż např. Alice Řepová mi zní líp, to je fakt.
Izabel je spíš z hebrejského Jezabel.
http://cs.wikipedia.org/…Jez%C3%A1bel
@Morrígan Ní_Boii Záleží na etymologii, když už teda čerpáme z Wikipedie. https://cs.wikipedia.org/wiki/Izabela
@Slečna Ferka čekala jsem, kdo to napíše. Nevíš jestli se vdá nebo ne, jestli bude chtít jeho jméno nebo a spolíhat na to, že je nekdo tak povrchni a nevezme si manželovo příjmení jenom proto, že neladí tak krásně jako to rodné je hloupý (vím, že může nastat 100 a 1 situace a je to úplně jinak, ale myslím ten základní vzorec). Navíc je všechno o zvyku, na spoustu kombinací se dá zvyknout, po čase ti nepříjdou divný a tady se z toho ostatní hroutí.
@Flenka vidím že jsme na tom úplně stejně
manžel chtěl jen Lucku teď přistoupil na tu Izabelku ale jakmile navrhnu něco jiného už se čílí že se mu to nelíbí…měla jsem vybranou ještě Zuzku a Kristýnku…chtěl potom ještě Kačenku ale tu zase nechci já
…je to těžko jména co se nám líbila jako Anička, Eva, Eliška máme už všechny v rodině takže je dát nechceme… nevěřila bych jak bude těžké vybrat jméno, 100 lidí 100 názorů asi se opravdu nejde zavděčit všem prostě vybereme co se líbí nám dvěma a ostatní se s tím hold budou muset smířit
![]()
Jednoznačně Katka nebo Míša… musíte si totiž představit všechny situace, kdy se jméno použžívá (Katka, Kateřina, Kačenka, Káta apod. nabízí hoodně možností jak u dítěte, tak v profesním životě
)
Zdravím tak nám se skoro před 6ti měsíci (ten čas tak letí
) o 11 dní po termínu narodila Mariana, jsem moc ráda že jsem nakonec Marianku dala je to né moc dávané jméno a přitom to není žádná velká divočina
no a když jí teď ze srandy oslovím jinými jmény co jsme měli ve výběru tak mi na ni ani nesedí
Ale když bude náhodou někdy třetí tak holčička jedině Žofie
![]()
Ahoj maminky, my máme vybrané jméno Lada
téda, pokud se z ní na poslední chvilku nevyklube chlapeček
co si myslíte o Ladě jako o jméně? mě se vždy líbilo moc ![]()
@silviela píše:
Ahoj maminky, my máme vybrané jméno Ladatéda, pokud se z ní na poslední chvilku nevyklube chlapeček
co si myslíte o Ladě jako o jméně? mě se vždy líbilo moc
Krásné slovanské jméno
Moje sestřenka má roční dcerku s tímto jménem.
Morrígan Ní_Boii
me se tohle jmeno libi od mala, prijde mi krasne a jednoduche a pritom neni upne obvykle.
@silviela píše:
Ahoj maminky, my máme vybrané jméno Ladatéda, pokud se z ní na poslední chvilku nevyklube chlapeček
co si myslíte o Ladě jako o jméně? mě se vždy líbilo moc
Krasné, jak pro slecnu a dospělou ženu, tak zdrobněle pro holčičku.
Charlotta, Mishelle, Jacqueline, Emma, Destiny, Dorothy, Ella, Elisabeth - To by byla ta netradiční jména. A česká se mi líbí: Natálie (Natália), Daniela, Veronika, Michaela, Kristýna, Denisa, Sára, Valérie, Dorota, Sofie (Sofia, Sophie), Kateřina, Anna, Klára. ![]()
@Milka111 píše:
Oživuji diskuzi, co říkáte na jméno Emily líbí se vám? díky
Evokuje to ve mně Emila. A to je pro mě hrůza. Dala bych osobně Emu ![]()