Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anna766 Jojo,presne tak mi tez Vanesa prijde dost „cigansky“jmeno, ale nechtela bych aby me tu nekdo narkl z rasismu…No Marianka zatim jasne vyhrava!
![]()
@Sluka píše:
Upřímně jsme Božidaru měli na střední škole. Ne každému se to jméno líbilo, ale byla tím výjimečná a celý ročník věděl, kdo tamta hnědovlasá holka je, protože všichni znali její jméno.
Padla tu jména jako Vanesa, což sem dotáhly naše rádoby hvězdičky. Jména, která dle mého názoru nemají žádný vztah k naší kultuře. Též řešíš Tatianu. Ne českou Taťánu, ale Tatianu, čili zase odlišení.
Proto jsem ti navrhla, abys hledala nějaká „výjimečná“, čili minimálně používáná česká jména. Že mě zrovna napadla Božidara, která se mně osobně také nijak moc nelíbí (stejně jako se mi nelíbí Vanesa, Marina, ani Tatiana - prostě mám jiný vkus a mé soukromé oblíbené jméno je Valérie), je náhoda - podobných jmen existuje víc (třeba zrovna Valérie také není nic obvyklého).
Tak taková Vilhelmová či Pauhofová jsou též Tatiany a co? Třeba se jí to víc líbí než Taťána…
Jedna Slovačka je u nás Tatiana a nechává si říkat Tia.
@katkaa45 píše:
Nejhezčí jméno pro holčičku - Rozálie
Kazdej mame svy srdecni
ja mam Kristinka.Mam uz dve
dceru a vnucku ![]()
@Janny Jandofkaa píše:
@Anna766 Jojo,presne tak mi tez Vanesa prijde dost „cigansky“jmeno, ale nechtela bych aby me tu nekdo narkl z rasismu…No Marianka zatim jasne vyhrava!![]()
Jj Marianka ti schvaluju
A rasismus? Proc? Kdyz to tak je ![]()
@Janny Jandofkaa píše:
Damy Vy me znicite, ja se snad nerozhodnu, jediny co jsem zatim na 100% vyloucila je ta Vanesa, a moji prvni favoritku Violetku tezce valcuje Mariana, vemluvila jsem ji uz i synovi![]()
takze snad budu mit spojence
A dalsi problem je s Tatianou, tak se jmenuje chlapova sestra a on by ji moc chtel, vim ze by byl stestim priposranej
ale me osobne to jmeno nic moc nerika, jako jo, je pekny a ma i pekne zdrobneliny, ale neni to pro me zadna srdcovka
to uz ta Sonicka se mi libi vic…chjooo co mam delat safra
![]()
![]()
Co třeba:
Violet Marion Jandová
Viola Marion Jandová
Violet Tatiana Jandová
Anebo co třeba stejné incialy?
Jarmila Jandová
Jasna Jandová
Jenovefa Jandová
(to je můj favorit)
Jorga Jandová
Jolana Jandová
Jolantha Jandová
Jola Jandová ( http://www.kdejsme.cz/…ola/hustota/ )
Josefina Jandová, zdrobněle Jožka, Sefi, Zefi, Finn, Finetta
Justina Jandová
@Janny Jandofkaa píše:
@Anna766 Jojo,presne tak mi tez Vanesa prijde dost „cigansky“jmeno, ale nechtela bych aby me tu nekdo narkl z rasismu…No Marianka zatim jasne vyhrava!![]()
Jakej rasismuns? Cikáni jsou též běloši jako my.
@Morrígan Ní_Boii píše:
Jakej rasismuns? Cikáni jsou též běloši jako my.
Rika nekdo neco jinyho? ![]()
@Morrígan Ní_Boii Marion jsem jako malá milovala (z pohádky O štěstí a kráse)
.
@Janny Jandofkaa Nelíbila by se ti Marion Jandová?
Je kratší než Mariana a hezky se hodí, myslím.
Svátek má s Mariankou
.
@Morrígan Ní_Boii píše:
Tak taková Vilhelmová či Pauhofová jsou též Tatiany a co? Třeba se jí to víc líbí než Taťána…
Jedna Slovačka je u nás Tatiana a nechává si říkat Tia.
Vilhelmová je česky - Taťána. Pauhofová je Slovenka - Tatiana. Zakladatelku jsem svým příspvěvkem chtěla upozornit, že existují i neotřelá česká jména, není nutno hledat exotiku k česky znějícímu příjmení. Dokonce si myslím, že v současnosti, kdy se to exotikou jen hemží, bude neotřelým klenotem právě nějaké české starší jméno ![]()
@Morrígan Ní_Boii píše:
Co třeba:
Violet Marion Jandová
Viola Marion Jandová
Violet Tatiana JandováAnebo co třeba stejné incialy?
Jarmila Jandová
Jasna Jandová
Jenovefa Jandová![]()
(to je můj favorit)
Jorga Jandová
Jolana Jandová
Jolantha Jandová
Jola Jandová ( http://www.kdejsme.cz/…ola/hustota/ )
Josefina Jandová, zdrobněle Jožka, Sefi, Zefi, Finn, Finetta
Justina Jandová
Jarmila Jasna Jenovefa Jorga Jolana Jolantha Jola Josefina Justina Jandová
@Flenka píše:
@Morrígan Ní_Boii Myslím, že paní psala, že nechtěla JJ, ale Marion.
Aha.. to si nepamatuju a nechtělo se mi prodírat těma příspěvkama.