Jaké je vaše oblíbené jméno pro holčičku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
667
11.6.15 22:46

Nejkrásnější je Verunka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.15 19:48

Prosím o názor na jméno Debora

Docela se nám líbí jméno pro holku Deborka, ale Debora mi připadne moc tvrdé a bojím se, aby malé pak neříkali Deborko, Debi a nakonec debile. Můžu znát vaše názory na toto jméno? Díky moc. :)

• Citovat
  • Upravit
11565
12.6.15 20:44
@Anonymní píše:
Docela se nám líbí jméno pro holku Deborka, ale Debora mi připadne moc tvrdé a bojím se, aby malé pak neříkali Deborko, Debi a nakonec debile. Můžu znát vaše názory na toto jméno? Díky moc. :)

No říkalo by se jí Debbie. Samozřejmě s tím debilem se to nabízí - ale ono na každé jméno se něco vymyslí, to si nepomůžeš. Mně přijde docela zajímavé, líbí se mi, i když je tvrdé - dala bych ho leda k příjmení bez R, jinak by mi to asi přišlo moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148550
12.6.15 20:51

.

Slysela jsem volat jiBorinko. Jinak zadna jina v okoli neni.Je to zvlastni ale hezke jmeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
12.6.15 22:50

Mně se líbí, konečně originální jméno, které je přitom i decentní. Myslím, že přezdívka Debby nebo Debbie je super :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Flenka
13.6.15 07:30
@Anonymní píše:
Docela se nám líbí jméno pro holku Deborka, ale Debora mi připadne moc tvrdé a bojím se, aby malé pak neříkali Deborko, Debi a nakonec debile. Můžu znát vaše názory na toto jméno? Díky moc. :)

Deboru znám a zatím jí nikdo debile, jako reakci na jméno, neřekl. :mavam: Je to moc hezké jméno, šla bych do něj. Jinak jí se říká Debča, nebo Debbi.

• Citovat
  • Upravit
1437
13.6.15 14:36
@Anna766 píše:
Slysela jsem volat jiBorinko. Jinak zadna jina v okoli neni.Je to zvlastni ale hezke jmeno.

Borinka je hezke :). Jinak ten de.bil :mrgreen:. Me jeste napada Debka, jako depka, deprese :oops: :mrgreen:. Tak ale napr. Linda a Denis na tom lepe nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
13.6.15 14:46

Ahoj holky, co říkáte na tahle jména pro holčičku k příjmení Dlouhá? :D :
Emma
Charlotte
Lily
 Nella

Moc se nám líbí Šarlotka, ale zas nevím jak bysme jí říkali zkráceně, přeci jen volat na ní Šarlotko je dost dlouhé. Už od mala se mi líbí Emička, ale jméno Emma k našemu příjmení mi přijde moc krátké:(..Lily je moc hezké jméno, lilie je moje nejoblíbenější kytka, ale v kalendáři bych Lily nenašla, jen Lilianu a to už tak hezké není :D tak nevim jestli by s tim nebyl problém jí takhle pojmenovat, ani by neměla svátek.. no a nad Nellou uvažujeme nejméně..co myslíte? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148550
13.6.15 14:54

@Džajna Šarlota,ale s tim Š :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
13.6.15 14:59

@Džajna hezký výběr, Šarlota je pěkné jméno, ale takto česky, k vašemu typicky českému příjmení je Charlotte jak pěst na oko, aspoň z mého pohledu. A zkráceně Lotka, Lotynka se mi líbí moc. Emma se mi taky líbí a nemám ve spojení s příjmením pocit, že je to moc krátké, Lily říkat padesátileté babičce mi přijde ulítlé a Nellu mám bohužel spojenou se psem, takže ta za mě ne, ale to není vaše chyba, ale chyba těch, kteří pojmenovávají zvířata jmény pro lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Flenka
13.6.15 15:01

@Džajna Emma Dlouhá není špatné. Lily sice není v kalendáři, ale slavila by na tu Lilianu a myslím, že s rostoucím počtem zástupců jména ho dost možná do kalendáře během jejího života přidají. Ještě je varianta Lilien, pro info ;). Nella se mi s dvěma l nelíbí a zaroveň bych byla spíš pro Ninu Dlouhou :potlesk:. Ohledně Charlotte, K této formě zní české příjmení celkem divoce a ty sama píšeš pak Šarlotka. Šarlota/Šarlot Dlouhá mi přijde moc hezké. Jinak Šarlotkám se říká: Šarli, Šája, Loty, Lotka, Lotinka.

• Citovat
  • Upravit
148
13.6.15 15:11

Holky, moc Vám všem děkuji za názory :-) Charlotte Dlouhá je divné, to máte pravdu :lol: a Šarlota je normálně v kalendáři? :) Já vám nevím, Nelu asi vyřadíme úplně, takže furt rozhodování mezi Šarlotkou, Emičkou nebo Lily :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Flenka
13.6.15 15:15
  • Citovat
  • Upravit
Flenka
13.6.15 15:18

@Džajna Lily se mi líbí, ale na to jak krátké je je tam mnoho l na příjmení Dlouhá. Emiček je všude mnoho a přijde mi dost krátké, navrhovala bych Emílii Dlouhou, vážně libozvučné ;). Jinak z vašich jsem pro Šarlotku.

• Citovat
  • Upravit
Flenka
13.6.15 15:21

@Džajna A tohle už je definitivní výběr? :) Nebo ještě sbíráte tipy? Abych se vám necpala :):mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence