Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Holky,jaká je zdrobnělina Laury ![]()
Mě jen napadá Laurinka a to je takový divný ![]()
bekky píše:
Zase Laura není zas tak moc používané jméno.Sofinek se ted vyrojilo docela dost.
NO PRÁVĚ
Jsi na to kápla, Lauru žádnou neznám, ale Sofinek je teď hodně ![]()
bekky píše:
Holky,jaká je zdrobnělina Laury
Mě jen napadá Laurinka a to je takový divný
Laurísek, Laurí, Laurina, nevím
![]()
bekky píše:
Jedna moje známá má Lauru a říká jí- Lálinko. Vymyslet jde zdrobnělina vždycky.
byron píše:bekky píše:Jedna moje známá má Lauru a říká jí- Lálinko. Vymyslet jde zdrobnělina vždycky.
Hm, Lálinko jsem taky slyšela a vůbec se mi to nelíbí
Nebo ještě Lola, Lolitka a to je taky pěkně hnusný ![]()
byron píše:bekky píše:Jedna moje známá má Lauru a říká jí- Lálinko. Vymyslet jde zdrobnělina vždycky.
Oslovení si vždycky nějaký vymyslíte. I když to zprvu vypadá, že nic nejde, praxe potom ukáže:-)
Já byla v nemocnici s paní, co měla chlapečka Quida a ptala jsem se, jak říkají, jestli Kvítko
a ona že jo a ještě asi 1000 různými tvary
Ono si fakt postupně budeš přidávat, až budeš koukat, kolik toho z Laury vytvoříš
![]()
Nemáte někdo Justýnku? Co jste vymysleli kromě Justí a Justýnko?
Mně se totiž až tolik nelíbí to zkrácení na Týnku, to je pak spíš Kristýna…
Díky, kdyby se někdo našel
…
Nemám Justýnu, ale napadá mě: Justíku, Just!, Jujko, klidně i Jájo:-)
emocuc.polymorf píše:
Já byla v nemocnici s paní, co měla chlapečka Quida a ptala jsem se, jak říkají, jestli Kvítkoa ona že jo a ještě asi 1000 různými tvary
![]()
Ono si fakt postupně budeš přidávat, až budeš koukat, kolik toho z Laury vytvoříš
![]()
Nemáte někdo Justýnku? Co jste vymysleli kromě Justí a Justýnko?
![]()
Mně se totiž až tolik nelíbí to zkrácení na Týnku, to je pak spíš Kristýna…
Díky, kdyby se někdo našel
…
My máme pro holčičku vybrané jméno Žofie. Máme typické české příjmení, takže jsem chtěla vybrat i české jméno, ale zase ne moc obvyklé. Mám trochu obavy, jak to přijme okolí a rodina, ale já i manžel už jsme si na Žofku zvykli a moc se na ní těšíme. Kdyby někdo přidal názor na tohle jméno, byla bych ráda.
helcaj píše:
My máme pro holčičku vybrané jméno Žofie. Máme typické české příjmení, takže jsem chtěla vybrat i české jméno, ale zase ne moc obvyklé. Mám trochu obavy, jak to přijme okolí a rodina, ale já i manžel už jsme si na Žofku zvykli a moc se na ní těšíme. Kdyby někdo přidal názor na tohle jméno, byla bych ráda.
Moje kamarádka má Žofinku, zpočátku mi to přišlo hrozný. když mi řekla, že to chce dát, ale ted s tím nemám absolutně porblém, protože to mám spojený s roztomilou holčičkou, takže jméno s emi začalo líbit
Žofie je krásný jméno
, líbí se mi mnohem víc, než její cizí podoba, výše zmiňovaná Sofie.
lemanka píše: Žofie je krásný jméno, líbí se mi mnohem víc, než její cizí podoba, výše zmiňovaná Sofie.
Mně se víc líbí ta Sofie ![]()