Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zajímavé, Matylda se buď líbí nebo vůbec, nic mezi, já patřím do první skupiny, líbí se mi moc stejně jako Žofie. My dali trochu “běžnější” jména, ale v podobném duchu - Magdalena a Kryštof. Pro holku se mi ještě líbí třeba Gabriela nebo Evelína. Pro kluka již zmíněný Jindřich, Prokop, Albert, Leopolda či Benedikt.
@Anonymní píše: Čekáme s manželem třetí dítě. Jsem úplně na začátku. První dva jsou kluci. Aktuálně uvažuju nad jmény. Líbí se nám spíš starší a méně častá jména.
Aktuálně máme ve výběru pro kluka Ota a Hubert. Moc by se mi líbil i Hynek a Zbyněk, ale nehodí se nám k příjmení.
Pro holku Zdeňka, Matylda, Žofie.
Mně se líbí i Cecilie a Otýlie, což bych nedala s ohledem na možné zesměšňování jména a dítěte.
Jaké jméno podobného ražení se líbí vám?
Ota a Matylda z uvedených ![]()
Ahoj, taky bych poprosila o nějakou inspiraci pro třetího prcka, pohlaví nevíme chceme se nechat překvapit. Máme už Nikolase a Alison, takže úplně české jména nechceme. Děkuji
Noemi pro holčičku, to mi přijde, že se ke jménům hodí
Benedikt pro kluka
@Anonymní píše:
Ahoj, taky bych poprosila o nějakou inspiraci pro třetího prcka, pohlaví nevíme chceme se nechat překvapit. Máme už Nikolase a Alison, takže úplně české jména nechceme. Děkuji
Brandon/Brenda.
Mně se z cizích líbí Beatrice, jmenuje se tak moje teta žijící v zahraničí.
@prokr píše:
Kelly a Dylan
Ale s Alison by to spíš mělo být Jane, Michael, Billy, Matt a Amanda ![]()
@Anonymní píše:
@Russet @Sofie2013 Díky holky, dám to na seznam
Já si dělala trošku legraci
Máte cizí příjmení? Nebo to bude Brandon Řeháček?
@Anonymní píše:
Mateo, Ben, Theo, Tea, Thea, Zoe
@Russet Ano máme cizí příjmení i žijeme v cizině. @welovefashion Děkuji
@podkolenka12 píše:
Prosím o nápady na jméno pro naše třetí mimčo. Máme doma kluka a holku, na které volám Kájo/Káji a Zuzo/Zuzi. Chtěla bych nějaké jméno, které by se k nim hodilo. Díky za inspiraci.
Pokud jste normální, pojmenujte dítě nějak normálně z kalendáře.
Pokud normální nejste, pojmenujte dítě nějak nenormálně. Třeba"Žibřid".
@Russet píše:
Ale s Alison by to spíš mělo být Jane, Michael, Billy, Matt a Amanda
A joooo
jsem to poněkud popletla
@Klopotkova my stejně Hynka kvůli příjmení dát nechceme. V kombinaci s přijmením zní hrozně. HynEK BílEK. Ale asociaci chápu.
Já si zase spojuju jména s určitými lidmi. Už dlouho učím a pracuju s dětmi, proto potřebuju něco, co je málo dávané. Za ty roky mám hodně jmen, co se mi líbily, ale… A když se k tomu přičtou bývalí spolužáci, tak za chvíli skončíme u Kunhuty a Věnceslava
My jí doma můžeme říkat Poly, ale nakonec bude chodit do školy a děti si přečtou Apolena a začne „Apko, co nám pustíš? Apko, můžu si na tobě zahrát?“