Jaké je vaše oblíbené jméno pro holčičku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31386
13.6.15 15:24

@Džajna taky bych dala Šarlotu (takhle česky psáno, v kalendáři je a k typicky českému příjmení to ladí víc než ten cizí tvar). Jinak významem i původem je podobné jménům Karla nebo Karolína, tak můžete zauvažovat i nad těma. Emu (ani Emmu) bych nedávala, přijde mi že už je jich dost a Lily taky ne, jak tu někdo psal, možná je roztomilá malá holčička Lilinka, ale pak šedesátiletá paní už moc ne.

ad Debora (o dotaz výš), jo, mě se líbí moc :palec:, je to takové hrdé jméno, představím si šarmantní krásnou ženu. Mezi dětmi bude nejspíš Deb, Debbie, Bori…samozřejmě spojení s „debilem“ se nabízí, ale ony děti umí vytvořit zpotvořeninu na kdeco, zprzní jméno, u kterého by to člověka ani nenapadlo a jiné, které si o to říká, tak minou. Pokud jde k příjmení, tak bych se Debory nebála, určitě to je originální a přitom nijak nepříjemně výstřední, sama znám jedinou (má sestru-dvojče-Dominiku).

Příspěvek upraven 13.06.15 v 15:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
13.6.15 15:25

@Flenka Právě Ema mi přijde jméno málo používané a v dnešní době moderní, u nás tady v maloměstě široko daleko žádnou Emu nemáme :D Emu jsem chtěla už od mých 10ti let a na Šarlotku jsme přišli teprve dnes :D..Jinak je to výběr definitivní, už po žádných dalších jménech pátrat nebudeme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
13.6.15 15:28

@elanaa Děkuji za názor, Lily asi taky vyřadíme no, ještě je čas, tak aspoň už jsem jen na dvou jménech a to tedy: Ema a Šarlota :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Flenka
13.6.15 15:33

@Džajna Dejte Šarlotku, je krásné :palec:. S tou Emou jsi mě překvapila vloni to bylo 8. nejčastější jméno. :think:

Příspěvek upraven 13.06.15 v 15:50

• Citovat
  • Upravit
166
13.6.15 15:39

Za mě rozhodně Ema. :dance: Je to krásné jméno. ;) A k vašemu příjmení se mi hodí víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
13.6.15 15:40

@Flenka Asi dáme, právě jsem se bála přítelovi vůbec tohle jméno navrhnout, a překvapilo mě, že se mu líbí :-D..ještě se poradíme s rodinou a uvidíme :-) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
13.6.15 15:40

@Margaret88 Mě se líbí obě jména :D Holky, já nevím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Flenka
13.6.15 15:48

@Džajna Tak psala jsi, že máš ještě čas. Uvidíte ;). A pokud se nebudete moci rozmyslet, tak si vypiš kolem termínu do kalendáře na střídačku Ema-Šarlota-Ema… :palec: Známí takhle vybrali Dianku :kytka:.

• Citovat
  • Upravit
148
13.6.15 16:01

@Flenka Děkuji za radu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
13.6.15 16:23

@Džajna Charlota Dlouhá, Emma Dlouhá, Liliana Dlouhá. Pokud Charlotu, tak ne se š, to je jak psát Jessicu jako Džesiku. A Lily je hezké, ale k příjmení je lepší verze Liliana, Lily jí můžete říkat i tak. Jinak Charlota je Charlie, Lota, Lotynka, Karlička :mrgreen:.
Jinak pro rýpali - v Knappovce je Charlota uvedená jako stará česká varianta novodobější verze Šarlota. Jen aby to zas nebylo brané jako móda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
13.6.15 16:31

@lemanka Děkuji, určitě popřemýšlíme.. Mě taky moc nesedí Charlota psána se Š ;-)..Ještě se rozhodneme :-) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
13.6.15 16:58

Dala bych Šarlotku, je to hezké, Charllota mi přijde moc divné k příjmení, stejně tak Lily. Ema by šla též ;)
Za mě Šarlotka nebo Emička :palec: ale jen s jedním M ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
13.6.15 17:11

@kaja00 děkuji :kytka:, obě jména se nám moc líbí, ještě se rozhodneme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
13.6.15 17:17

@Džajna Já mám se Šarlotou problém, mně přijde, že to je jako když někdo neumí to jméno dobře napsat :( Jinak jako jméno se mi to líbí. Na druhou stranu, Charlotte Omachlíková (skutečné jméno holčičky) je zase šílenost.

Já mám teda ale problém i s Emou/Emmou: jen v okolí máme asi tři, v každé školce aspoň jedna… nevím, odkud jsi, ale teda v Praze jich je jak psů. Takže to bych nedala z tohoto důvodu.

Čili můj názor Ti moc nepomohl, ale tak jen abys věděla, do čeho jdeš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
13.6.15 17:27

@Slečna Ferka Děkuji za názor.. proč ti přijde jako by to neuměl někdo dobře napsat? :-O..Já jsem z Libereckého kraje konkrétně ze Semil (cca 10 tis. obyvatel) a tady teda Emu/Emmu neznám žádnou :nevim:..Chápu, že v Praze jich musí běhat několik no :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze