Jméno pro třetí dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25897
27.1.20 16:56

Anděla, Růžena, Božena, Petronila, Radana, Vladana, Bedřiška, Libuše, Šárka, Pavlína

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.20 16:56

@Anna766 mně se líbí Jenovéfa taky. Stejně jako Eulálie, ale to je moc velký úlet i na mě.
Mám ráda jména, co jich moc není, ale nesmí to úplně vyčnívat.
Ještě se mi líbí třeba Dagmar.
Pro kluka Oldřich.

• Citovat
  • Upravit
25897
27.1.20 16:57

A Violu jsem zapomněla, to je krásné a nepoužívané jméno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.20 16:58

@Baba Vendelín :srdce: To je nádherné jméno.
Všechno si zapisuju.

• Citovat
  • Upravit
16953
27.1.20 16:59
@Anonymní píše: Čekáme s manželem třetí dítě. Jsem úplně na začátku. První dva jsou kluci. Aktuálně uvažuju nad jmény. Líbí se nám spíš starší a méně častá jména.
Aktuálně máme ve výběru pro kluka Ota a Hubert. Moc by se mi líbil i Hynek a Zbyněk, ale nehodí se nám k příjmení.
Pro holku Zdeňka, Matylda, Žofie.
Mně se líbí i Cecilie a Otýlie, což bych nedala s ohledem na možné zesměšňování jména a dítěte.
Jaké jméno podobného ražení se líbí vám?

Ahoj,

miluju stará jména a za sebe mám pro třetí miminko (kdyby bylo) už ted vybraná jména. S mužem jsme se shodli na Hedvice. Ale moc se mi líbí i Libuška (Libuše), nebo Mili (Milada, Miluše), líbí se mi i Ida, ale to muž vetoval :roll: vetoval mi i Celestýnu (právě, že bych ji říkala Cecil nebo Týnko :mrgreen: ) a taky vetoval Violu - i když ta byla dlouho ve hře, ale nakonec mi neprošla.
Pro kluka se nám líbí Ruda (Rudolf), líbilo by se nám i Leopold - ale jak mu říkat :lol: :nevim: mě se líbí i Láda (Ladislav) nebo Staník (Stanislav), líbilo by se mi i Olda (Oldřich), nebo Ota ale v základu Otakar. Moc se mi líbí i Eduard, ale máme doma Editku, tak by se to bilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
27.1.20 17:00
@Anonymní píše:
Všechno si zapisuju.

My ho máme :) (nositel je s ním spokojen)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.20 17:03

@chs.jasmin na Editku bych zapomněla.
Mně muž už u kluků vetoval Hedviku. Tu navrhnu do dalšího kola.

• Citovat
  • Upravit
148693
27.1.20 17:05
@Anonymní píše:
@Anna766 mně se líbí Jenovéfa taky. Stejně jako Eulálie, ale to je moc velký úlet i na mě.
Mám ráda jména, co jich moc není, ale nesmí to úplně vyčnívat.
Ještě se mi líbí třeba Dagmar.
Pro kluka Oldřich.

Eulálie :think: to už spíš na Evelinka nebo Eleonora.
Dagmar je taky takove vznešené, v dobrém slova smyslu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148693
27.1.20 17:06
@Anonymní píše:
Všechno si zapisuju.

A Vincent?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.20 17:11

@Anna766 Eulálie je úlet a nikdy bch ho nedala, ale svým způsobem se mi líbí. Můj táta mi vyprávěl příběhy, kde byla Eulálie hlavní postava. Proto to jméno mám ráda. Dlouhé roky jsem si dokonce myslela, že si to jméno on sám vymyslel :lol:

• Citovat
  • Upravit
27.1.20 19:44
@Anonymní píše: Čekáme s manželem třetí dítě. Jsem úplně na začátku. První dva jsou kluci. Aktuálně uvažuju nad jmény. Líbí se nám spíš starší a méně častá jména.
Aktuálně máme ve výběru pro kluka Ota a Hubert. Moc by se mi líbil i Hynek a Zbyněk, ale nehodí se nám k příjmení.
Pro holku Zdeňka, Matylda, Žofie.
Mně se líbí i Cecilie a Otýlie, což bych nedala s ohledem na možné zesměšňování jména a dítěte.
Jaké jméno podobného ražení se líbí vám?

Pro ďouče třeba: Zdislava, Věnceslava, Bohdanka, Božidara, Zora, Živa, Jenovefa :srdce:, Věra, Zlata, Voršila, Valpurga (to je možná trichu moc :D), Valtraud, Svatava, Slavěna, Saskia, Rosalind, Radana, Odeta nebo Otilie, Miluše, Milena, Liběna, Ludiše, Aloisie, Livia, Květa, Klotilda, Jarmila, Ingeborg (asi to nezní stejného ražení), Drahomíra, Dobromila…

Pro chlapce:
Vlastislav, Vlastibor, Vlastimír, Vladan, Zikmund, Veles(lav), Teobald, Svatopluk, Svatoslav, Svatoš, Svatomír, Stanimír, Vojslav, Ctislav, Ctirad, Rostislav, Přemysl, Medard, Broňa, Branimír,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.1.20 19:45

A co Hermína?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
27.1.20 20:17

Apolenka se možná může zdrobnit na Poly, Polynka, Leňa, Léňa, Lenka, Alka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.20 11:08

Z klučičích, co už tu někdo psal - Vendelín, pak třeba Florian. Obě se mi líbí moc. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Klopotkova
28.1.20 11:12
@Anna766 píše:
Hynek, ten se mi moc líbí, ale neprošel by přes manžela. Jména z vašeho výběru se mi jinak nelíbí, promiň.

Hynek mi evokuje, že něco hyne nebo se mi hned u tohoto jména vybaví smrad.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence