Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já bych za sebe byla pro variantu Šarlota Dlouhá, ale pokud byste stáli o to Ch na začátku, tak bych dala Charlota Dlouhá.
Charlotte Dlouhá už mi přijde opravdu divoké.
Nicméně volba je jen na vás
.
PS: Všechny tyto varianty psaní jména jsou uznané
.
@Slečna Ferka píše:
@Džajna Já mám se Šarlotou problém, mně přijde, že to je jako když někdo neumí to jméno dobře napsatJinak jako jméno se mi to líbí. Na druhou stranu, Charlotte Omachlíková (skutečné jméno holčičky) je zase šílenost.
Já mám teda ale problém i s Emou/Emmou: jen v okolí máme asi tři, v každé školce aspoň jedna… nevím, odkud jsi, ale teda v Praze jich je jak psů. Takže to bych nedala z tohoto důvodu.
Čili můj názor Ti moc nepomohl, ale tak jen abys věděla, do čeho jdeš
@Slečna Ferka píše:
@Džajna Já mám se Šarlotou problém, mně přijde, že to je jako když někdo neumí to jméno dobře napsatJinak jako jméno se mi to líbí. Na druhou stranu, Charlotte Omachlíková (skutečné jméno holčičky) je zase šílenost.
Já mám teda ale problém i s Emou/Emmou: jen v okolí máme asi tři, v každé školce aspoň jedna… nevím, odkud jsi, ale teda v Praze jich je jak psů. Takže to bych nedala z tohoto důvodu.
Čili můj názor Ti moc nepomohl, ale tak jen abys věděla, do čeho jdeš
Cindy Štěrbová, to je taky skutecne jmeno.Jsi mi to pripomela. Treba tady ja zadnounCharlotu, Emu ani Lily neznam. Nelinek je tu hodne.
@Flenka Uvidíme.. zase Charlota není v českém kalendáři, asi zvolíme když už tak tu Šarlotku ![]()
@Anna766 Jojo, my nejsme křesťani, takže 2 jména by asi nešly, nebo nevím jak to tu je zavedený, jestli i bez křtu jdou 2 jména
..Ale myslim si, že by mi ani 2 jména u přítele neprošla ![]()
@Džajna normálně se do výběru jmen nepletu, ale Ema Dlouhá je elegantní, důstojné a hezké jak pěti letech, tak padesáti. Šarlota Dlouhá není úplně špatné, ale trochu moc divadelní.
Hlavně, ať je zdravá ![]()
@Anna766 no tak já ti řeknu ještě lepší: známá čeká holčičku, a víš, jaké jméno vybrali? Kylie!
Protože se jí to prý líbí a říká, že se s manželem seznámila na diskotéce, když hráli tu (podle mě strašnou) písničku od Kylie Minogue, jak tam zpívá pořád dokola „la la la, la la la“.
Prý bude muset někam na úřad si to jméno nechat posvětit.
Jo, a příjmení manžela je Fraňek.
Já proti jménu nic nemám, ale ona to nebude doživotně malá holčička, a padesátiletá Kylie s křečáky, trvalou a vráskama, to už tak roztomilé není. Ale tak, každého věc, že jo. Třeba se provdá za hranice.
@Džajna Abys děcku zapsala dvě jména do RL, nemusíš být křesťan
. Do kalendáře si tiskařské firmy píší, co chtějí. Není to státem uznané stanovisko.
@krasnodar jo Ema Dlouhá zní hezky, ale přijde mi to dost krátké..Šarlota se mi líbí, přijde mi to jméno vznešené, netradiční a líbí se mi hodně přezdívka Šarlí ![]()
@lemanka Aha, to jsem nevěděla
, ale stejně by jsme ji oslovovali jen tím prvním jménem, a to druhé by měla napsané pouze v rodném listu, takže mi to příjde zbytečné ![]()
@Džajna Podle českých zákonů můžeš mít: Šarlota, Šarlota Ema, Šarlota-Ema, Šarlota Ema-Marie, Šarlota-Ema Stela-Marie. To jsou jen příklady.
Mimochodem Šarlota Ema Dlouhá je hezké.
@Flenka no 2 určitě dávat nebudem, Šarlota Ema Dlouhá mi zrovna moc nesedí
dáme buď Šarlotku nebo Emičku a nebudem to komplikovat ![]()
Když už jsme u toho psaní jmen. Co si myslíte vy. Co pasuje nejlépe českému příjmení: Luisa, Lujza, Luiza, Louisa (tu nečekám, ale nedalo mi to ji vynechat
)?
@Flenka píše:
Když už jsme u toho psaní jmen. Co si myslíte vy. Co pasuje nejlépe českému příjmení: Luisa, Lujza, Luiza, Louisa (tu nečekám, ale nedalo mi to ji vynechat)?
Lujza je IMHO slovensky, Luiza mi přijde jako divný hybrid, Louisa bych čekala u nějaké Francouzky. To jméno bych asi nedala, ale když už, tak jako Luisu (kamarádka ji čerstvě má).
Příspěvek upraven 14.06.15 v 09:30
Tak španělská verze je i Carlota přepisovaná jako Karlota
.
@Džajna Koukám, že Liberecký kraj je předpředposlední z krajů v počtu Emiček. http://www.nasejmena.cz/nj/cetnost.php?…