Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@řepka píše:
Ahoj holky já už jsem z výběru jména pro holčičku úplně nešťastnámám vybráno několik jmen ale manžel chce jen a pouze Lucku ale tak se jmenuji i já přijde mi to blbé a hlavně nepraktické aby se jmenovala po mě co myslíte? Jaký na to máte názor? Děkuju za rady
Co třeba moje oblíbená Odeta? „znamená to "bohatství“ Anebo Jenovefa, Karin, Radana, Hedvig,…
Co třeba pro chlapce Lucian?
Po delší odmlce opět píši
… Probírali jsme to doma zas a znova a teď to vypadá na Isabelku ale zase jméno začínají řešit příbuzní že je divné
Asi nejde se zavděčit všem… Holky co říkáte na jméno Isabel? Jde i k příjmení je opravdu tak špatné?
@Flenka byla by Isabel Řepová není to tak hrozný nebo jo
… nám se žádné jména nelíbí už nevím co vybrat
@řepka Mě by přišlo lepší Izabel Řepová, ale to je detajl.
Myslím že to není tak hrozné, pokud se vám nic jiného nelíbí, tak to dejte, všichni si zvyknou. Se mnou chodili do třídy dvě Izabely (jedna tedy na základku a druhá na střední) asi proto jsem na to jméno zvyklá. Jedna byla Izi a ta druhá Zazi
.
@řepka Mě se zase líbí pro holčičku jméno Lisa (čteno Lisa), ale manželovi ne
.
Když Řepová, tak jedině Izabela. To zní tak nějak „češtěji“ (rozuměj více česky). I když k tomu příjmení by mi víc sedla domestikovanější jména, více zažitá, tradiční.
@řepka píše:
Po delší odmlce opět píši… Probírali jsme to doma zas a znova a teď to vypadá na Isabelku ale zase jméno začínají řešit příbuzní že je divné
Mám taky Izabellu. Já to s příbuznými moc neřešila. Prostě jsem se rozhodla a tak to bylo. Přítel nechal jména na mě. No, pak mi skorotchýně řekla, že se jí to jméno vůbec nelíbilo, také, že je divné, ale jak byla malá na světě a stále jsme jí tak nazývali, že už si jiné pro ni nedokáže představit a rozplývá se, jak je to jméno nádherné, jak se k ní hodí apod. My jí teda římáke Izí, Izuško, Izinko.
Ke jménu Řepová bych teda nedávala nic exotického. Isabel je česky Eliška, Alžběta - to nechcete? Není to k tomu jménu divné, s Isabel je to jak Eulálie Vopičková… Navíc teda ať už bude Isabel nebo Izabela, bude celý život hláskovat, jestli je se S, Z, a s kolika L. A navíc už to ani není tak výjimečné, že by nepotkala jmenovkyni jak je rok dlouhý. Našla bych jiné jméno.
Mě se jméno Izabel líbí, a vůbec bych neřešila nějáký vysvětlování písmen ze jména, vůbec to nechápu, tady se to řeší jako kdyby se každý den muselo někomu vysvětlovat jak se to jméno píše, je to blbost. Ve škole se profesoři zeptají jednou, doktoři si to do karty taky zapíšou jednou a jinak jako kde? sem tam asi při objednávce něčeho? vůbec bych to neřešila, taky mám jméno, které má víc variant jak se dá napsat a nemám z toho žádné životní trauma. A to ladění dívčího jména s příjmením mi přijde taky zbytečný, můžete mít nakrásně sladěný jméno dcery, která se třeba v 25 vdá, bude chtít příjmení manžela a dalších 50 let bude žít třeba jako Zoe Kostrčová a s laděním je konec.
@debra.morgan Tak pokud by měla být Zoe Kostrčová, tak už si dneska jméno po muži brát nemusí, že
Nehledě na to, že taky může být neprovdaná až do smrti.
@Slečna Ferka Izabela je česky Alžběta? To je zajímavy, to jsem nevěděla. ![]()
Ale zase to neni k tomu příjmení nějak děsný. I kdyż např. Alice Řepová mi zní líp, to je fakt.
Já mám doma Andreu a Verunku. Nemám ráda cizí jména a zase ne ta co mají všichni, aby se jich pak nesešlo třeba 5 v jedný třídě.
@Flenka píše:
@řepka Mě by přišlo lepší Izabel Řepová, ale to je detajl.Myslím že to není tak hrozné, pokud se vám nic jiného nelíbí, tak to dejte, všichni si zvyknou. Se mnou chodili do třídy dvě Izabely (jedna tedy na základku a druhá na střední) asi proto jsem na to jméno zvyklá. Jedna byla Izi a ta druhá Zazi
.
Taky jsem pro Izabel Řepovou. Nemusí každá ženská jména končit na to -a
A je to velmi pěkné. Se mnou zádná Izabel nechodila. Mně osobně se líbí keltské jméno Isolde. Ale to jen tak pro zajímavost.