Jaké je vaše oblíbené jméno pro holčičku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21.9.15 18:04
@Anna766 píše:
@Slečna Ferka Izabela je česky Alžběta? To je zajímavy, to jsem nevěděla. :think:
Ale zase to neni k tomu příjmení nějak děsný. I kdyż např. Alice Řepová mi zní líp, to je fakt.

Izabel je spíš z hebrejského Jezabel.
http://cs.wikipedia.org/…Jez%C3%A1bel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
21.9.15 18:08

@Morrígan Ní_Boii Záleží na etymologii, když už teda čerpáme z Wikipedie. https://cs.wikipedia.org/wiki/Izabela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
21.9.15 19:09

@Slečna Ferka čekala jsem, kdo to napíše. Nevíš jestli se vdá nebo ne, jestli bude chtít jeho jméno nebo a spolíhat na to, že je nekdo tak povrchni a nevezme si manželovo příjmení jenom proto, že neladí tak krásně jako to rodné je hloupý (vím, že může nastat 100 a 1 situace a je to úplně jinak, ale myslím ten základní vzorec). Navíc je všechno o zvyku, na spoustu kombinací se dá zvyknout, po čase ti nepříjdou divný a tady se z toho ostatní hroutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
22.9.15 09:42

@Flenka vidím že jsme na tom úplně stejně :mrgreen: manžel chtěl jen Lucku teď přistoupil na tu Izabelku ale jakmile navrhnu něco jiného už se čílí že se mu to nelíbí…měla jsem vybranou ještě Zuzku a Kristýnku…chtěl potom ještě Kačenku ale tu zase nechci já :-D…je to těžko jména co se nám líbila jako Anička, Eva, Eliška máme už všechny v rodině takže je dát nechceme… nevěřila bych jak bude těžké vybrat jméno, 100 lidí 100 názorů asi se opravdu nejde zavděčit všem prostě vybereme co se líbí nám dvěma a ostatní se s tím hold budou muset smířit :jazyk: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.9.15 12:34

Jednoznačně Katka nebo Míša… musíte si totiž představit všechny situace, kdy se jméno použžívá (Katka, Kateřina, Kačenka, Káta apod. nabízí hoodně možností jak u dítěte, tak v profesním životě :D :D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.1.16 09:43

Zdravím tak nám se skoro před 6ti měsíci (ten čas tak letí :nevim: ) o 11 dní po termínu narodila Mariana, jsem moc ráda že jsem nakonec Marianku dala je to né moc dávané jméno a přitom to není žádná velká divočina :dance: :D no a když jí teď ze srandy oslovím jinými jmény co jsme měli ve výběru tak mi na ni ani nesedí :) Ale když bude náhodou někdy třetí tak holčička jedině Žofie :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
30.1.16 13:04

Ahoj maminky, my máme vybrané jméno Lada :)) téda, pokud se z ní na poslední chvilku nevyklube chlapeček :mrgreen: co si myslíte o Ladě jako o jméně? mě se vždy líbilo moc :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.1.16 20:26
@silviela píše:
Ahoj maminky, my máme vybrané jméno Lada :)) téda, pokud se z ní na poslední chvilku nevyklube chlapeček :mrgreen: co si myslíte o Ladě jako o jméně? mě se vždy líbilo moc :*

Krásné slovanské jméno :potlesk: Moje sestřenka má roční dcerku s tímto jménem.

http://sclabonia.sk/…-meno-dieta/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
31.1.16 11:45

Morrígan Ní_Boii :dance: me se tohle jmeno libi od mala, prijde mi krasne a jednoduche a pritom neni upne obvykle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148504
31.1.16 17:05
@silviela píše:
Ahoj maminky, my máme vybrané jméno Lada :)) téda, pokud se z ní na poslední chvilku nevyklube chlapeček :mrgreen: co si myslíte o Ladě jako o jméně? mě se vždy líbilo moc :*

Krasné, jak pro slecnu a dospělou ženu, tak zdrobněle pro holčičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
3.2.16 21:04

Charlotta, Mishelle, Jacqueline, Emma, Destiny, Dorothy, Ella, Elisabeth - To by byla ta netradiční jména. A česká se mi líbí: Natálie (Natália), Daniela, Veronika, Michaela, Kristýna, Denisa, Sára, Valérie, Dorota, Sofie (Sofia, Sophie), Kateřina, Anna, Klára. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
14.1.17 15:26

Oživuji diskuzi, co říkáte na jméno Emily líbí se vám? díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
14.1.17 15:28
@Milka111 píše:
Oživuji diskuzi, co říkáte na jméno Emily líbí se vám? díky :)

Evokuje to ve mně Emila. A to je pro mě hrůza. Dala bych osobně Emu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
14.1.17 15:28

Nelíbí vůbec :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
14.1.17 15:29

Mně osobně se teda nelíbí ani ten tvar Emily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze