Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Džajna taky bych dala Šarlotu (takhle česky psáno, v kalendáři je a k typicky českému příjmení to ladí víc než ten cizí tvar). Jinak významem i původem je podobné jménům Karla nebo Karolína, tak můžete zauvažovat i nad těma. Emu (ani Emmu) bych nedávala, přijde mi že už je jich dost a Lily taky ne, jak tu někdo psal, možná je roztomilá malá holčička Lilinka, ale pak šedesátiletá paní už moc ne.
ad Debora (o dotaz výš), jo, mě se líbí moc
, je to takové hrdé jméno, představím si šarmantní krásnou ženu. Mezi dětmi bude nejspíš Deb, Debbie, Bori…samozřejmě spojení s „debilem“ se nabízí, ale ony děti umí vytvořit zpotvořeninu na kdeco, zprzní jméno, u kterého by to člověka ani nenapadlo a jiné, které si o to říká, tak minou. Pokud jde k příjmení, tak bych se Debory nebála, určitě to je originální a přitom nijak nepříjemně výstřední, sama znám jedinou (má sestru-dvojče-Dominiku).
Příspěvek upraven 13.06.15 v 15:25
@Flenka Právě Ema mi přijde jméno málo používané a v dnešní době moderní, u nás tady v maloměstě široko daleko žádnou Emu nemáme
Emu jsem chtěla už od mých 10ti let a na Šarlotku jsme přišli teprve dnes
..Jinak je to výběr definitivní, už po žádných dalších jménech pátrat nebudeme ![]()
@elanaa Děkuji za názor, Lily asi taky vyřadíme no, ještě je čas, tak aspoň už jsem jen na dvou jménech a to tedy: Ema a Šarlota ![]()
@Džajna Dejte Šarlotku, je krásné
. S tou Emou jsi mě překvapila vloni to bylo 8. nejčastější jméno. ![]()
Příspěvek upraven 13.06.15 v 15:50
Za mě rozhodně Ema.
Je to krásné jméno.
A k vašemu příjmení se mi hodí víc.
@Flenka Asi dáme, právě jsem se bála přítelovi vůbec tohle jméno navrhnout, a překvapilo mě, že se mu líbí
..ještě se poradíme s rodinou a uvidíme
![]()
@Džajna Tak psala jsi, že máš ještě čas. Uvidíte
. A pokud se nebudete moci rozmyslet, tak si vypiš kolem termínu do kalendáře na střídačku Ema-Šarlota-Ema…
Známí takhle vybrali Dianku
.
@Džajna Charlota Dlouhá, Emma Dlouhá, Liliana Dlouhá. Pokud Charlotu, tak ne se š, to je jak psát Jessicu jako Džesiku. A Lily je hezké, ale k příjmení je lepší verze Liliana, Lily jí můžete říkat i tak. Jinak Charlota je Charlie, Lota, Lotynka, Karlička
.
Jinak pro rýpali - v Knappovce je Charlota uvedená jako stará česká varianta novodobější verze Šarlota. Jen aby to zas nebylo brané jako móda.
@lemanka Děkuji, určitě popřemýšlíme.. Mě taky moc nesedí Charlota psána se Š
..Ještě se rozhodneme
![]()
Dala bych Šarlotku, je to hezké, Charllota mi přijde moc divné k příjmení, stejně tak Lily. Ema by šla též ![]()
Za mě Šarlotka nebo Emička
ale jen s jedním M ![]()
@kaja00 děkuji
, obě jména se nám moc líbí, ještě se rozhodneme ![]()
@Džajna Já mám se Šarlotou problém, mně přijde, že to je jako když někdo neumí to jméno dobře napsat
Jinak jako jméno se mi to líbí. Na druhou stranu, Charlotte Omachlíková (skutečné jméno holčičky) je zase šílenost.
Já mám teda ale problém i s Emou/Emmou: jen v okolí máme asi tři, v každé školce aspoň jedna… nevím, odkud jsi, ale teda v Praze jich je jak psů. Takže to bych nedala z tohoto důvodu.
Čili můj názor Ti moc nepomohl, ale tak jen abys věděla, do čeho jdeš ![]()
@Slečna Ferka Děkuji za názor.. proč ti přijde jako by to neuměl někdo dobře napsat?
..Já jsem z Libereckého kraje konkrétně ze Semil (cca 10 tis. obyvatel) a tady teda Emu/Emmu neznám žádnou
..Chápu, že v Praze jich musí běhat několik no ![]()