Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@chs.jasmin píše:
No, mám ráda Dymytry takže jo, proč netřeba bude mít pak vstupné zdarma…
Taky se mi líbí
Jméno Dmitrij je ok. Jen je třeba si uvědomit, že Češi nebudou používat jméno stejně jako vy, resp ruskojazyčné skupiny. Doma mu budete říkat Dima - vyslovováno „Ďima“. To ale do Čechů nenatlucete, všichni ho budou oslovovat tvrdě „Dyma“. Tak ať vás to pak nepřekvapí. Je to obecný problém s měkkou a tvrdou výslovností. Abyste nebyla naštvaná, že mu všichni jméno komolí.
A samozřejmě problémy s tím, zda je Dmitrij nebo Dimitrij. Bude to vysvětlovat x-krat na každém úřadě.
Jméno pěkné, ale asi bych vzhledem k prostředí (pokud hodláte žít v ČR) zvolila méně problematickou variantu. Minimálně ve vztahu k vyslovnosti. ![]()
@i-gabi píše:
Jméno Dmitrij je ok. Jen je třeba si uvědomit, že Češi nebudou používat jméno stejně jako vy, resp ruskojazyčné skupiny. Doma mu budete říkat Dima - vyslovováno „Ďima“. To ale do Čechů nenatlucete, všichni ho budou oslovovat tvrdě „Dyma“. Tak ať vás to pak nepřekvapí. Je to obecný problém s měkkou a tvrdou výslovností. Abyste nebyla naštvaná, že mu všichni jméno komolí.
A samozřejmě problémy s tím, zda je Dmitrij nebo Dimitrij. Bude to vysvětlovat x-krat na každém úřadě.
Jméno pěkné, ale asi bych vzhledem k prostředí (pokud hodláte žít v ČR) zvolila méně problematickou variantu. Minimálně ve vztahu k vyslovnosti.
Já vím, máte pravdu. Mám na rozmyšlenou ještě 4 měsíce, tak uvidíme. Třeba mi sám napoví, jak se chce jmenovat ![]()