Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Blackova.K píše:
co když to bude dívka?
tak to bude Adolfka
![]()
@terien píše:
Placenta bude Lotka (jako vzpomínka na lotosový porod) a dítě Luisa. Budou tak spojeni nadosmrti
Taky jsem zamáčkla slzu ![]()
Chtělo by to něco fakt výjimečného. Přece jenom se placenta nesuší každý den
Teď mě napadlo jedno jméno, které mě udivilo už na člověku, tím spíš na placentě: Co takhle Brutus? Ale právě si tím nejsem moc jistá, pořád vě mně ten ženský rod navozuje představu, že placenta musí být holka…
@Antonie Bolavá píše:
Těď je otázka, jestli je vhodné, vzhledem k situaci (lotosový porod), aby byla placenta rozvernáI když hrubá se bude těžko rodit, to zas jako jo…
Jsem z toho celá rozrušená. Vrací se mi vzpomínky na mé porody a mám hlavu plnou výčitek, že jsem placenty neuchránila a neuložila dětem do albíčka…bojím se že mi to třeba jednou vyčtou ![]()
No vzhledem k tomu že tento typ porodu je přirozený a nenásilný, hledám hodně přírodní jméno, staré…od vikingů nebo Irské nebo…chápete, aby syn za pár let chápal význam této věci jako božský a silný…pod „placenta“ si toho asi moc nepředstaví..
@Blackova.K píše:
to je krásné, uplně mě to dojalo
Jsem věděla že to oceníš ![]()
@kacenka.sks píše:Že? Já kdybych měla pojmenovat ještě tři placenty…
@Antonie Bolavá![]()
![]()
…asi me to tak dostalo, že to jednou nestačilo
…já měla co dělat vymyslet jméno pro syna
![]()
..ještě tyhle starosti
Ježíš, tohle mě tak zvedlo náladu. Dneska jsem se cítila pod psa. Zakladatelko posilam ti hubana
.
Jo holka tady se pochopení nedočkáš. Mě by zajímalo jak ten kousek placenty na nalepení do alba budeš jako vypreparovávat. Vezmeš nůžky a kousek ustřihneš, pak usušíš na balkoně nebo v troubě? Zajímá mě ten postup.
@Nsoci píše:
Chtělo by to něco fakt výjimečného. Přece jenom se placenta nesuší každý denTeď mě napadlo jedno jméno, které mě udivilo už na člověku, tím spíš na placentě: Co takhle Brutus? Ale právě si tím nejsem moc jistá, pořád vě mně ten ženský rod navozuje představu, že placenta musí být holka…
@Blackova.K Chlapec…Mě pořád napadá Olda, i když to jméno nesnáším ![]()