Jaké je vaše oblíbené jméno pro holčičku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1437
10.8.15 23:06

@Mína47 Jenovéfa je česky Jennifer. Co to je normální české jméno? Původně české, nebo často v Čechách dávané? To by v dnešní době byla Sofie a Max :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
667
10.8.15 23:22

Sofie a Max bych nedala. Mě se líbí málo jmen, kdybych měla třeba 5 dětí, nevim nevim!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
11.8.15 15:46

Jenovéfa je Jenůfka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.8.15 21:45
@Mína47 píše:
Jenovefa - to vůbec existuje? Asi by stejně každý říkal Jano. Já radši normální česká jména, ale zase to nesmí být třeba ta Dagmar, Jana a podobně.

Ovšemže to existuje.. Je to staré české normální jméno keltského původu a patronka Paříže. A proč by jí měl říkat Jano :nevim: Jana je hebrejského původu. Četnost: http://www.kdejsme.cz/…efa/hustota/ .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
667
12.8.15 22:18

@Morrígan Ní_Boii Já to prostě nikdy neslyšela, ale slyšela jsem že dal někdo jméno Klotylda - taky dost zvláštní jméno. Ten vyhledávač je pěkný!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2940
14.8.15 20:59
@Sluka píše:
Proboha hvězdo, dávej si pozor na klávesnici, vyvoláváš paniku :roll:
P. s. Jo, Bleková čeká přírůstek do rodiny, ale vzhledem k věku to chtěla utajit 8)

Drbno jedna! tobě se zas s něčím svěřím :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
17.8.15 14:21

My se rozhodujeme mezi Nelou, Emou, Amálkou, Rozárkou…ale Nela a Ema jsou asi favoriti..teď to jen rozlousknout :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
17.8.15 14:23

Musí se nahlašovat křestní jméno na matrice už při určení otcovství nebo to stačí dodatečně pak nahlásit až u porodu??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
17.8.15 14:31

@Petula38 u porodu… byli jsme přitele přihlásit k otcovství v 5 měsíci, ptala se, když jsme řekli, že zatím máme jasno jen v příjmení nebyl problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
667
17.8.15 14:36

@Petula38 já jsem při výběru jmena koukala i na význam jmen, máte vybraná hezká jména, křestní jméno jsme nahlašovali normálně před porodem v porodnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
17.8.15 14:40

Já právě nevěděla, na webu někdo psal, že museli už při nahlašování otcovství a někdo, že to stačilo až u porodu.. termín mám za měsíc a nad tím jménem se fakt nemůžeme rozhodnout už dlouuho.. :nevim: význam se mi líbí víc asi u té Neli..ale zase je jich hodně :nevim: :roll: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
667
17.8.15 17:24

Mě se líbí i ta Rozárka. Já vybírala i podle toho aby se mi hezky oslovovalo jako melé a i v dospělosti to bylo v pohodě. Taky záleží na příjmení, ale holka když se pak vdá tak si stejně nevybere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
17.8.15 18:01
@Petula38 píše:
Já právě nevěděla, na webu někdo psal, že museli už při nahlašování otcovství a někdo, že to stačilo až u porodu.. termín mám za měsíc a nad tím jménem se fakt nemůžeme rozhodnout už dlouuho.. :nevim: význam se mi líbí víc asi u té Neli..ale zase je jich hodně :nevim: :roll: :)

po porodu může být dítě ještě nějákou dobu bezejmenné, tuším, že ta hranice je měsíc… holkou jsme si ke konci byli jistí, ale být to kluk asi bych to nechala až po porod na jaké jméno by vypadal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
18.8.15 11:30

Přijmení bude Smetanová..takže Nela Smetanová a nebo Ema Smetanová.. udělali jsme asi i chybu v tom, že jsme to začali řešit s okolím a sto lidí, sto jiných názorů..rodina přirovnáva jméno Nela k psovi a nechce..mně ta Nela jde zase líp přes pusu v oslovování než ta Ema..nejlepší by bylo kdyby si sama mohla říct jak se chce jmenovat.. :dance: :D :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
667
18.8.15 15:16

To je nejhorší, když se do výběru jména vloží rodina, když to vždycky slyším. Já když jsem zjistila, že budeme mít holčičku vybrala jsem jméno Verunka. Manžel souhlasil, musel :D a ostatním jsme to řekli už jako hotovou věc. Známá to takhle řešila s rodinou (tchýni a podobně) a šílený. Miminko tě určitě k tomu správnému jménu dovede uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze