Jméno pro holčičku Dorothea

Napsat příspěvek
Velikost písma:
77
13.7.22 14:10

Mám tři děti a ani u jednoho jsme nikomu dopředu neřekli, jak se bude jmenovat. I když to bylo těžký, někdy jsme museli dost mlžit. Jednak se mi vždy příčilo oslovovat děti jménem, pokud ještě nebyly na světě, jednak jsem se chtěla vyhnout právě hodnotícím komentářům. Nejstarší je Dorotka. Říkáme ji většinou Dorotko, Dorunko, Dory, Doru, Dorinko. Ještě jsme se nikdy nesetkali s tím, že by se jméno někomu nelíbilo, většinou je to spíš naopak, že jsme vybrali krásné jméno. Mezi dětmi to není vůbec žádnéý problém, ty to neřeší, pohádka s Machálkovou je pro ně pravěk. A co se týče té negativní asociace, jestli to nebude nějaké lokální, na místě, odkud pocházím, ani na místě, kde teď žiji, to tak není vůbec vnímané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.22 14:18

Tak nerikat jméno, nejlépe o pohlaví a pokud možno tajit co nejdéle těhotenství… me prijde Dorka pěkná. Znám lidi co pojmenovali kluka Vojtěch Filip… to chceš, mít doma představitele komousu.

• Citovat
  • Upravit
1214
14.7.22 22:21

Bohuzel se hlasim k tem, co znaji slovo Dorota jako hanlive oznaceni. :( Ale jinak ano, ani jedno jmeno nasich deti se rodine nelibilo a rozmlouvala nam to. Zvykli si, co jim zbylo :lol: :lol: :lol: Stujte si za tim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
6.8.22 00:48

My jména dětí řekli s definitivní platností ve stylu, bude to takhle, zvykněte si. A jelikož se nejmenují po nás rodičích, tak měl vždycky někdo problém. Úsměvné, to je všude stejný.
Znám jednu Dorku (Dora) a pro mě úplně v pohodě jméno. Stejně jsem si zvykla třeba na Bertu. Dorota se mi ale nelíbí, Máchalová by byla to poslední, ale i já ji vnímám spíš jako nadávku nějaké čůzy. Jako dvacetiletá slečna se bude představovat jak? Asi ne jako Dorota…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze