Jméno pro holčičku Lilia/Eden

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2416
19.12.21 19:39

Eden bych nedala. V zahraničí asi nic proti tomu, ale přijede do ČR a tady se to používá jako jméno pro nějaké lokality (stadion, kulturák, nákupák…), takže by lidi mohli dost blbě koukat.

Lilia nebo Lilian jsou normální jména, tam nevidím problém. Variantu Lilyah bych nedávala, přijde mi zbytečně překombinovaný ten pravopis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
19.12.21 20:07

Zaleží na příjmeni, asi bych vybrala podle toho, ktere jmeno je v okoli méně časté. Lilia, to je prostě Lili, hezke na malou holčičku, mě se víc líbí Eden, hodí se na dospělou ženu, zní zajímavěji. A taky znam Eden Sher, tak to je plus :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17536
19.12.21 22:17
@lilith1 píše:
Eden neni jmeno..

Když budou žít v zahraničí, za mě ok. Tady by to asi ani neprošlo přes matriku, ledaže by se tak už někdo jmenoval někde :think: Lilia nee, to mě taky napadne Janečkovo kněžkoděvka, Lilliana/Lilliann/-e apod tvary celkem ještě ok. Jen bude všude vysvětlovat, jak se píše, jestli to u nich vyhraje nějaká ta atypická varianta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17536
19.12.21 22:21

Eden čteno anglicky [ídn] je zajímavý náhodou ale v ČR bych volila nějaký kompromis třeba Evelyn, Ellen, Lilly, příp. dat Eden jako 2.jmeno? Lilly Eden, lilie z ráje, tyjo, to nezní vůbec blbě!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17536
19.12.21 22:22
@annali píše:
Eden bych nedala. V zahraničí asi nic proti tomu, ale přijede do ČR a tady se to používá jako jméno pro nějaké lokality (stadion, kulturák, nákupák…), takže by lidi mohli dost blbě koukat.Lilia nebo Lilian jsou normální jména, tam nevidím problém. Variantu Lilyah bych nedávala, přijde mi zbytečně překombinovaný ten pravopis.

No vidíš tyjo, aby jí pak neříkali Slávie :lol: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
19.12.21 22:23

Nelíbí se mi ani jedno, i když chápu volbu k cizímu příjmení. Co třeba Olivia?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.21 22:42

@Jahudka82 To je taky možnost obě dvě, aspoň bychom se s manželem nehadali :palec:

@Meduňková Olivia se mi líbí, ale máme už chlapečka Oliviera, takže to nejde :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.12.21 22:43
  • Citovat
  • Upravit
17536
20.12.21 05:59

Co Edna? Ale na to mě hned napadne bedna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
21.12.21 10:45

Zakladatelko, dejte jména, jaká se líbí Vám a manželovi. Řešila jsem obdobný problém (manžel je také cizinec).Pro mě bylo důležité, aby bylo jméno dítěte použitelné i pro mou rodinu. Kamarádka z Francie má holčičky Audrey a Juliette.
Jméno Eden je celkem zajímavé a ve Francii to úlet jistě nebude.
:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
25.12.21 21:41

Mně se líbí Lilya (bez h na konci) a nebo Lilia :)
Eden je taky moc hezké, ale asi bude problém s výslovností u lidí, kteří neví jak se vyslovuje. Nebo třeba u dětí. Každopádně obě jména jsou moc hezká. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
25.12.21 21:46

Nebo mě ještě napadá dát obě dvě jména :lol:
Lilia Eden …. To podle mě i zní celkem hezky :palec: Ale záleží ještě na přijmení :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.21 23:39

@Clara189 Díky moc, asi to tak uděláme :hug:

• Citovat
  • Upravit
349
27.12.21 21:00

Teta se provdala do Izraele a jméno Eden přijala jako 2. jméno ke svému českému. Dohromady to zní moc hezky. Samostatně bych ho asi nedávala, ale jako druhé mi přijde v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze